Feriehus på Tenerife

Det som karakteriserer Tenerifes geografi er kontrasten mellom det grønne, fuktige norden og det åkerfargede og vesentlig tørrere og solfylte syden. Spesielt i det fredede naturområdet ”Parque Nacional del Teide” i Las Cañadas-området blir man bevisst på øyens vulkanske opprinnelse. Også klippekysten og de svarte og røde steinene vitner om tidligere vulkansk aktivitet.

De som besøker Tenerife vil oppleve et meget variert landskap, noe også klimamangfoldet understreker. Her finnes det løvtette skoger og spor etter vulkansk aktivitet samt ørkenlignende og skogskledde soner.

En artig opplevelse er også tåkehavet man kan støte på når man går i fjellene. Mangfoldet i landskapet gjenspeiler seg også i vegetasjonen. Her finnes det enorme banan- og fruktplantasjer, pinjeskoger, vakre trær og forsythia. Om vinteren dekkes Tenerife av et på denne årstiden velegnet smykke: Blomsten julestjerne.

Tenerife er den største av de 13 Kanariøyene som ligger i Atlanterhavet ca. 30 mil fra Afrikas kyst. Du kan komme på ferie hit via øyas internasjonale flyplass.

Lei feriehus på Tenerife

Populære feriehus i Tenerife

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Tenerife

Loading...

Feriehus med basseng i Tenerife

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Tenerife

Loading...

Oppdag hva Tenerife har å by på i en villa

Det er sjeldent at temperaturen på Tenerife beveger seg under 20 grader, så når du ferierer på Kanariøyene får du sikkert lyst til å prøve forskjellige utendørsaktiviteter - og det finnes nok av muligheter. Du kan for eksempel spille tennis eller golf, dra på båttur, ta et slag avslappet boule med lokalbefolkningen eller prøve surfing - øya har steder med optimale vindforhold.

Etter en spennende dag med massevis av aktiviteter, kan du trekke deg tilbake til deres feriehus eller ferieleilighet og nyte en stille aften, med smakfull mat og hygge på terrassen.

Nyt strandlivet på Tenerife

Strandlivet på Tenerife

Det finnes en rekke fine strender på Tenerife som du kan nyte, dersom ferien går til Tenerife. I sør finner du Playa de las Américas og los Christianos, som består av lyse strender og her er det lurt å være oppmerksom på at de ter mange turister.

Et tips er derfor å dra til stranden tidlig for å sikre seg en god plass. Du finner også en del sandbukter langs Candalarias sydkyst (i nordøst) til Los Gigantes (i sørvest).

Beveger du deg mot nord finner du små sandbukter ved foten av klippe kysten i Puerto de la Cruz, der er sanden for det meste svart.

Severdigheter og aktiviteter på Tenerife

Hvis du gjerne vil se litt av Tenerife mens du er på ferie i Spania, så er det rike muligheter for å planlegge fot- og sykkelturer eller låne en hesterygg og se de pittoreske landsbyene med brostensbelagte gater og fargerike blomsterbed samt den spennende vulkanske naturen på denne måten. Øyen er et eldorado for hobbybotanikere og andre planteelskere. Du kan faktisk nå fra kyst til kyst på Tenerife på en dag - og da kan du skryte av å ha krysset flere forskjellige klimasoner i løpet av turen.

Tenerife er av vulkansk opprinnelse, og Spanias høyeste fjell på 3718 meter, Pico del Teide, som ligger her, er også verdens tredje største vulkan. Fjellet, som du kan nå til topps på til fots eller via en taubane, kan du se uansett hvor på øyen du befinner deg.

Det er et virkelig flott syn og dessuten et praktisk peilemerke for deg som er på ferie her for første gang. Mange turister kommer imidlertid tilbake til Tenerife år etter år og blir riktig godt kjent med både landskapet, feriestedene og kulturen.

Hvis du legger din ferie på Tenerife til februar måned, så kan du være så heldig å få oppleve det årlige karnevalet i Santa Crus, øyens hovedstad. Dette er verdens nest største dansefest og en av de helt store opplevelser på Tenerife å ta med seg hjem.

Santa Crus har også de beste shoppingmulighetene på Tenerife, så hvis du har leid hus et annet sted på øyen, kan en utflukt dit med flere formål saktens la seg gjøre.