Feriehus i Aostadalen

Når du tenker på Aostadalen faller det naturlig å umiddelbart tenke på Alpene. Noen av gigantene i Alpene finner du her, som Mont Blanc, Monte Rosa, Matterhorn og Gran Paradiso. Aostadalen er den minste av de italienske regionene, men regnes som et ekte paradis. Bo i et feriehus tett på den vakre naturen og de spennende aktivitetsmulighetene. 

I tillegg til selve Aostadalen, som gir regionen navnet sitt, finnes det mange andre daler her. Alpelandskapet i Aostadalen er virkelig imponerende, og er preget av landsbyer, skog, enger, parker, innsjøer og isbreer. Her finner du en rik flora og fauna, og vernede områder som Gran Paradiso nasjonalpark og regionalparken Mont Avic, ni naturreservater og flere botaniske hager. Daler som Gran San Bernardo, Valpelline og Ollomont kan også vise til en storslått natur.

Lei feriehus i Aostadalen

Populære feriehus i Aostadalen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Aostadalen

Loading...

Feriehus med basseng i Aostadalen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Aostadalen

Loading...

Aktiviteter og opplevelser

Med et sommerhus i Italia kan du alltid prøve forskjellige aktiviteter, året gjennom. Sommer som vinter kan du bli med på en rekke forskjellige aktiviteter i Aostadalen. Om sommeren kan du gå fotturer i parker og naturreservater, langs stier og ruter midt i naturen, prøve ridning, sykling og terrengsykling, så vel som å spille golf eller prøve deg på vannsporter som kanopadling, rafting og fisking. Gjennom vintermånedene finner du et omfattende tilbud for vintersportentusiaster som vil prøve ski, snowboard, aking, bob, klatring, trugeturer og skøyting. Du kan også legge en tur innom et spa og skjemme bort deg selv litt. Med et feriehus i Aostedalen har du alle muligheter for en aktiv ferie i vakre omgivelser.

Naturopplevelser i Aostadalen

Steder å besøke

Den mest kjente byen i Aostadalen er Aosta, den regeionale hovedstaden, kjent for blant annet katedralen i Saint Orso. Av de alpine byene er de mest kjente Saint Vincent, Courmayeur, Cogne, Châtillon, Sarre og La Thuile. I regionen kan du følge kulturelle ruter mellom slott, vitnesbyrd om en føydal fortid, gjennom de romerske monumenter. Etter en travel dag med utforsking av interessante og fascinerende kulturelle attraksjoner i Aostadalen kan du slappe av i din ferieleilighet fra NOVASOL.

Familieferie i Italia

Feriehus i Aostadalen

Kjøkkenet i Aostadalen er nært knyttet til territoriet og er påvirket av fransk mat, med retter som supper og ost. Blant de typiske produktene er den berømte Fontin osten. Tallerkener som er utbredt i regionen er pudding ledsaget av smeltet ost og poteter, supper inkludert Aostasuppe med buljong, kål og Fontin ost, kastanjesuppe, polenta med villsvin eller hare. Blant rettene fra det våte element er ørret fra fjellene mye brukt. I tillegg er det også en rekke kaker, terter, mandel og hasselnøtt som gjenkjennes her.

Med et feriehus eller en ferieleilighet i Italia hører god vin med, og sammen med de herlige rettene passer lokalprodusert vin, som Müller Thurgau, Pinot og Chardonnay. Ta turen til en restaurant for å oppleve de typiske rettene fra området, eller kjøp inn lokale ingredienser og tilbered rettene i ditt eget feriehuskjøkken.