Feriehus i Puglia

Kunne du tenke deg en ferie i Puglia? Regionen, som utgjør hælen på støvelen, er kjent for sin gjestfrihet, førsteklasses råvarer og rike historie. Leier du et feriehus i Puglia kan du nyte livet mellom to paradisiske hav. Du kan se olivenlunder så langt øyet rekker, små sjarmerende landsbyer og arkitektoniske perler. Du kan smake verdenskjent vin og olivenolje, og dykke ned i tradisjonelle retter spekket med smak og lokale råvarer. Fantastiske Puglia venter!

Lei et feriehus i Vieste når du skal på ferie i Puglia

Populære feriehus i Puglia

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Puglia

Loading...

Feriehus med basseng i Puglia

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Puglia

Loading...

Bli kjent med Puglia

Puglia har flere ganger blitt kåret til verdens vakreste region og går for å være en av de mest gjestfrie i Italia. Den ligger godt plassert mellom Det Ioniske hav i vest og Adriaterhavet i øst, og har lenge gått under radaren for mange turister. Dette gjør det opplagt å leie et feriehus i Puglia for en enestående badeferie. Puglia er også en gullgruve hvis du er opptatt av historie og arkitektur. I byen Lecce, som har fått kallenavnet «Firenze i sør», ligger de barokke bygningene som perler på en snor og regionens hovedstad, Bari, var en av Romerrikets viktigste byer ved Adriaterhavet. Puglia er i tillegg kjent for sin produksjon av vin og olivenolje i verdensklasse. Her finner du alt du måtte drømme om av en italiensk ferie.

Nasjonalparken Gargano byr på fantastiske naturopplevelser i Puglia

Populære feriehus og ferieleiligheter i Puglia

Puglia er for alle som drømmer om sol og varme. Skal du på badeferie til Puglia, er området Salento et ypperlig reisemål. Lei et feriehus i Gallipoli eller Carovignio og opplev noen av de vakreste strendene i regionen. Vi har også en rekke feriehus og ferieleiligheter med basseng i Puglia, hvis du vil ha et alternativ til det krystallklare havvannet. Ønsker du en helt unik opplevelse, kan du prøve å leie et tradisjonelt pugliansk trullo – et kjegleformet hus fra middelalderen – i nærheten av Martina Franca. Eller bo i historiske byer, som Bari, Lecce og Ostuni, for lett tilgang til alle de fantastiske severdighetene regionen gjemmer på.

Kulinariske opplevelser

Puglia blir passende kalt «Italias brødkurv». Regionen er en av landets største produsenter av durumhvete, som blir brukt til å lage lekre lokale retter som focaccia barese, polpette di pane – frityrstekte brødkuler – og sist men ikke minst; pasta. I tillegg gjør Puglias geografiske plassering at sjømat spiller en viktig rolle, og du finner mange tradisjonelle retter med muslinger, østers og fisk. Puglia er verdenskjent for sin fantastiske olivenolje, og står for over 40 % av Italias olivenoljeproduksjon. Dette ses på de mange olivenlundene som pryder regionen. Det er også en ypperlig vinregion, hvor du kan få et glass Primitivo eller Salice Salentino direkte fra vingården.

Reisetips til Puglia

Trenger du reisetips til Puglia? Finn inspirasjon her: 

  • Hvis du vil oppleve noe av regionens særegne natur, bør du dra til den vakre nasjonalparken Gargano i nærheten av Vieste.

  • Se de unike trulli-husene fra middelalderen i byen Alberobello, hvor de utgjør størstedelen av bebyggelsen.  

  • Besøk det spesielle åttekantede slottet Castel del Monte ved Gravina In Puglia som ble bygget på 1200-tallet. 

  • Ta en dukkert i den eventyrlige jettegryta Grotta della Poesia i nærheten av Lecce. 

  • Leier du et feriehus i Puglia i starten av juli, bør du få med deg den flotte lysfestivalen ved Santa Domenica i Scorrano.