Leie hus i Umbria

Kunne du tenke deg å leie et hus i Umbria? «Det grønne hjertet av Italia» har et eventyrlig landskap av fjell, enger og grønne skoger. Og imellom det vakre landskapet ligger regionens flotte byer, som Perugia, Assisi, Magione og Orvieto, som på hvert sitt vis gir deg en smak av Umbrias historie, kultur og kulinariske særegenhet. Lei et hus i Umbria og opplev Italias grønne oase!

Lei hus i Umbria og opplev regionens fantastiske byer og grønne landskap

Populære feriehus i Umbria

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Umbria

Loading...

Feriehus med basseng i Umbria

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Umbria

Loading...

Bli kjent med Umbria

Umbria ligger godt plassert midt i Italia, med fjellkjeden Appenninene tårnende i øst og den vakre innsjøen Trasimeno i vest. Imellom disse ligger hovedstaden i Umbria, Perugia, som er kjent for sin middelalderhistorie, jazzfestival og førsteklasses sjokolade. Ta turen forbi Spoleto, hvor byens eldste bydel ligger flott plassert på en bakketopp, og huser mange flotte gallerier og museer. Dra til Magione for morsomme aktiviteter ved Trasimeno-innsjøen, eller til Gubbio for å se en av de vakreste middelalderbyene i Italia. Eller besøk Orvieto, som balanserer ved kanten av steile klipper av vulkansk stein. Lei en ferieleilighet eller et feriehus i Umbria og se fram til et hav av spennende opplevelser!

Vil du leie hus i Umbria?

Du har mye å velge mellom når du skal leie hus i Umbria. De fleste av feriehusene våre i regionen har eget utendørs svømmebasseng, hvilket gjør det mulig å gjøre en ferie til Umbria til en desidert badeferie. Tar du barna og dine firbente venner med på ferien, har vi også flere barnevennlige og husdyrvennlige feriehus i Umbria, som vil gjøre ferien deres lettere og mer behagelig. Drømmer du om å finne et lukusferiehus i Umbria, kan du også ta en titt på vår Luxury Collection, hvor vi har samlet våre mest eksklusive og enestående feriehus og ferieleiligheter.

Mat og vin i Umbria

Mat og vinkulturen i Umbria er som de fleste andre regionene i Italia basert på gode, lokale råvarer. Rettene har sine røtter i tradisjonell bondekost, og derfor er de ofte rustikke, enkle og er laget med fokus på å bruke alle delene av ingrediensene. Grønsaker, ikke minst trøfler, pasta, småvilt og fisk går igjen i maten fra Umbria. Umbria har også mange gode vinområder, og er blant annet kjent for vindruene Sangiovese, Sagrantino og Colorino. Hvis du er glad i god vin, bør du bli med på en guida vintur av en av de mange flotte vingårdene i regionen. Lei et hus i Umbria og opplev regionens mange gastronomiske skatter!

Reisetips til Umbria

Trenger du flere reisetips til Umbria? Finn inspirasjon i lista vår: 

  • Se den fantastiske vannfallet Cascata delle Marmore litt utenfor Terni, som ble laget av romerne ca. 300 år fvt. 

  • Leier du et feriehus i Gubbio i mai, bør du få med deg den årlige festivalen, Festa dei Ceri, som blir avholdt til ære for byens tre skytshelgener.

  • Lei kajakk og utforsk Trasimeno-innsjøen og dens tre nydelige øyer fra vannet. 

  • Besøk Orvieto og se den fantastiske gotiske Duomoen, Cattedrale di Santa Maria Assunta, fra 1400-tallet. 

  • Smak på det beste av Umbria og bli med på en kombinert trøffel- og vintur, for eksempel ved Tili-vingården utenfor Assisi.