Feriehus i Molise

Hos NOVASOL finner du feriehus i Molise, en liten og undervurdert region i sentrum av Italia som har mye å tilby til sine besøkende. Her finner du både kystområder, fjell og kuperte områder med innsjøer, elver og byer. Molise er den yngste regionen i Italia og ble etablert så sent som i 1963, etter å ha skilt lag med det som nå er naboen, regionen Abruzzo.

Feriehus i Molise

Populære feriehus i Molise

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Molise

Loading...

Feriehus med basseng i Molise

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Molise

Loading...

Aktiviteter i Molise

Molise er først og fremst en region som passer for naturelskere. Nasjonalparkene i Abruzzo, Lazio og Molise kan absolutt være verdt å besøke når du ferierer i Molise. Takket være sin kystlinje er Molise også et ideelt reisemål for de som ønsker å tilbringe en avslappende ved sjøen med bading og solslikking. En rekke av NOVASOLs ferieboliger i Molise ligger nær havet med gangavstand til strender og bademuligheter. Det mest kjente feriestedet langs kysten er definitivt Termoli, men du vil også kunne finne andre sjarmerende byer og småsteder hvor du kan sole deg og nyte det fantastiske vannet i Adriaterhavet sammen med venner og familie.

Ferieleilighet i Molise

Byer i Molise

Blant destinasjonene du bør oppleve i Molise er Campobasso, regionens hovedstad. Her kan du vandre gjennom de trange gatene og oppdage den sjarmerende gamlebyen, slottet Castello Monforte med en stor terrasse hvor du kan nyte utsikten av hele byen, og katedralen i den hellige treenighet.

En annen by du kan besøke er Isernia. Byens viktigste monument er fontenen på Piazza Celestine V, som består av steinblokker og en rekke buer, og som er selve symbolet for byen. Fontenen kalles for et verk som forteller om byens mange historiske perioder, da de er sammensatt av ulike deler og marmor som dateres fra flere tidsperioder.

Under besøket til Isernia kan du beundre byens katedral, dedikert til St. Peter, med sine klokketårn som kan dateres tilbake til 1349, den romerske akvedukten, Cardarelli-broen på Sordo-elven, det termiske badet og arkeologiste stedet Isernia-La Pineta.

I tillegg til disse to større byene er det en rekke vakre landsbyer du kan besøke på ferie i Molise-regionen. Vi anbefaler et besøk til Castel San Vincenzo, hvor du kan slappe av ved innsjøen og beundre det fantastiske landskapet, Castelpetroso sin basilika i Addolorata, Agnone og Termoli.

Matopplevelser i Molise

Molises gastronomi er svært variert og kan skryte av 159 produkter som er typiske for regionen, inkludert en rekke olivenoljer, molisebrød, taralli og pasta. Osteproduksjon er også veldig viktig i denne regionen, prøv lokale spesialiteter som Caciocavallo di Agnone og Bufala mozzarella på din ferie i Molise.

En av de aller viktigste rettene er Termoli-fiskesuppen som er tilberedt med minst ti varianter av forskjellig fisk. Når det kommer til kjøtt må pampanellaen trekkes frem. Trøffel er også mye nyttet i matlaging i Molise. Den dessertglade vil også finne et stort og variert tilbud av søte og gode kaker og andre delikatesser.

Blant lokale viner er noen av de aller beste de forskjellige Tintila del Molise, og de ulike variantene av Biferno og Pentro di Istria, alle DOC-klassifiserte.

Ferie i Molise med NOVASOL

NOVASOL har et bredt og variert utvalg av ferieboliger i Italia i feriehusporteføljen. Ved å tilpasse søkekriteriene på nettstedet vårt vil du finne alle våre feriehus og ferieleiligheter i Molise og se hvilket sted som passer best for din ferie. I denne lille, fascinerende og unge regionen i sentrale Italia vil du finne feriehus utstyrt med all den komfort og fasiliteter du måtte trenge for en behagelig ferie i Molise. Lei en feriebolig i Italia og oppdag en spennende region i Molise!