search

Feriehus i Umbria

Umbria er kjent som Italias grønne lunge. De mange små landsbyene med steinhus, borgene som klamrer seg til bakketoppene, og de avsidesliggende middelalderklostrene; alt dette utgjør viktige kjennetegn som fremkaller tidløse emosjoner. Det umbrianske landskapet består i all hovedsak av bakker og åser.

Lei feriehus eller ferieleilighet i Umbria

Umbria er en av de fem regionene i Italia uten kystlinje. Skjønt takket være det øvre løp av elven Tevere (Tiberen) samt dennes små og store sideelver fremstår dette område likevel som ytterst grønt og fruktbart. Ser dere etter et feriehus i Italia, er det absolutt verdt å ta en nærmere titt på Umbria.

Aktiviteter og opplevelser i Umbria

Midt i denne grønne lungen ligger også Lago Trasimeno som er en av de flotteste innsjøer i Italia. Umbria utgjør både i innbyggertall og areal en av Italias minste regioner og egner seg dermed perfekt for den som ønsker seg en rolig og avslappende ferie langt vekk fra hverdagslig storbystress.

Du vil sikkert komme til å nyte Umbrias mange fortreffelige spesialiteter som f.eks. de kostelige trøflene og steinsoppene, de små linsene fra Castelluccio og pølsene fra Norcia. Dertil må de fremragende umbriske rødviner nevnes, slik som eksempelvis Sagrantino di Montefalco og Rubesco.

På tross av sin kontinentale beliggenhet er Umbria forunnt et typisk Middelhavsklima med varme og tørre somre og ikke altfor kalde vintre. Våre feriehus i Umbria finner du i det grønne innlandet nær regionshovedstaden Perugia, ved byen Spoleto og rundt Lago Trasimeno. 

Se alle våre feriehus i Umbria, samt våre ferieboliger i resten av Europa, gjennom et søk her på våre nettsider.