Ferie i Italia 

En ferie i Italia står høyt på manges ønskeliste. Kanskje har du allerede besøkt kjente destinasjoner som Roma og Venezia, og drømmer om nye opplevelser? Eller planlegger du din aller første ferie i Italia? Vi gir deg tipsene som gjør ferieplanleggingen litt enklere. 

Det er mange grunner til å elske Italia. Få andre land i Europa kan skilte med et like spennende utvalg av opplevelser, uansett om det gjelder mat, kunst, kultur eller natur. Faktisk er det så mye å oppdage på ferie i Italia, at det hele kan føles litt overveldende. Hvor skal du reise? Hva skal du oppleve? La deg inspirere til din neste Italia-ferie under!

Ferie i Italia

Badeferie i Italia

Italia er en fantastisk destinasjon for en badeferie. Her kan du kombinere strandliv med spennende kultur og historie, noe som gir uendelige muligheter for gode ferieopplevelser. 

Vi kan anbefale en badeferie ved Gardasjøen, Italias største innsjø. Midt i hjertet av Nord-Italia ligger innsjøen omgitt av Alpene og fjellkjeden Monte Baldo. De majestetiske fjellene og den frodige vegetasjonen danner et nydelig bakteppe for dager ved Gardasjøen. I tillegg ligger unike småbyer som perler på en snor rundt hele innsjøen. 

Bestill ferie ved Gardasjøen

Sol og bad ved Amalfikysten

Amalfikysten er den 50 kilometer lange strekningen mellom Napoli og Salerno, og det er ikke uten grunn at dette kalles én av verdens vakreste kyststrekninger. Her ligger fargerike byer som perler på en snor i det bratte terrenget. Besøk byer som Amalfie, Erchie, Minori og, ikke minst, fantastiske Positano. Med et feriehus ved Amalfikysten som base, kan du utforske både de vakre kystbyene og andre nærliggende attraksjoner. 

En tur langs hele kyststrekningen tar rundt tre timer uten stopp, men det vil du ikke gjøre. Her er det så mye å se og gjøre at du fint kan beregne flere dager på turen. Stopp innom spektakulære utsiktspunkter som Villa Rufolo og Villa Cimron, legg ut på vandring langs «Gudenes sti», eller ta en båttur ut til Den blå grotte på øya Capri. Du har ikke vært ved Amalfikysten før du har spist «spaghetti alle vongole», sjømatpasta med fersk musling, eller drukket sitronlikør i Minori. Her er det mange opplevelser som uten tvil vil berike din ferie i Italia.

Bestill ferie ved Amalfikysten

Ferie ved Amalfikysten

Middelhavsperlen Sicilia

La deg forføre av Sicilia, Middelhavets største øy, og et av verdens fineste ferieparadiser. Dette er øya som serverer «Guds mat», med kritthvite strender og asurblått hav, og en helt spesiell atmosfære. 

Den sicilianske naturen er dramatisk. Under innflygningen får du kanskje et glimt av én av Europas mest aktive vulkaner, Etna, som troner over byen Catania. Generelt har Sicilia et spennende naturlandskap, som inviterer til aktiviteter som sykling, klatring, vandring og vindsurfing. 

Bestill ferie på Sicilia

Ferie i Italia med barn

Vurderer du en ferie i Italia med barn? Det er alltid en god idé! For voksne er det lett å bli glad i Italia, men det er det for barna også. Her er det nesten alltid noe gøy som skjer, italienerne er gjestfrie mennesker og maten passer godt til små smaksløker. For ferie, mat og barn er ikke alltid en problemfri kombinasjon. Men hvem er det ikke som liker pasta og iskrem – spesielt når de får det servert i matrettenes opprinnelsesland? Her kan du la barna nyte klassiske italienske retter som pizza margherita, spaghetti bolognese, gnocchi, lasagne og masse annet godt. 

Skal du på Italia-ferie med barna og ønsker å gi de det lille ekstra under oppholdet? Da kan et feriehus med basseng være noe for deg. Dette vil garantert både små og store barn sette pris på! Med et privat svømmebasseng kan familien bruke det akkurat når det passer, uten å ta hensyn til andre gjester. 

Vil du heller ta med familien til en italiensk storby, er Roma et godt alternativ. Hvis Roma var en gelato-is, ville smaken uten tvil vært tutti-frutti. Byen er herlig på den måten at det virkelig får i gang alle sansene – det er så mye å se, høre og gjøre her. Roma er ikke bare for romantiske kjæresteturer, men også en opplevelse hele familien vil sette pris på. Ta med barna på kurs i pizzakunsten på en lokal trattoria, eller bli med på en guidet tur innom byens beste iskrembutikker. 

Ferie i Italia med barn

Reisetips Italia

Hvordan kommer du deg til Italia? 

Det er direkteflyvninger til Italia fra de største flyplassene i Norge. Leier du en feriebolig i litt mer landlige omgivelser, kan du fint leie bil på flyplassene. Du har sikkert hørt om livet på de italienske veiene, men dette roer seg som regel så fort du er ute av byen. 

Hvordan skal du bo? 

Hos NOVASOL kan du velge i et stort utvalg av feriehus i Italia. Skal du reise med en større gruppe, kan du ta en titt på våre store ferieboliger. Hva med en herskapelig feriebolig midt i det italienske vinlandskapet? Vi har også ferieboliger i de italienske byene. Reiser du alene eller med kjæresten, kan det holde med en enkel ferieleilighet. I byene er det så mye å oppleve, at du neppe vil tilbringe så mye tid i leiligheten. Det er likevel godt å ha en privat leilighet å trekke seg tilbake til, samt lage mat. 

Mat og drikke

Den italienske maten er en stor del av ferieopplevelsen! Et typisk måltid består av antipasto – primo (pasta eller risotto) – secondo (hovedrett – fisk/kjøtt) – contorno (tilbehør) – dolce (dessert)

I motsetning til her hjemme er det vanlig å spise middag sent på kvelden. 

Er du glad i kaffe, vil du trives godt i Italia. Landet er kjent for sin klassiske espresso, men her smaker det meste godt. Når du spiser ute, er det verdt å huske at det er greit å drikke kaffe etter desserten, men bestiller du kaffe for tidlig i måltidet, kan det tolkes som en fornærmelse. 

Andre reisetips

  • De store byene, som Roma og Venezia, er populære turistdestinasjon på sommeren. Du kan derfor forvente lange køer til kjente attraksjoner i høysesong. Et tips er å bestille billetter på forhånd, så slipper du i hvert fall en av køene. Du kan også sjekke køen tidlig på morgenen, eller sent på ettermiddagen, da det kan ha roet seg noe.
  • Du kommer som regel langt med engelsk på ferie i Italia, men utenfor byene kan du støte på språkutfordringer. Det kan derfor være lurt å lære seg noen grunnleggende fraser på italiensk, og ikke bli overrasket om du må bruke ordbok under oppholdet.
     

Se våre ferieboliger i Europa