Feriehus i Loire-dalen

Slott som er omgitt av frodige enger, kornåkre og lysegule sennepsplanter, skoger og vinåser. Dertil elven Loire selv som slynger seg gjennom dette historiske hjerte av Frankrike på sin ferd ut mot havet. Med sine 1.020 km danner den Frankrikes lengste elv.

Loire-dalen var i det 17. århundre en av de mest populære regioner blant kongehuset og den franske adel. Fra denne epoken med sitt ekstravagante aristokrati stammer de mange eventyrlige slottene som har gjort området verdensberømt. Så kommer de fleste besøkende til Loire-dalen for å kikke på disse slottene samt de elegante parkanleggene og hagene. Ikke desto mindre blir man ved et lengre opphold overrasket over hvor skjønt og avvekslende dette landskapet her egentlig er; fremfor alt hvis man reiser litt vekk fra den flate og brede elvedalen.

Man burde heller ikke glemme de mange andre elvene i området som f.eks. Indre, Vienne og Cherin. Deres daler er likeledes meget sjarmerende, og også her står det adskillige slott langs elvebredden.

Lei feriehus i Loire-dalen

Populære feriehus i Loire-dalen

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Loire-dalen

Loading...

Feriehus med basseng i Loire-dalen

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Loire-dalen

Loading...

Severdigheter

Severdige er også de tallrike middelalderlandsbyene som strutter av historie, slik som f.eks. gamlebyen i Guérande eller La Ferté-Bernard alias Vestens lille Venezia.

I likhet med så mange andre distrikt i Frankrike har også dette området nettopp vinproduksjon på toppen av listen over sine landbruksprodukt. Langs vinveien som fører fra Nantes til Montsoreau, venter kostelige dråper på deg. Her får du hele vinpaletten fra den tørre hvitvinen via den boblende musserende vintypen til den søte dessertvinen.

En spesiell tradisjon er i denne delen av Frankrike imidlertid forbundet med saltet; det kalles på folkemunne det hvite gull og utgjør det foretrukne krydder i det lokale kjøkken. I saltmyrene ved øyen île de Noirmoutier og halvøyen Guérande utvinnes det salt den dag i dag.

Feriehus i Loire-dalen

Feriehus i Frankrike befinner seg på steder som egner seg særdeles godt til en tradisjonell, avslappende ferie på landet. Loire er et området i Frankrike hvor det milde sydlandske klimaet er fremherskende, selv om det ligger mindre enn en dagsreise fra den engelske kanal. Feriehuset danner det ideele utgangspunkt for din ferie i Loire-dalen.