Feriehus i Bourgogne

Feriehus i Bourgogne

Feriehus i Bourgogne

Velkommen til vakre Bourgogne – et område der matopplevelser, rik kultur og historie står i fokus. Her finner du historie overalt rundt ethvert hjørne, romantiske åser, landsbyer fra middelalderen og noen av Frankrikes mest spektakulære slott. Denne ferieperlen blir ofte valgt bort for reisemål lenger sør i landet, men denne regionen er minst like attraktiv. Her kommer Frankrikes to lidenskaper – mat og vin – sammen i en perfekt symfoni og du er invitert til bords.

Hos oss på NOVASOL kan du bestille et opphold i Bourgogne i form av feriehus eller ferieleilighet. I din bestilling inngår alltid vår Trygghetspakke og alle ferieboliger besøkes av våre medarbeidere før de legges inn i sortimentet. Søk etter din drømmeferie allerede nå for å se alle mulighetene du har for din neste ferie i Bourgogne!

Populære feriehus i Bourgogne

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Bourgogne

Loading...

Feriehus med basseng i Bourgogne

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Bourgogne

Loading...

Midt i Frankrike

Bourgogne ligger i de indre delene av Frankrike og var lenge en egen region. Siden 2016 har Bourgogne vært en del av regionen Bourgogne-Franche-Comté. Naboregionene til Bourgogne er Île-de-France og Champagne-Ardenne i nord, samt Rhöne-Alpes i sør. I vest finner du Centre-Val de Loire med Orléans som regionhovedstad.

Regionen Bourgognes hovedstad var Dijon, et navn mange kanskje først og fremst forbinder med sennepen med samme navn. Kommunen Dijon har hatt en stødig vekst, og har i dag rundt 150,000 innbyggere. I byen, som har en rik historie, kan du blant annet besøke flere spennende museer, som Musée des Beaux-Arts de Dijon og Musée de la Vie Bourguignonne.

Vin og Boeuf Bourguignon

Reiser du på ferie til Frankrike må du ta del i matkulturen som blomstrer her – dette gjelder også for Bourgogne. Frankrike har mange lokale spesialiteter, avhengig av hvilken region du befinner deg i. I Bourgogne er Boeuf Bourguignon den mest kjente retten. Matretten kan beskrives som en rik biffgryte kokt i rødvin og som oftest hvitløk, timian, laurbærblad, gulrot og tomatpuré. Sjalottløk, sjampinjong og svinekjøtt tilsettes ofte. Varianter av retten kan selvfølgelig forekomme. Dijonsennepen har en historie som strekker seg så langt tilbake som 1850-tallet.

Selvfølgelig er også vinproduksjon en karakteristikk for regionen. Vinene er ofte fra området mellom Dijon og Lyon, og inkluderer både hvite og røde viner, samt rosé. Viner fra Bourgogne anses som kvalitetsviner, og lages ofte av druen Pinot Noir. Her finner du også vin laget på druene Chardonnay, Gamay och Aligoté. I denne regionen er vingårdene ofte små, og flere produsenter kan dele samme vingård.

Prøv også en av Frankrikes mest populære oster, Epoisses, som kommer fra en liten landsby med samme navn. Nytes ofte med et glass vielles vignes Chablis, som betyr «gammel vin».

Hvorfor Bourgogne?

En kan nesten si at vinen og maten i Bourgogne i seg selv gjør at det er verdt å legge ferien hit. Byen Dijon byr selvfølgelig på mer enn bare sennep. Den historiske bykjernen har siden 2015 stått på UNESCOs verdensarvliste. Her arrangerer det årlig en stor, internasjonal gastronomisk messe som lokker over 500 utstillere. Messen kan ha opp til 200,000 besøkende, og leier du et feriehus i Bourgogne i denne perioden bør du definitivt besøke denne.

Bourgogne byr videre på mange opplevelser for deg som er interessert i historie. Det sies at riket Burgund ble grunnlagt allerede på 400-tallet. Bourgogne var den gang et meget velstående område. På 1500-tallet var nemlig hertugene av Bourgogne mektige enn kongen av Frankrike, og var i besittelse av et landområde som strakk seg helt til Nederland og Flandern i Belgia. Hertugene la en formue inn i hovedstadens Dijon, noe som skinner gjennom den dag i dag. I Bourgogne ligger også Auxerrre der du blant annet kan besøke katedralen Saint-Germain og nyte de lokale vinene Chablis, Saint Bris og Irancy.Her er naturen også veldig vakker, landskapet er kupert med små vingårder. En sjarmerende ferieidyll med andre ord. Floden Saône flyter i regionen.

I hjertet av Bourgogne ligger Morvan Nasjonalpark, en stor park med urørt natur. Nasjonalparken inviterer til avslapning og fred fra hverdagens stress og mas. Reis hit for å beundre de mange innsjøene og idylliske landsbyene, og spis et lokalt måltid på en av de familiedrevne små restaurantene. Med en villa med basseng i Bourgogne, er det nå mulig å velge en destinasjon langt fra sjøen uten å gi opp gledene ved svømming og vannspill: en fin idé å glede både store og små!

Bestill ditt opphold i Bourgogne

Hos NOVASOL kan du finne og leie feriehus og ferieleiligheter i Europa. Vi har et stort utvalg av ferieboliger i Frankrike, og glade for å kunne tilby mange gode alternativer til deg som ønsker å reise på ferie i Bourgogne.

Alle våre feriehus i Frankrike er privateide, og samtlige besøkes av våre medarbeidere før de tas inn i vårt sortiment. Dette gjør at du kan velge i et unikt og personlig utvalg, samtidig som du har en trygg base for ferien. Ved å leie et feriehus har du muligheten til å få genuine opplevelser av destinasjonen og komme nærmere kulturen med alt det innebærer. Du får med andre ord en litt mer autentisk opplevelse av Bourgogne når du velger å leie feriehus her.

På vår hjemmeside kan du enkelt søke etter din drømmeferie i Bourgogne. Legg inn de kriteriene og ønskene du har for ditt feriehus, og se de alternativene vi tilbyr i den valgte perioden. Velkommen til den fantastiske regionen Bourgogne neste gang du legger ferien til Frankrike!