Feriehus i Midi-Pyrénées

Ferienhaus Midi-pyrénées

Feriehus i Midi-Pyrénées

Hos NOVASOL kan du leie et feriehus eller ferieleilighet i Midi-Pyrénées. Underjordiske grotter, vakker natur og spennende gastronomi – det er hva en feriebolig i Midi-Pyrénées gir deg tilgang til. En reise til Midi-Pyrénées er en av de bedre måtene å oppleve Sørvest-Frankrike på. Da rekker familien få et innblikk i lokalebefolkningens hverdag, smake på mest mulig fra det lokale kjøkken og bli best mulig kjent med dette spennende området. Det blir en unik ferie, rett og slett.

Vi har et stort utvalg av feriehus i Frankrike, og regionen Midi-Pyrénées er et fascinerende område med mange fordeler for deg som ønsker å legge ferien hit. Med et areal større enn Danmark, har regionen en geologisk, territoriell og klimatisk profil utenom det vanlige, som vil gjøre oppholdet midt mellom Atlanterhavet og Middelhavet minneverdig.

Populære feriehus i Midi-Pyrénées

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Midi-Pyrénées

Loading...

Feriehus med basseng i Midi-Pyrénées

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Midi-Pyrénées

Loading...

Utforsk Midi-Pyrénées med NOVASOL

Klima, gastronomi, historie, natur og sport. Midi-Pyrénées kan tilby så mangt! Midi-Pyrénées er en region sørvestlige i Frankrike som blant annet grenser til Aquitaine i vest, Languedoc-Roussillon i øst og Spania i sør. Selv om regionen ikke har noen kystlinje, finnes det mange attraksjoner og severdigheter som gjør det verdt å leie feriehus i Midi-Pyrénées. Du kan for eksempel besøke Padiracs-grotten, en fantastisk grotte med en underjordisk sjø og en hall med en takhøyde på 94 meter.

Fra et feriehus i Midi-Pyrénées kan du enkelt legge ut på en oppdagelsesferd blant alle de små fjellandsbyene. Den lille byen Rocamadour er uten tvil den mest spennende landsbyen, ikke langt unna Padiracs-grotten. Husene, takene og kirkene ser ut til å høre sammen med fjellet bak. Fra det vakre slottet på fjelltoppen får du en imponerende utsikt over fjell og daler. Her er det også enkelt å legge inn en dagstur over grensen til Spania i løpet av ferien.

Besøk Toulouse fra feriehuset

Fra ferieboligen kan du reise til regionens dynamiske hovedstad Toulouse – en av Frankrikes største byer og senter for Europas flyindustri. Hele sju motorveier forbinder byen med regionens ytterkanter. Toulouse universitet er et av de eldste i Europa, og har en historie som strekker seg helt tilbake til 1229.

Byens unike arkitektur med de rødaktige mursteinbygningene, har gitt Toulouse kallenavnet “den rosa byen”. Byen kan skilte med to UNESCO verdensarvsteder -  Canal du Midi og Basilica of St. Sernin. I Toulouse ligger også det europeiske hovedkvarteret til Intel og CNES’ Toulouse Space Centre, som er det største romsenteret i Europa. Ta med familien til Cité de l'espace, en temapark der du kan lære mer om verdensrommet og romfart.

Historie og geografi

94 prosent av Midi-Pyrénées er dekket av landbruk og naturområder. Ikke mindre enn ti landsbyer har blitt kåret til de vakreste i Frankrike. Byer fra middelalderen, byer med kunst og historie, broer (Millau viadukten er den største broen i Europa) og gallo-romerske steder vitner om en lang historie. Dominert av romerne på slutten av slaget ved Alésia og siden under normannerne og vestgoternes kontroll, var Midi-Pyrénées lenge preget av krig og invasjoner fra kysten langs Atlanterhavet og Middelhavet. Områder av arkeologisk interesse, museer, slott og katedraler står på UNESCOs verdensarvliste. Et feriehus i Midi-Pyrénées tilbyr en unik sjanse til å utforske og lære mer om de arkeologiske funnene i denne regionen.

Reis nord i Midi-Pyrénées for å besøke Aveyron og Lot. I Aveyron finner du flere av de fineste landsbyene enn noe annet sted i Frankrike. I Lot kan du besøke landsbyen Rocamadour, som er Lots mest besøkte destinasjon. Ikke langt fra Rocamadour ligger Gouffre de Padirac, samt dyreparken Gramat. To fine besøksmål som hele familien vil sette pris på.

Den sentrale delen av Midi-Pyrénées er kjent for urørt og vakker natur. Her kan du utforske Gern, Tarn og Tarn-et-Garonne. Lenger sør i regionen ligger Haute-Garonne, Ariege og Hautes-Pyrenees. Denne delen av regionen er preget av et mer dramatisk landskap med fjellterreng, elver og klipper. Mulighetene er mange når du leier en NOVASOL feriebolig!

Aktiv ferie i gastronomiens land

Regionen Midi-Pyrénées trenger ikke være misunnelig på Alpene, i hvert fall når det kommer til naturskjønne områder. I tillegg til regionens 25 skianlegg, inviteres det til ekstremsport i de lange elvene Garonne, Tarn, Aveyron Lot og Dordogne. Her kan du legge ut på grottevandring, rafting, kajakkpadling, fjellvandring, klatring, strikkhopp, paragliding og mye annet du kommer til å angre på dersom du ikke prøver.

Prøv lokale retter som foie gras, cassoulet eller det vakre bakverket pastis gascon. Smak gjerne på noen av regionens mange viner. Lette rødviner fra Fronton eller en kraftig flaske rødvin fra Cahors. Nyt vinen på terrassen ved feriehuset i Midi-Pyrénées på en varm fransk sommerkveld.

Feriehus i Midi-Pyrénées

En av mange fordeler med å leie feriehus i Midi-Pyrénées er muligheten til å legge opp ferien slik en selv ønsker. Lag mat sammen med hele familien i eget kjøkken, eller kanskje vil du på restaurant nettopp denne kvelden? Mulighetene er mange på ferie i Frankrike med NOVASOL.