Feriehus i Bretagne

Det finnes knapt en annet sted i Frankrike hvor man ennå værer det opprinnelige så sterkt som her i Bretagne. Leier du feriehus i Frankrike, vil du oppleve at i landets vestligste region er masseturismen enda ganske fjern. Gamle tradisjoner har gjennom flere tusen år frendeles beholdt sin plass i hverdagen og lar seg heller ikke fortrenge av de få turistene som tilbringer ferien sin her.

Utforsk de vidunderlige, antikke kirkene; la inntrykket av det i alt 1.200 km lange kystlandskapet forhekse deg; opplev autensiteten både i de middelalderske byene og på de keltiske festene som stadig feires både her og der.

Som land ved havet betegnes ofte Bretagne. Skjønt ved siden av de fine, gyldne sandstrendene tilbyr Bretagnes innland tallrike beitemarker, skoger og lyngheilandskap. Overalt i denne eventyrlige naturen finner man antikke bygg og minnesmerker: gamle kirker og kapeller, borger og slott, historiske bykjerner og - for ikke å glemme - de mange megalittene som er steinminnesmerker fra den Bretagnes forhistoriske kultur. I områdene rundt Carnac og Erdeven står det et stort antall av slike tidsvitner fra forlengst svunne tider.

Lei feriehus eller ferieleilighet i Bretagne

Populære feriehus i Bretagne

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Bretagne

Loading...

Feriehus med basseng i Bretagne

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Bretagne

Loading...

Kjøkkenet

Til glede for alle feinschmeckere har Bretagne et kjempeutvalg av forlystelser for smaksløkene: fersk fisk og sjømat som f.eks. østers, muslinger, kreps og hummer; dertil sunne grønnsaker og smakfult kjøtt som leveres rett fra de lokale produsenter. Alt dette forenes og forvandles i kjøkkenet til de kosteligste retter. I tillegg kommer et glass av den typisk bretagnske cideren - i ferien skal du riktig nyte maten.

Klimaet

Bretagne kjennetegnes ved sitt utpreget milde klima. For det meste frostfrie vintre og varme, dog behagelige sommertemperaturer gjør denne regionen til et kjært reisemål året rundt. Strandsesongen begynner allerede i mai og varer til inn i oktober. Om vinteren kan man på tross av de milde temperaturene også oppleve heftige stormer som åpenbarer naturens elementære krefter. Etter en spasertur er det godt å kunne slappe skikkelig av i den koselige atmosfæren i feriehuset.

I Bretagnes milde klima har det utviklet seg en artsrik flora og fauna. Spesielt verdt å legge merke til er vel det vanvittige mangfoldet i havet: tunfisk, abbor, rødspette, makrell, rokker, ål, piggvar, sardiner, muller, havkarusser og tungefisker, muslinger, østers, reker, krabber, kreps, hummer, sjøhester og snegler. Skjønt også i innsjøene og elvene lever de forskjelligste arter. Tallrike naturparker verner om dette unike plante- og dyreliv.

Et tospråklig land

Leier du en feriebolig i Frankrike kan det hende at du på gaten hører et språk som du ikke umiddelbart kan klassifisere: bretonsk. I den siste tiden har dette språket opplevd en renessanse blant bretonerne som slik sett viser seg sine røtter og opphav mer bevisst. På skolene er bretonsk igjen blitt en del av undervisningen, enkelte radiostasjoner gjennomfører hele programmer på lokalspråket og tallrike veiskilt har informasjon på to språk. Hverken teater eller litteratur på bretonsk hører lenger sjeldenheten til.

Den beste måten å oppleve og bli kjent med denne autentiske regionen på er via feriehuset ditt. Intet sted har du det virkelige liv på såpass nært hold, så du kommer rask i kontakt med lokalbefolkningen og deres kultur og levemåte.