Feriehus i Champagne-Ardenne

Tilbring ferien i et feriehus i Champagne-Ardenne, og du har muligheten til å besøke berømte vingårder, smake lokale spesialiteter og dra på spennende museer. Dette er bare noe av det som venter deg på ferie i Frankrike.

Champagne-Ardenne er en vakker region nordøst i Frankrike, som grenser til blant annet regionene Lorraine og Bourgogne. Der finner du de berømte byene Reims og Troyes. Når du leier et feriehus i Champagne-Ardenne, kan du også ta  med familien på en dagstur over grensen til nabolandet Belgia.

Den sprudlende champagnen har blitt produsert her siden 1600-tallet, da munken Dom Perignon oppfant en måte å holde boblene i flaske. I regionen er det flere vinruter å utforske, for eksempel Route de Massif du Saint Thierry. Dersom du tenker å leie et feriehus i Champagne-Ardenne, anbefales et besøk til det berømte champagnehuset Moët et Chandons vinkjeller i byen Epernay.

Lei feriehus i Champagne-Ardenne

Populære feriehus i Champagne-Ardenne

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Champagne-Ardenne

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Champagne-Ardenne

Loading...

Attraksjoner og opplevelser

Det følger mange fordeler med et feriehus i Frankrike. En ferie i regionen Champagne-Ardenne byr på mange muligheter for en avslappende ferie. I tillegg er det et flott område for en lengre ferie med barn, ettersom det alltid er noe nytt og spennende å oppdage her. En annen fordel med ferie i Champagne-Ardenne er muligheten til å kunne velge mellom en koselig middag «hjemme» i ferieboligen, eller å besøke en av de mange restaurantene i distriktet.

Du trenger ikke reise langt for å se noen av severdighetene og attraksjonene i Champagne-Ardenne. I byen Lentilles kan du se den vakre kirken delvis laget av tre, og i byen Colombey les Deux Eglises finner du museet Charles de Gaulles Memorial. Det finnes også flere fornøyelsesparker i Champagne-Ardennes, en av de største er Nigloland. Hit er det definitivt verdt å ta med familien!

Byen Troyes, også kjent som «byen med de ti kirker» byr på vakre severdigheter som for eksempel katedralen, kirkene Sainte-Madeleine, Saint-Nicolaus og Saint Pantaleon og Notre-Dame-des-Trévois. Basilikaen Saint-Urban er en av Champagnes arkitektoniske vidundre, og bør ses dersom du tar turen innom Troyes.

Gastronomiske opplevelser i Champagne-Ardenne

Paradis for vinelskere

Visse sier at en vinelsker som ikke har besøkt Champagne, ikke er en ekte vinelsker. En enkel måte for vinelskere å komme tett på denne spennende regionen er å leie feriehus i Champagne-Ardenne. Følg vinrutene eller besøk din favorittvingård. Nyt et glass musserende vin med Langres-ost og andre lokale delikatesser.

Champagnefanatasten har mye å takke munken Dom Pérignon for. Det var han som utviklet en måte å beholde boblene og smaken på. Denne boblende drikken lages av druene chardonnay, pinot noir og pinot meunier. I dag lages og selges ikke mindre enn 300 millioner champagneflasker i verden. Champagne har en beskyttet originalitetsmerking, og det er kun musserende vin fra Champagne som kan kalles champagne. Et besøk til champagnens fødested er for mange en god nok grunn til å legge ferien til Frankrike!

I Champagne finnes det mange godt kjente vinruter, som for eksempel Route de Champagne: Côte des Bar, Route du Massif Saint-Thierry, Route de la Montagne de Reims, Route de la Vallée de Marne eller Route de la côte des Blancs. Ta kontakt med det lokale turistkontoret for mer informasjon om hvilke vingårder som er oppe under ditt opphold.

Et besøk i en av byens vinkjellere er en annen fin måte å smake på boblende drikke i Champagne-Ardenne. I byene Reims, Epernay og Châlons-du-Champagne kan du være sikker på at det finnes en vinkjeller, og her kan du prøve noen av de dråpene området er så kjent for.

Gastronomi og matkultur

Matturismen blir stadig mer populær i verden. Et feriehus i Frankrike byr på store matopplevelser i alle landets regioner – det er en fantastisk opplevelse! Selv om Champagne er mest kjent for sin musserende vin, finnes det også veldig god mat i Champagne-Ardenne. Fremfor alt er spekemat og ost. Byen Rethel er kjent for sine hvite pølser, boudin blanc, og Troyes er kjent for sin pølse, andouillette, som tradisjonelt lages av grisemager og tarmer. Byen Ardenne er godt kjent for sin lufttørkede skinke.

I Frankrike avsluttes gjerne middagen med en ostetallerken. Vurderer du å leie en ferieleilighet i Champagne-Ardenne, må du smake de lokale ostene med et glass vin. Den gode osten Chaource lages av kumelk, og produseres både i Champagne og Bourgogne. Langres er en kittmodnet ost fra landsbyen Langres og har blitt produsert siden 1600-tallet. Osten er laget av pasteurisert kumelk, og får skorpen fra gjentagende bad i saltvann. Denne tilberedningsmåten gir osten en liten grop på toppen, der det senere helles litt champagne i, for å smaksette ytterligere.

NOVASOL feriehus i Champagne-Ardenne

Er du interessert i å leie feriehus i Europa, og nyte fantastisk vin og delikatesser kan du bestille din neste feriebolig i Champagne-Ardenne her på vår hjemmeside. NOVASOL har sendt nordmenn på ferie siden 1968, og vi er Europas største leverandør av ferieboliger. Bienvenue en France!