Feriehus i Auvergne

Går du med planer om å legge neste ferie til Frankrike, kan vi tilby et herlig utvalg av feriehus i Auvergne. Her kan du nyte flott natur, samt et rikt tilbud av kurbad – alt du trenger for en avslappende ferie. Ønsker du å leie feriehus eller kanskje en ferieleilighet i Auvergne, kan du trygt og enkelt bestille din neste ferie her på hver nettside.

NOVASOL har formidlet ferieboliger siden 1968 og er glade for å kunne tilby et stort og personlig utvalg til deg som vil leie feriehus i Frankrike. Auvergne er en av mange regioner hvor vi tilbyr feriehus – gjør et søk på våre nettsider og se hvor din neste ferie blir! I vår søkefunksjon kan du legge inn de kriteriene du har for ferieboligen. For eksempel hvis du ønsker å ta med hund eller hvis dere er et større reisefølge som ønsker et visst antall soverom. Kanskje til og med basseng eller utemøbler av litt høyere kvalitet for å virkelig kunne nyte ferien og slappe av på terrassen. Velkommen til denne franske ferieperlen!

Naturupplevelser med et feriehus i Auvergne

Populære feriehus i Auvergne

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Auvergne

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Auvergne

Loading...

En del av Auvergne-Rhône-Alpes

I midten av Frankrike ligger Auvergne som frem til 2016 var en egen region i landet.  I løpet av 2016 ble Auvergne slått sammen med Rhône-Alpes, og området heter i dag Auvergne-Rhône-Alpes. Regionhovedstaden i Auvergne var Clermont-Ferrand, som er kjent for fjellkjeden som omkranser byen. Fra Clermont-Ferrand kommer Blaise Pascal – en fremstående matematiker som har fått måleenheten Pascal oppkalt etter seg.

Auvergne er kjent for sine fjellkjeder og sovende vulkaner. Sammen har Monts Dore og Chaîne des Puys 80 vulkaner. Puy de Dôme er den høyeste vulkanen i regionen med sine 1,465 meter.

Auvergne grenser til flere andre regioner, og du kan fint dra på utflukter til andre deler av Frankrike på ferie her. I sør grenser regionen mot Midi-Pyrénées og Languedoc-Rousillon. På den andre siden, i nord, ligger Centre-Val-de-Loire og Bourgogne. Bourgogne er kjent for sine viner, men også for store matopplevelser. Boeuf Bourguignon og Dijonseneppen kommer herfra. I vest grenser Auvergne til Limousin og i øst mot Rhône-Alpes.

Vakkert landskap i Auvergne

Steder å besøke

Øst i det sentrale Frankrike ligger Lyon, regionhovedstaden i Auvergne-Rhône-Alpes. Byen er den tredje største i Frankrike etter Paris og Marseille. Lyon er kjent for sin fantastiske mat og gastronomi, og de arkitektoniske og historiske landemerkene har gjort byen til en del av UNESCOs verdensarvliste. Her finner du en stor mengde severdigheter fra antikken frem til i dag. Byen kan også skilte med en imponerende mengde parker og museer. Her ligger blant annet den største urbane parken i Frankrike, Parc de la Tête d'Or.

Ta også turen til Clermont Ferrand, der du finner de to berømte katedralene Basilica of Notre-Dame du Port og Clermont-Ferrand. Clermont er en av de eldste byene i Frankrike, og her kan du også besøke Place de Jaude, den kjente plassen der statuen av Vercingetorix står. Skulpturen er laget av Frédéric Auguste Bartholdi, mannen som også skapte Frihetsgudinnen som i dag står i New York.

Oppdag Auvergne i Frankrike

Attraksjoner og severdigheter

Store deler av regionen er av de minst befolkede i Europa, og turismen er en viktig inntektskilde. Landbruket står sterkt i regionen, og her produserer blant annet flere velkjente oster som Bleu d'Auvergne, Cantal, Fourme d'Ambert og Saint-Nectaire. Den franske naturen i området er det som ofte lokker besøkende hit, i tillegg kurbadene i Auvergne. Her ligger blant annet byen Vichy, en liten berømt spaby.

I Auvergne finnes det også flere severdigheter og attraksjoner. Oppsøk fantastiske naturopplevelser i Parc Naturel Régional des Volcans d'Auvergne og Parc Naturel Régional du Livradois-Forez. Besøk også « Frankrikes kaldeste by », Aurillac, som ligger 600 meter over havet. I byen som kalles paraplyenens hovedstad kan du blant annet utforske flere fine kirker. I Montluçon kan du lære mer om historie – og kultur i området. Besøk kirkene Notre-Dame og Saint-Pierre, eller opplev Parc des Ilets og Esplanade de l'avenue Marx Dormoy. Byen vokste markant i innbyggertall etter at utvinningen av kull begynte.

Ta med barna til Vulcania i Puy de Dome, en vulkanorientert fornøyelsespark med karuseller, 3D-kino, IMAX og andre attraksjoner.

NOVASOL feriehus i Auvergne

Du kan bestille din feriebolig i Auvergne direkte her på våre hjemmesider eller ved å ta kontakt med vår kundeservice. Vi hjelper deg mer enn gjerne med å finne det perfekte feriehus eller leilighet i Frankrike, eller dersom du har noen spørsmål vedrørende våre ferieboliger.

Bestiller du en våre ferieboliger får du også med vår Trygghetspakke, helt uten ekstra kostnader. Inkludert i Trygghetspakken er vår avbestillingsforsikring, som inneholder vår avbestillingsforsikring som hjelper deg dersom du plutselig blir syk. Les mer om betingelsene i våre leievilkår.

Dersom du søker nå kan du se hele vårt utvalg av feriehus i Europa. Velg NOVASOL neste gang du legger ferien til Auvergne!