Feriehus i Provence

Deilige grønne åser, gamle oliventrær, fiolette lavendelmarker, sypresser, sedere, pinjer og innimellom står stadig vekk de edle vinrankene: dette er Provence. Det enorme mangfold av urter sprer en magisk aroma i hele regionen. Og dertil dette særegne lyset som dekker landskapet med en fortryllende glans.

Provence er fullt av motsetninger og følgelig enormt mangfoldig. Spor fra historiens løp sitter ennå igjen overalt. Eldgamle veier fører hen til historiske landsbyer, antikke byggverk innlemmes fremdeles i det kulturelle liv, middelalderens borger og katedraler står liksom vakttårn i den fantastiske naturen.

Historie og natur på ferie i Provence

Populære feriehus i Provence

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Provence

Loading...

Feriehus med basseng i Provence

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Provence

Loading...

Historie

Grekerne kom hit for mer enn 2.600 år siden og grunnla Frankrikes eldste by: Marseille. Men også romerne, germanerne og araberne oppholdt seg her og etterlot seg en rik, historisk arv. Gamle amfiteatre, som f.eks. i byene Arles og Nîmes, benyttes den dag i dag til skuespill og folkefester. I mange deler av Provence finner man en artsrik flora og fauna; spesielt i området Camargue er dette tilfelle: viltlevende horder av sorte okser og hvite hester, svermer av rosa flamingoer og andre fulgearter som hegrer, storker og ørner skaper her et mangfoldig bilde. Overalt i Provence hører man sangen fra regionens minste dyr: sangsikaden.

Lei feriehus eller ferieleilighet i Provence

Naturopplevelser i Frankrike

På en ferie i Frankrike, kan du regne med fantastiske naturopplevelser underveis. Plantelivet virker mange steder i Provence temmelig eksotisk: allerede i februar kan man oppleve mandelblomstringen, fiken- og oliventrær omkranser veiene til de rolige og fredlige landsbyene. De frodige markene mellom fruktplantasjene og de utallige vingårdene dekkes av solsikker og lavendler. På de karrige og golde fjellskrentene vokser derimot kaktuser, gulltorner og bjørnebær.

Den sjarmerende naturen og fremfor alt lyset har alltid tiltrukket berømte kunstnere: Paul Cézanne og Auguste Renoir, Vincent van Gogh og Pablo Picasso, Claude Monet og Paul Gauguin virket her og lot seg inspirere av landskapets skjønnhet. En berømt kunstner kalte en gang Provence Solens imperium - og dét med rette. Her er det mildt allerede i februar, og såpass sent som i november holder havet fremdeles 16-18°C. I den tørre heten om sommeren stiger termometeret til 26-28°C. Den beste tiden å reise på er mai/juni eller september/oktober.

Lei feriehus i Provence

I forberedelsene til ditt feriehusopphold i Provence burde du ta deg litt ekstra god tid og skaffe deg en oversikt over regionens flotteste steder på forhånd. Mens beboerne langs kysten blir sett på som temmelig muntre og løsslupne, virker derimot folkene som bor i innlandet og i fjellområdene, heller tilbakeholdne og stille. Ikke desto mindre innehar også disse menneskene utvilsomt et sydlansk temperament, hvilket gjerne kommer til syne på markedene og folkefestene. Ettersom det finnes såpass mye å oppdage og kikke på, er en viss planlegging absolutt tilrådelig. Hvilket område du nå enn bestemmer deg for, danner alltid et NOVASOL feriehus det idelle utgangspunkt for din ferie i Europa.