Feriehus i Normandie

Nord-Frankrike? Hvorfor ikke til syden? Det finnes mange grunner til hvorfor det ikke alltid må være syden. De nordlige regionene er mye mindre oversvømmet av turister enn de fleste områder i sør. Og i nord sørger den friske atlanterhavsbrisen for en behagelig varm sommertemperatur, mens man unngår sydens svettedrivende og trykkende hete. Men dermed er det på ingen måte sagt at du trenger å gi avkall på den sørlandske atmosfære: mildt klima og palmer gir deg raskt i den riktige feriestemningen.

Vidunderlige sandstrender som inviterer til soling, bading og leker, finner man ved Cabourg, Trouville og Deauville. I sommermånedene stiger vanntemperaturen her til over 20ºC, og i juli og august når temperaturen i luften sitt maksimum med et gjennomsnitt på 27ºC. Det er altså ingenting i veien for en strandferie også her i nord.

Lei feriehus eller ferieleilighet i Normandie

Populære feriehus i Normandie

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Normandie

Loading...

Feriehus med basseng i Normandie

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Normandie

Loading...

Naturomgivelser

Landskapet i Normandie består av en vidundelig blanding av flate sletter, myke bakker og enger og fruktgårder inngjerdet av hekker. Gjemt i de små dalene finner du pene gårder med stråtak. Hvis du liker det landlig og rolig, er du her kommet til akkurat rett sted.

Regionen er preget av landbruk; på beitemarkene ser man ofte typisk normannisk storfe. Dertil er området ytterst fruktbart. De utallige epletrærne leverer frukt til det verdensberømte eplebrennevinet Calvados som mange steder fremdeles brennes hjemme.

Kultur og historie

Lokalbefolkningen har ord på seg for å være meget hjertelig og gjestevennlig. Disse egenskapene er dypt forankret i regionens lange tradisjoner.

Normandie har flere ganger spilt en betydelig rolle i historien - det være seg i vikingtiden eller gjennom de alliertes landgang under den annen verdenskrig. Overalt støter man på overleveringer fra bevegende epoker: imponerende borger, mektige klostre, vidunderlige eventyrslott og stolte herskapsboliger ligger strødd utover hele regionen.

De fleste av våre feriehus ligger i vest, ved foten av Manche-halvøyen som byen Cherbourg-Octeville ligger på. Her danner fruktbare marker med små bondegårder og husklynger rammene rundt ferien din. Selvfølgelig tilbyr NOVASOL deg også feriehus som ligger dirkete ved den sjarmerende kysten med gyldne sandstrender og maleriske klippebukter. Elvefiske (kun med tillatelse), skog- eller båtturer er her naturlige feriekomponenter på lik linje med hvile og avslapping. Normandie har det meste for tilhengere av både antikviteter og kunsthåndverk. Feriehuset eller -leiligheten blir derved et idealt utgangpunkt for ferien i Frankrike.