Feriehus i Franche-Comté

Hos NOVASOL kan du på din neste ferie leie feriehus i Franche-Comté, en region øst i Frankrike med grense til Sveits. Regionen består av fire departement; Haute-Saône, Doubs, Jura og Territorie de Belfort. Hvert område har noe unikt å tilby, både naturmessig og kultur i byene. Regionen i helhet er kjent for sin naturlige skjønnhet, sin rike historie og kultur samt regionale spesialiteter og en mengde aktivitetsmuligheter. Franche-Comté er med andre ord en utmerket destinasjon for deg som vurderer å leie feriebolig i Frankrike, der du mest sannsynlig aldri går tom for aktiviteter å gjøre på ferien!

Vandre i vakker natur i Franche-Comté

Populære feriehus i Franche-Comté

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Franche-Comté

Loading...

Feriehus med basseng i Franche-Comté

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Franche-Comté

Loading...

By og kultur

Franche-Comté som region eksisterte frem til 2016, da det ble en del av Bourgogne- Franche-Comté. Hovedstaden i Franche-Comté er Besançon som ligger idyllisk til ved elven Doubs. Byen består hovedsakelig av steinhus bygget under middelalderen, innimellom kan du ses vakre hus bygget på 1700-tallet og flotte kirker og katedraler. Besançon har en av Frankrikes fineste kunstsamlinger som inneholder kunst fra Titian, Bellini, Rembrandt, Matisse, Rubens og mange andre. Samlingen har fått kallenavnet «Petit Louvre», på grunn av samlingens rikdom. Byen har to andre store museer, «Musée du Temps» som ligger i juvelen Granvelle Palace og «Musée de la Résistance et de la Déportation» som ligger i byen citadelle, som har stått på UNESCOs verdensarvliste siden 2008.

Andre nevneverdige byer i Franche-Comté er Belfort, Dole og Montbéliard, som alle er viktige byer med kulturelle og historiske severdigheter, samt flere naturskjønne steder beliggende i områdene rundt. Hvor du enn velger å leie feriehus i Franche-Comté, kommer du aldri til å være langt unna spennende byer og kulturelle severdigheter.

Naturopplevelser med feriehus i Franche-Comté

Naturopplevelser

Franche-Comté er en naturskjønn region og markedsfører ofte seg selv som et paradis for ”grønn turisme” og naturturisme. I de varme sommermånedene, da en stor del av Frankrike tørker, holder Franche-Comté seg grønn og frodig, takket være de nærliggende fjellene, de mange elvene og sjøene, samt de korte sommerstormene. I områdene Doubs og Jura, langs grensen til Sveits, støter du på fargerike blomsterenger som bidrar til å gjøre området perfekt for fot – og sykkelturer, og seiling i elvene. Det høyeste av fjellene «Crêt de la Neige” har en høyde på 1708 m.o.h.

En ferie i Franche-Comté handler om å ta seg til å gjøre alt man liker og elsker, uansett om det handler om sportslige aktiviteter eller avkopling. Landskapet domineres generelt av åkre, tett skog, sjø og fjell, noe som inviterer til en mengde aktiviteter der hele familien kan delta.

God mat på ferie i  Frankrike

Aktiviteter og severdigheter

Leier du en ferieleilighet eller hus i Franche-Comté kommer du til å oppdage en del severdigheter på reisen. Foruten den vakre naturen, har den rike historien lagt grunnlaget for en rekke severdigheter. Her finner du kirker, slott, arkitektoniske bygninger, monumenter og andre historiske steder. Besøk for eksempel 'Musée de l'Hotel-Dieu' i Beaune med sin gotiske arkitektur og fascinerende historie som går tilbake til 1443 eller ta en tur innom ‘Chateau de Joux' der mange historiske hendelser har funnet sted. Under det 18 – og 19. århundret ble det brukt som fengsel.

Barna kommer sikkert til å elske en reise til 'Aquaparc Isis’ i Dole, der de har muligheten til vannleker, avkobling og underholdning på høyeste nivå. Eller hvorfor ikke besøke ‘Dino Zoo du Doubs’? Her kan du se over hundre rekonstruksjoner av forhistoriske dyr og mennesker langs den drøyt to kilometer lange vandringsleden gjennom parken. Med et feriehus i Franche-Comté kan du selv velge hva du vil gjøre på ferien og hvilke attraksjoner du vil oppdage – her finnes det noe for alle!

Regionale spesialiteter

Franche-Comté er fødestedet og hjem for et antall internasjonalt kjente produkter og kulinariske spesialiteter. Regionen er nok mest kjent for sine jordbruksprodukter, spesielt osten Comté og røyket pølse. Spesielt rundt Jura produseres mange distinktive viner som Arbois og Côtes du Jura.

Området er også kjent som Frankrikes urmaker, ettersom denne industrien er representert på begge siden av den sveitsiske grensen. Andre lokale produkter inkluderer glass, leker, og bilmerket Peugeot, som har en stor fabrikk i Sochaux. På ferie i Franche-Comté kommer du til å ha mulighet til mange nye smaksopplevelser.

Lei feriehus i Franche-Comté

I Franche-Comté leier NOVASOL ut både feriehus og ferieleiligheter. Vårt utvalg av ferieboliger i Europa gjør at det mer eller mindre finnes noe for alle og enhver. I hvert fall dersom du bestiller før noen andre kommer deg i forveien. Tilbringer du ferien i et feriehus får du friheten til å bestemme takten for ferien selv og hva du skal bruke dine feriedager til. Selv om det er å spise middagen på terrassen eller fremfor TV-en.

Mange av våre ferieboliger i Frankrike har alle typer fasiliteter. Lei for eksempel et hus med eget basseng, naturskjønn panoramautsikt eller på et sted nært det som er viktigst for deg. Det skal være trygt å leie hus eller ferieleilighet i Frankrike. Derfor besøker vi alle ferieboliger før utleie og vi inkluderer også vår Trygghetspakke i alle bestillinger – uten ekstra kostnad. Vi ønsker deg varmt velkommen til NOVASOL Frankrike for en flott ferie i Franche-Comté!