Feriehus i Palermo

Palermo er den største byen på paradisøya Sicilia, og samtidig øyas hovedstad. Det gjør faktisk Palermo til Italias femte største by. Er du fristet til å legge neste ferie til Sicilia, kan du se vårt utvalg av ferieleiligheter og feriehus i Palermo.

Palermo er en smeltedigel av ulike kulturer, og et godt valg for deg som søker en ferieopplevelse fylt med historiske severdigheter og yrende byliv. Det sies at Palermo er én av verdens mest erobrede byer gjennom tidene. Først grunnlagt av fønikerne, men så erobret av blant annet romerne, arabere og normannerne. Det at byen har vært underlagt en rekke ulike folkegrupper har uten tvil satt sine spor i byen, noe du vil merke under oppholdet. La deg fascinere av byens fantastiske arkitektur, gastronomi og mennesker. Velkommen til Palermo!

Severdigheter i Palarmo

Populære feriehus i Palermo

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Palermo

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Byen er full av historie, noe du raskt vil merke når du beveger deg gjennom byen. Her går du stadig forbi gamle bygninger, og hver enkelt forteller en historie om Palermos storhetstid. Byen kan dateres tilbake til det åttende århundret, og har gjennom tidene vært et viktig handels- og kultursentrum. Arkitekturen i Palermo vitner om innflytelse fra ulike folkeslag. Opplev kirker fra middelalderen med arabisk utsmykning, og ikke minst det gullbelagte slottskapellet «Cappella Palatina», et fantastisk eksempel på byggekunsten til normannerne. 

I tillegg til slottskapellet er det flere andre kirker i byen. Ta turen innom San Giovanni degli Eremiti-kirken fra 1142. Byggets kjennetegn er de fem røde kuplene, som er vanlige for mange arabisk-normanniske kirker. Ikke glem å ta en rusletur rundt i den vakre hagen som omgir kirken. 

På tur rundt omkring i byen må du ta turen innom Teatro Massimo, Palermos operahus, som har plass til imponerende 3200 personer. Du kommer kanskje til å kjenne igjen operahuset fra den ikoniske filmen "Godfather III".

Finn din feriebolig i Palermo

Aktiviteter og opplevelser

Når du leier et feriehus i Italia, er det godt å ha god tid til å nyte omgivelsene. I Palermo byr hver gate på nye og spennende opplevelser. For shopping kan vi anbefale byens hovedgater, Via Maqueda, Via Roma, Via Vittorio Emanuele og Via Ruggero Settimo. En ferie på Sicilia skuffer heller ikke på matfronten. I Palermo kan du tilbringe sene kvelder på mange gode restauranter, der du får servert de nydeligste retter. 

Markeder er en kjent del av de italienske byene, og i Palermo kan du blant annet besøke Vuccera, Ballaró og Capo. Her kan du kjøpe fantastiske råvarer. Kanskje skal du prøve deg på en autentisk matrett i feriehusets kjøkken? På markedet får du i hvert fall tak i varene du trenger for å trylle frem smakfulle retter. 

Det anbefales på det sterkeste å teste noen av byens matboder. I Palermo har det blitt servert «street food» i hundrevis av år, og selv om det ikke ser like elegant ut som her hjemme, vil smakene garantert sette sansene i sving.

Feriehus og ferieleiligheter i Palermo

Fra mange av NOVASOLs ferieleiligheter i Palermo befinner du deg i gangavstand til byens beste attraksjoner. Start feriedagen på terrassen med en god kopp kaffe, og nyt utsikten over den vakre byen. På kvelden er det enkelt å rusle til en nærliggende restaurant for et autentisk italiensk måltid. 

Uansett hvor du leier feriehus på Sicilia, er det fint med en tur til Palermo. Hos NOVASOL finner du mange ferieboliger tett på den vakre byen. En del av disse ligger også tett på hav og strand, og noen har til og med eget svømmebasseng.