Feriehus i Gråsten

Det finnes gode feriehusområder over hele Danmark, og Sørjylland er uten tvil et av de. På halvøyen Sundeved ligger den hyggelige feriebyen Gråsten. Fra et feriehus i Gråsten har familien et perfekt utgangspunkt for spennende opplevelser og historiske severdigheter i området.

Ta med familien til UNIVERSE opplevelsespark

Populære feriehus i Gråsten

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Gråsten

Loading...

Feriehus med basseng i Gråsten

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Gråsten

Loading...

Familievennlige opplevelser i Gråsten

Fra et feriehus i Sørjylland har du kort avstand til mange spennende familieattraksjoner. På ferie i Gråsten kan du blant annet gjøre følgende med familien:

Ferieleiligheter Gråsten

Lære mer om vitenskap i UNIVERSE

I Nordborg på Als kan familien besøke den naturvitenskapelige opplevelsesparken UNIVERSE. Parkens mål er å skape interesse for naturvitenskap og teknikk gjennom morsomme aktiviteter. Her kan barn i alle aldre prøve seg på ulike forsøk og aktiviteter. Det tar rundt 30 minutter til UNIVERSE med bil fra Gråsten.

Prøve lykken i frisbeegolf

Er du på utkikk etter en aktivitet som passer hele familien, kan du ta turen til Haderslev og prøve utendørsspillet frisbeegolf. Her er golfkølle og ball byttet ut med en spesiell frisbee, som skal kastes i banens kurver. Fra feriehuset i Gråsten tar det rundt 40 minutter ut til Haderslev. 

Gråsten er omgitt av store skogsområder, og under oppholdet kan du derfor benytte deg av fine turmuligheter. I Gråstenskogene kan familien blant annet gå, sykle eller ri på tur.

Attraksjoner nær ditt feriehus

Er du interessert i dansk historie, kan du glede deg til en ferie i Gråsten.

Gråsten Slot

Her kan du besøke Gråsten Slot og Slotshave, som er hovedattraksjonene i området. Det hvite slottet ligger vakkert til ved en stor innsjø. Slottet ble oppført på midten av 1500-tallet, men da som et mindre jaktslott. Dagens slott ble oppført i hhv. 1759 og 1842. Den danske kongefamilien bruker slottet om sommeren, og da er det Slotshaven dessverre stengt for publikum. Men leier du et feriehus i Danmark utenfor høysesong, kan du bli med på guidede turer ved Gråsten Slot.

Papirmuseets By og butikk

I utkanten av Gråsten kan du besøke Papirmuseets By, en morsom opplevelsespark der papir i alle former og farger står i sentrum. Den lille byen har hus, veier, torg og kafé. På Det Ganske Lille Papirmuseum kan familien se utstillinger av alle mulige papirting. I skoleferien er det mange spennende aktiviteter på stedet. Ved Papirmuseet kan familien også lage fine ting av papir og ta med hjem. Vi anbefaler også en gåtur i det store hageanlegget på 12.000 m2. 

Gråsten er ikke så stort, men på sommeren arrangeres det mye spennende rundt omkring i byen. I starten av august er det Torvdager i byen, med loppemarked og gode tilbud. En gang i året samles mer enn 1.000 kjøretøy til Oldtimerløpet. I juli er det tid for den tradisjonsrike Ringriderfesten. «Ringridning» var opprinnelig en ridderturnering i middelalderen, og bare en håndfull europeiske områder har opprettholdt tradisjonen. Sørjylland er én av disse.

NOVASOLs ferieboliger i Gråsten

De fleste av NOVASOLs feriehus i området ligger ved Gråsten Havnefront. Den lille havnen er hyggelig med plass til fritidsbåter. Ved havnen kan du overnatte i fine ferieleiligheter med utsikt over fjorden. De rød-hvite bygningene danner en fin front mot havnen. Husene går over to etasjer, og herfra er det bare en kort spasertur inn til sentrum. Det er også mulig å leie feriehus ved Gråsten Havnefront. Bor du i et  av NOVASOLs ferieboliger i Gråsten får du i mange tilfeller også gratis inngang til badeland. Alle våre ferieboliger i Gråsten er velegnet til ferie året rundt.