search

Feriehus i Aarhus

Ser du etter ditt neste reisemål i Østjylland? Da er kanskje Danmarks nest største by, Aarhus, destinasjonen for deg. Aarhus er et utmerket reisemål, enten du leier feriehus her eller tar en dagstur. Byen passer uansett om du er i humør for gåturer i skog og mark, avslapning på stranden, museumsbesøk eller bare nyte atmosfæren. Det er ingen tvil om at Aarhus har en fantastisk personlighet og et pulserende byliv – det er jo ikke uten grunn at byen kalles «smilets by». Alt dette og mer til, er med på å gjøre Aarhus til den ideelle destinasjonen for en feriehusferie i Danmark

Lei et feriehus eller ferieleilighet i Aarhus

Aktiviteter og opplevelser

Til tross for at Aarhus er en storby, finnes det fortsatt mange opplevelser for deg som vil være aktiv i naturen. Den Botaniske have er en av de største og mest besøkte parkene i byen. Inne i veksthuset kan du utforske fire forskjellige klimasoner og nyte de imponerende plantene. Veksthusene i hagen har faktisk vunnet en prestisjefylt arkitekturpris, The International Architecture Award, i 2016. Det er derfor ikke bare plantene som imponerer her. 

Litt sør for byen finner du Marselisborg-skogene, som er et rundt sju kilometer langt skogsbelte langs kysten. I Thorskoven, som er en del av skogsområdet, ligger dyrehagen Marselisborg, hvor du kan komme tett på dådyr, hjort og villsvin. Dyrehagen ligger heller ikke langt fra det vakre Marselisborg slott og den tilhørende parken i engelsk landskapsdesign. 

Når du leier feriehus i Østjylland er det selvfølgelig mulig å dra på stranden. Langs Aarhus’ kyst finner du en rekke flotte strender, som Den Permanente, Ballehage strand og Bellevue strand. Du kan også kombinere stranddagen med en arkitektoniske opplevelse. På Varna strand i Aarhus-bukten kan du oppleve Den Uendelige Bro. 

Attraksjoner og severdigheter

Aarhus fikk i 2017 den ærefulle benevnelsen Europeisk kulturhovedstad. Denne utmerkelsen gis til byer som skiller seg ut, og nettopp derfor er Aarhus en så fin feriedestinasjon for deg som søker spennende opplevelser under oppholdet. En av de største attraksjonene i Aarhus er Den Gamle By, som best beskrives som en reise tilbake i tid. 

Fra slutten av august til starten av september arrangeres Aarhus festuke, og dette er en perfekt tid å leie feriehus i Østjylland. Da fremstår byen som fargerik, livlig og fylles med kunst, konserter og sceneshow. 

Aarhus har mange arkitektoniske juveler, som kan beundres både inne og ute. Ikke gå glipp av bygninger som kulturhuset Dokk1, der du blant annet finner Aarhus hovedbibliotek, Musikkhuset og rådhuset. 

De mange museene i Aarhus byr på en rekke spennende severdigheter, i form av historie og fantastisk kunst. På ARoS finnes et bredt utvalg av kunstutstillinger, som strekker seg fra den danske gullalderen til internasjonal samtidskunst. Spesielt kjent er regnbuen på toppen av bygningen, og derfra får du en fin utsikt over byen. På Museum Ovartaci, ved Risskov Psykiatrisk Hospital, kan du se kunst som er laget av pasienter gjennom tidene. Her kan du også lære mer om psykiatriens historie. Videre kan du ta turen til Moesgaard Museum og Vikingmuseet. 

Nyt den fantastiske atmosfæren i byens eldste del, Latinerkvarteret eller på Åboulevarden, der du kan sitte på en av de hyggelige kaféene som ligger i hjertet av byen. 

Attraksjoner og severdigheter i Aarhus

Feriehus i Aarhus

NOVASOL har formidlet feriehus og ferieleilighet i over 50 år. Du kan derfor trygt legge din neste ferie i våre hender. Dersom du bruker nettsidens søkefunksjon, kan du enkelt navigere deg frem til riktig feriebolig. Bestilling kan gjøres direkte på nett, eller ved å kontakte vårt norske kundesenter.