Feriehus og hytter i Mora

Gode aktivitetsmuligheter, vakker natur og rik kultur er bare noen av tingene som venter deg som skal leie feriehus i Mora. Velger du privat overnatting i Dalarna gjennom NOVASOL, har du et godt utgangspunkt for din neste ferie. 

Idylliske Mora er blant annet kjent for morakniven, dalahesten og Vasaloppet. Sistnevnte er verdens eldste og lengste langrennsløp. Skirennets historie strekker seg helt tilbake til 1922, og trekker i dag rundt 100.000 deltakere til Mora. Du kan derfor bevege deg i historiske omgivelser når du leier feriehus i Mora.

Lei hytte eller feriehus i Mora

Populære feriehus i Mora

Loading...

Attraksjoner og severdigheter

Vil du bo i nærheten av vann når du leier feriehus i Sverige? Tettstedet Mora ligger mellom sjøene Siljan og Orsasjön i Dalarna. Feriehusutleie ved Siljan er veletablert, og Mora er en av flere populære destinasjoner her. 

Det finnes flere severdigheter og aktiviteter i Mora. Du kan for eksempel besøke Zorngården og Zornmuseet. Zorngården var hjemmet til Anders Zorn – én av Sveriges mest kjente kunstnere. Zornmuseet har verdens største samling av Zorns verker. 

Den som ønsker at en hytte i Dalarna skal være et utgangspunkt for en aktiv ferie, kan se frem til utmerkede turmuligheter i Mora. På vintetid kan du stå på både langrenn og slalåm. Når man snakker om Mora er det selvfølgelig naturlig å nevne Vasaloppet, som har målgang nettopp her. Pakker du med langrennsskiene kan du legge ut på deler av Vasaloppsporet. Kilometrene nærmest Mora blir preparert tidlig i sesongen og du kan derfor nyte svært gode forhold på turen. De som er ekstra interessert i Vasaloppets historie, kan besøke Vasaloppsmuseet. 

I sommermånedene er Mora midt i blinken for vandring, kanopadling, fiske og golf. Av vandringsmuligheter kan du for eksempel gå deler av Vasaloppsleden, en 90 kilometer lang strekning mellom Sälen og Mora. Beliggenheten ved Siljan og Orsjön gir også den sykkelglade gode muligheter til å oppleve området fra sykkelsetet. Hvert år arrangeres sykkelløpet «Siljan rundt» og tusenvis av ivrige syklister konkurrerer om den raskeste tiden rundt sjøene.

Den berømte dalahesten produseres i Mora

Steder å besøke

Selv om Mora er det klart største tettstedet i kommunen, finnes det flere hyggelige steder å besøke. Sollerön, en øy i Siljan, er et godt eksempel. Her ligger to av de største vikinggravene i Dalarna, som dateres tilbake til 800 – 1050 e.Kr. 

Ta også turen til til Nusnäs der den berømte Dalahesten produseres. Nusnäs er også verdt et besøk på grunn av vakker naturen, fine bygninger og koselige båthus ved stranden. I Gesunda kan du treffe på julenissen hele året rundt. I Sagolandet Tomteland er det jul selv midt på sommeren, og parker byr på mange spennende eventyr og opplevelser.

Feriehus og hytter i Mora

NOVASOL har formidlet ferieboliger over hele Europa siden 1968, og har i dag et bredt utvalg av feriehus, villaer og hytter. 

Vår Trygghetspakke inngår alltid ved direkte bestilling her på våre nettsider. Det betyr at uansett hvor og når du bestiller feriebolig er dekket av blant annet avbestillingsforsikring. Du kan lese mer om Trygghetspakken i våre leiebetingelser.