search

Feriehus og ferieleilighet i Veneto

Ønsker du et opphold  i en allsidig region, kan et feriehus i Veneto være din neste drømmeferie. I Veneto møtes vann og land, og danner utgangspunktet for en ferie i enestående og fantastisk natur. Regionen Veneto i  nordøstlige Italia huser noen av landets flotteste og mest attraktive destinasjoner; Venezia, Verona, Garda-sjøen og Dolomittene. Den frodige Atlanterhavskysten strekker seg langs den vestlige delen av Veneto.

Feriedrømmen Venezia

Regionens hovedstad er fantastiske Venezia, som bør stå på listen over opplever for oppholdet. Byen består av 120 øyer omringet av smaragdgrønt vann. Byen står på UNESCOs verdensarvliste og er et eventyr å besøke som turist. Noen av byens hovedattraksjoner er Dogepalasset, Rialtobroen, Sukkenes bro og Markusplassen. Gå ikke glipp av en tur i de berømte gondolbåtene. Hvis du vil bo tett på den fantastiske byen, kan du bestille en av NOVASOLs ferieboliger i Venezia

Mens man rusler rundt i Venezias trange smågater og smug, skvulper gondolene i kanalene i takt med byens atmosfære. La minnene og opplevelsene passere revy, mens du nyter en perfekt avkjølt, fruktig hvitvin, eller muligens drister du deg til å prøve et glass med en sjelden Picolit Colli Orientali del Friuli fra naboregionen Friuli-Venezia Giulia, før du igjen foretar et historisk dypdykk ned i glansperioden til den en gang så mektige sjørepublikk Venezia samt dennes berømte Doger.

Våg å vandre litt vekk fra de mest folksomme turistområdene. Du vil garantert ikke angre dersom du går deg litt «vill» i de trange gatene. Her venter severdigheter rundt ethvert hjørne. Sett deg på en av de mange fortauskafeene og nyt en autentisk italiensk iskrem, før du fortsetter oppdagelsesferden. 

Lei feriehus eller ferieleilighet i Veneto

Romantiske Verona

Verona er en av Venetos aller mest populære destinasjoner. Mange forbinder nok byen med Shakespeare og hans historie om Romeo og Julie. 
Bykjernen er konsentrert rundt det romerske amfiteatret Arena di Verona, som slår Colosseum i Roma med 50 år. I dag er arenaen en operascene under åpen himmel. 

Se den berømte balkongen fra den tragiske historien om Romeo og Julie, Casa di Giulietta. Bygningens vegger er dekket med kjærlighetsbrev og det er stor pågang for å ta bilder med balkongen i bakgrunnen. 

Vandre blant bygninger i veronesisk, rosafarget marmor og ta en pause på en av restaurantene i Piazza delle Erbe.

Ferie ved Gardasjøen

En ferie i Veneto-regionen er ikke komplett uten en svømmetur i Gardasjøen. NOVASOL formidler en rekke feriehus ved Gardasjøen, midt i blinken for deg som ønsker å bo midt i dette ferieparadiset. Midt mellom Verona og Brescia ligger Italias største innsjø, som er en populær feriedestinasjon. Naturen rundt innsjøen er spektakulær, med utsikt til blant annet fjellkjeden Dolomittene. Langs sjøen ligger det flere vakre byer. Simione, Garda, Desenzano og Bardonlino er noen av stedene som er verdt et besøk. Det krystallklare vannet, et mildt klima, oliventrær og hyggelige landsbyer og tettsteder – Gardasjøen er et italiensk ferieparadis på sitt aller beste. 

Aktiv i Dolomittene 

De dramatiske Dolomittene nord i Italia er et eldorado for deg som vil legge ut på fottur i fjellene. Fjellkjeden  står ikke overraskende på UNESCOs verdensarvliste. Her ligger det til rette for kortere og lengre turer i den vakre naturen. 

Aktiv ferie i Dolomittene, Nord-Italia

Matopplevelser i Nord-Italia

En ferie i Italia er en fest for smaksløkene, både når det kommer til mat og drikke. På restaurant i Veneto vil du oppleve at ingrediensene i de tradisjonelle rettene stort primært er grønnsaker, som belgfrukter, ris og polenta. Risotto er en populær rett i regionen, og her får du retten servert med asparges. God ost er også en del av den kulinariske tradisjonen i Veneto. Asiago-osten er kanskje den mest kjente. 

Er du glad i god vin? Da vil Veneto virkelig være et sant paradis. Regionen er en av Italias største innen vinproduksjon. Prøv de populære  hvite vinene Prosecco eller Tocai, eller de tradisjonelle rødvinene Amarone della Valpolicella, Bardolino og Recioto. Besøk noen av vingårdene i området og ta med noen flasker god vin tilbake til ferieboligen. Våre feriehus og leiligheter i Veneto ligger tett på restauranter, der du kan nyte vinen til lokale matretter. 

Mat - og vinopplevelser i Veneto

Feriehus i Veneto

En ferie i Italia står høyt på mange ønskelister. NOVASOL har et stort utvalg av feriehus i Italia, mange ved de mest populære destinasjonene, men også steder litt utenfor allfarvei. Her ligger alt til rette for at du skal få oppfylt din italienske feriedrøm. 

I Veneto kan vi tilby et stort utvalg av både feriehus og ferieleiligheter. Bruk vår søkefunksjon neste gang du søker, og velg de kriteriene som passer dine behov. Slik kan du finne din neste feriebolig i Europa på en enkel og rask måte.