search

Feriehus og ferieleiligheter ved Gardasjøen

Lei et feriehus ved Gardasjøen, som er Italias største innsjø og en del av tre regioner: Veneto, Trentino Alto Adige og Lombardia. På grunn av den unike beliggenheten kan du oppleve ulikt naturlandskap rundt sjøen – fra fjellene i nord til det slettelignende landskapet i sør. Naturen rundt Gardasjøen er veldig frodig og vegetasjonen er typisk den du finner ved Middelhavet – oliven- og sitrustrær, palmer, bougainvillea og sypress.

Innsjøen ligger midt i hjertet av Nord-Italia, men har et mildere klima enn resten av regionen. I nord og nordvest ruver Alpene majestetisk, mens på østsiden ligger fjellkjeden Monte Baldo. Nærheten til fjellområder gir ikke bare et fantastisk bakteppe, men byr også på veldig gode aktivitetsmuligheter.

Aktiv ferie ved Gardasjøen

Strenge byggeregler rundt innsjøen har gjort at området har beholdt sitt autentiske preg. Her finner du kun hyggelige gater og historiske bygninger med mye sjarme. Gardasjøen er midt i blinken for deg som vil leie feriehus på en destinasjon med mange og varierte aktivitetsmuligheter. Det er gode turmuligheter rundt innsjøen, både til fots og på sykkel. Du kan i tillegg prøve deg på aktiviteter som klatring, golf, ridning og vannsport. Hos NOVASOL feriehusutleie finner du et bredt utvalg av ferieboliger langs Gardasjøens bredder.

Gardasjøen

Reisetips Gardasjøen

Vannet i Gardasjøen har en intens blåfarge, og inviterer til lek og bading. Rundt innsjøen ligger italienske feriebyer som perler på en snor. NOVASOL formidler ferieboliger i en rekke av disse hyggelige byene. Under trekker vi frem noen av våre favorittsteder ved Gardasjøen:

Riva del Garda

Den hyggelige byen Riva del Garda er verdt et besøk når du leier feriehus ved Gardasjøen. Den lille byen kan tilby varierte opplevelser, enten det er museumsbesøk eller shopping. Vi anbefaler et stopp innom MAG

– Museo Alto Garda, et museum i byens middelalderslott. Du bør heller ikke gå glipp av en tur opp i tårnet i gamlebyen – fra Torre Apponale har du en nydelig utsikt over innsjøen. 

Vi anbefaler også å…

…gå eller sykle langs strandpromenaden. 
…prøve deg på vannsport. Du kan for eksempel lære deg å seile, vindsurfe eller kite.
…nyte solen og en aperitivo på en restaurant ved vannet. I Riva del Garda får du servert fantastisk mat og drikke, som du ikke bør gå glipp av.

Garda 

På den østlige siden av Gardasjøen, omgitt av frodig skog, ligger den fiskerlandsbyen Garda. Her kan du vandre gjennom trange gater og stoppe innom lokale butikker. I Garda kan du blant annet oppleve Madonna della Corona, en kirke bygget inn i fjellveggen, og Punta San Vigilio, et av innsjøens flotteste utkikkspunkter. 

Sirmione

Sirmione er én av de vakreste byene ved Gardasjøen, mye på grunn av sin beliggende på spissen av Benaco-halvøya. I Sirmione bør du besøke byens historiske del, som i sommermånedene kan bli veldig folksom. Sirmione er kjent for Grotte di Catulo, det man før trodde var grotter, men som egentlig er ruinene av en romersk villa. Én ting du ikke vil gå glipp i Sirmione er de nydelige soloppgangene og solnedgangene! 

Gardasjøen er full av severdigheter og mange spennende landsbyer. Blant stedene som bare må oppleves er:

  • Desenzano del Garda, med gode muligheter for turer til fots eller på sykkelen mot Brescia og Verona
  • Maderno, med flotte turområder langs innsjøen
  • Malcesine, én av områdets aller vakreste landsbyer. Her finner du en taubane som bringer deg 1.800 meter opp i fjellsiden
  • Salò, med sitt lokale marked
Feriehus ved Gardasjøen

Feriehus ved Gardasjøen med barn

Et feriehus ved Gardasjøen er ikke bare for voksne livsnytere. Her kan også de minste nyte en ferie fylt med avslappende dager på stranden og morsomme aktiviteter. 

Et besøkt til Italias største fornøyelsespark, Gardaland, er populært hos både små og store. Gardaland ligger ved Peschiera del Garda og har flere millioner besøkende hvert år. I parken venter attraksjoner for hele familien, som karuseller, forestillinger og akvarium. Hvis du ikke har tilgang på bil under oppholdet, kan du ta toget til Pechiera del Garda og ta gratis buss derfra. Andre fornøyelsesparker ved Gardasjøen er CanevaWorld og Parco Natura Viva. 

Det holder kanskje med et besøk til én av Gardasjøens fornøyelsesparker. Resten av tiden kan tilbringes ved og i vannet, på lokale markeder eller til å utforske historiske slott. Et godt tips er å ta med hele familien på båttur. Gardasjøen ser aller best ut fra vannet!

Feriebolig med basseng ved Gardasjøen

Mange av våre ferieboliger i Italia har eget svømmebasseng. Dette gjelder også våre feriehus ved Gardasjøen. Det er mange fordeler med et eget svømmebasseng under oppholdet! Nyt en kaffekopp ved vannet på døsige morgener, slapp av ved bassenget mens barna bader eller ta en ettermiddagslur på flytemadrassen. 

Feriehus ved Gardasjøen

Slik kommer du deg til Gardasjøen

Gardasjøen ligger midt mellom Venezia og Milano. Fra Norge går det fly til både Milano og Venezia, noe som er en fin anledning til å ta noen dager i én av disse byene også. NOVASOL formidler blant annet ferieboliger i Venezia som er et godt utgangspunkt for ferien. Det er også mulig å fly til Bergamo. Mange liker friheten med leiebil, men det er også mulig å ta seg til Gardasjøen med tog eller buss.

Har du tilgang til bil, kan du enkelt besøke mange av byene rundt innsjøen. Avstandene mellom byene er korte, men skal du rundt hele tar det rundt én dag. Veien som kobler alle byene sammen kalles Gardesana Orientale og tar deg gjennom et fantastisk naturlandskap