search

Feriehus og hytter i Sverige

Er du på utkikk etter overnatting i Sverige? En tur over svenskegrensen er en reise gjennom flott natur fra nord til syd. Med hyggelige små og store byer, vinterportsteder og idyllisk skjærgård, er Sverige et allsidig reisemål som er like egnet til ferie på vinteren, som på sommeren! Lei en hytte i Sverige og opplev vårt vakre naboland på en annerledes måte. 

Sommerferie i Sverige

Sommerferie i Sverige med barn

Sverige om sommeren er mer enn bare sol og badeturer. I Sverige finnes det, alltid uavhengig av været, noe som du og din familie kan utforske nærmere. Rundt omkring i hele Sverige ligger mange fornøyelse- og dyreparker, som alle byr på forskjellige opplevelser. Skansen, Liseberg, Kolmården, Skara Sommerland, Tomteland, «Havets hus», Astrid Lindgrens Verden, High Chapparal, «Nordens Ark» og mange flere – alle sammen attraksjoner og severdigheter som ikke kun svenskene selv forbinder med ferie, sjø og avveksling.

Mange av oss mimrer kanskje tilbake til barndommens ferier i Småland, og ønsker å gi egne barn de samme gode opplevelsene. For det er noe nostalgisk over det smålandske landskapet. Kanskje er det de folkelige karakterene til Astrid Lindgren som har skapt disse varme følelsene hos oss nordmenn? I Vimmerby inviterer Astrid Lindgrens Verden deg inn i barndommens fantasiverden og det er nesten umulig å ikke bli revet med. Her skapes magi når barn og voksne møter kjente og kjære figurer som Pippi, Emil, Ronja Røverdatter.

Også i en av Sveriges villeste fornøyelsesparker, High Chapparal i Hillerstorp, venter store opplevelser for hele familien. Bli med på en reise gjennom den ville vesten, der gullvasking, ponniridning, togrøveri og kruttrøyk står på planen.

Søk og bestill feriehus i Småland

Lei feriehus ved sjøen i Sverige

På sommerstid kan Sverige vise til sjarmerende sommerbyer som innbyr til ekte skjærgårdsidyll med bølgeskvulp og måkeskrik. For hva er vel bedre enn å sitte på det varme svaberget etter et avkjølende bad og kjenne solen varme kroppen din igjen mens du ser utover det glitrende havet? 

Hva med et feriehus på Öland, svenskenes egne paradisøy? Eller hva med å leie hytte på Gotland som er kjent for sine vakre strender? Vi har også en rekke feriehus og hytter i Bohuslän, samt koselige stugor i vakre Skåne. Dersom du vil kombinere sommerferien med noen dager i storbyen, kan vi anbefale å leie feriehus ved den eventyrlige skjærgården langs østkysten rundt Stockholm.

Strandstedene i Öland, Skåne og Halland, er populære steder i Sverige. Man finner steinete øyer på den østlige kysten, fjellene i nord, de fantastiske øyene Öland og Gotland i Østersjøen – Svensk «interiør» er så variert at en ferie i Sverige tilbyr noe for enhver smak.

Feriehus i Sverige ved sjøen

Feriehus i Sverige med svømmebasseng 

Et feriehus med eget svømmebasseng er alltid populært blant barna. Det finnes fantastiske bademuligheter i Sverige, som du for all del ikke må gå glipp av. Likevel, noen ganger står ikke været til forventningene eller badevannet er for kaldt, og da er det fint med et oppvarmet basseng i nærheten. Det er ikke hver dag badestranden står på planen. Med eget svømmebasseng kan hele familien likevel bade både morgen og kveld – her er det ingen åpningstider. 

Noen av våre feriehus i Sverige med svømmebasseng har også andre fasiliteter, som badstue og boblebad. Du kan derfor trekke deg helt tilbake i private omgivelser og nyte en SPA-opplevelse i løpet av oppholdet. 

Søk og bestill feriehus med svømmebasseng

Vinterferie i Sverige

Det er ikke bare på sommerstid Sverige er en attraktiv feriedestinasjon. Også vinteren er nydelig i Sverige. Med nypreparerte skiløyper, snøkledde trær og ferske elgspor i snøen er skogen og innlandet i Sverige et ordentlig paradis på vinterstid. Av de feriehusene vi har til utleie i Sverige, er en rekke av disse lokalisert i slike områder, ypperlig for noen feriedager på skiferie i Sverige. I Sverige har vi både store feriehus med luksus og topp funksjonalitet og små, autentiske hytter i skogen med lang vei til nærmeste nabo. Lei en hytte i Sverige og ta en pause fra hverdagen i naturskjønne omgivelser. Gjennom NOVASOLS hytteutleie i Sverige får du muligheten til å oppleve nabolandet vårt på en annerledes måte.

Vinterferie i Sverige

Leie feriehus i Sverige med hund

Det er ingen grunn til at familien firbente medlem skal være igjen hjemme! Mange velger å ta med hunden eller katten når de leier hytte i Sverige. På ferie er det ekstra tid til lek og moro, og det vil også kjæledyret nyte godt av. Kanskje bor du vanligvis i byen, og leier et feriehus i Sverige nær skogen? De svenske skogene egner seg svært godt til lange fot- og sykkelturer. 

Når du tar med kjæledyr til Sverige, må du alltid huske å...

  • Ta alltid hensyn til dyrelivet i området
  • Ha kjæledyret i bånd
  • Ta med gyldig pass og ta nødvendige vaksinasjoner før avreise

Bestill dyrevennlig feriehus i Sverige

Feriefavoritten Stockholm 

Sveriges hovedstad er en storfavoritt blant ferielystne nordmenn. I Stockholm finnes noe for alle – uansett om du reiser med barn, venner eller kjæresten. Noen av våre favorittopplevelser i Stockholm: 

  • Byens skjærgård har over 30.000 øyer. Bli med på et organisert skjærgårdscruise og se de berømte severdighetene fra vannet. En helt unik opplevelse som vil garantert vil berike ferien!
  • Fornøyelsesparken Gröna Lund står på mange lister over ting å gjøre i Stockholm. Den bør også stå på din! I parken finnes attraksjoner for alle, fra koselige karuseller til spøkelseshus. 
  • Stockholm byr på fantastiske shoppingmuligheter. For deg som er på utkikk etter kjente kjedebutikker, finner du det meste i sentrum av byen. Leter du etter det unike, og kanskje vintage, kan du ta turen til bydelen Södermalm. For mer luksuriøse merkevarer bør du se til bydelen Östermalm. 
Ferie i Stockholm

Blir Stockholm litt i største laget for deg? Göteborg er Sveriges nest største by. Hit reiser du for å oppleve hyggelig atmosfære, spennende familieattraksjoner, bra shopping og gode spisesteder. Göteborg er en by vi nordmenn besøker gang etter gang. Leier du etter feriehus nær Göteborg kan du se frem til morsomme timer i Liseberg Fornøyelsespark, fascinasjon i den botaniske hagen og idyllisk utsikt i skjærgården. 

Søk og bestill feriehus nær Göteborg

Feriehus og hytter i Sverige

Nyt naturen rundt i Sverige, slik som den svenske befolkningen gjør. Den vakre utsikten, som har grønne skoger og innsjøer som er noe som karakteriserer Sverige. Sverige elsker sin natur og sørger også for at den er ren, beskyttet og godt ryddet. Nyt den svenske allemannsretten, som gir alle tilgang til å nyte den vakre naturen! Lei derfor en feriebolig ved landsbygda, og opplev det svensk natur har å by på.

Med ferieboliger over hele Europa, har vi noe for enhver smak. Gjennom oss kan du leie storslåtte, herskapelige herregårder, store eller små feriehus, leiligheter, hytter og selvfølgelig tradisjonelle svenske stuger. Det er det som er så deilig med å leie feriehus, de mange valgmulighetene og friheten til å velge akkurat det feriehuset som passer deg best. Prøv også å leie en hytte ved sjøen på vinterstid og bli kjent med lokalmiljøet etter at sommerturistene har tatt farvel. Eller unn dere et opphold i en hytte på fjellet i sommermånedene og nyt stillheten.