search

Feriehus på Rügen

Rügen ligger i Østersjøen og tilhører den tyske delstaten Mecklenburg-Vorpommern. Rügens 976 km² gjør den til Tysklands største øy, skjønt det her strengt talt er snakk om et arkipelag med rundt 30 halv- og biøyer. På en spasertur gjennom badeanleggene Kaiserbäder som i dag stråler i sin nye glans, værer man ennå atmosfæren fra noblesse de belle epoque. Til denne øyens mangfold og engenart hører fornemme sjøbad og beskjedne fiskelandsbyer, kilometerlange strender, snorrette alléer og ville hekker av havtorn, steingamle dysser og hundre år gamle fyrtårn, spøkelsesaktige bøkeskoger, glinsende innsjøer og Nationalpark Jasmund som er Tysklands minste nasjonalpark.

Den majestetiske kysten med sine snøhvite krittklipper som rager opp av det blågrønne havet, la grunnlaget for verdensanseelsen til den romantiske maleren Caspar David Friedrich som ble født i byen Greifswald, ikke langt fra Rügen. Den mest berømte av krittklippene er den 118 m høye Königstuhl (no.: Kongestolen) på halvøyen Jasmund. I tillegg til å drive med vannsport ved kysten kan man langs sykkel- og turveiene på øyen oppdage og utforske bl.a. flintområdene ved Mukran, det pittoreske jaktslottet Granitz og den fyrstelige landsbyen Putbus. Fra Lauterbach via Putbus og Binz til Göhren krysser smalsporbanen Rasende Roland Rügen i tøffende takt; denne billedbokjernbanen skaper forbindelse mellom alle de viktige sjøbadene og mange severdigheter.

Lei feriehus på idylliske Rügen

Hiddensee

Den 19 km² lille, bilfrie øyen Hiddensee befinner seg utenfor Rügen og utgjør en del av nasjonalparken Nationalpark Vorpommersche Boddenlandschaft. Liksom en sjøhest smyger den seg tett inntil den større øyen. Hiddensee er et produkt av istiden og havstrømningene. Fra fyrtårnet ved klippekysten i regionen Dornbusch ser man utover det maleriske stedet Kloster, havnen i Vitte og helt bort til de blomstrende heiene i sør.

Bestill ditt neste feriehus i Tyskland, og opplev ferieparadiset Rügen. Snøhvite og enkelte steder nærmest karibiske sandstrender, steile og ubehøvlede klipper, bøkelunder gjennomstrømmet av lys, susende furuskoger og vide saltmarker preger landskapsbildet på denne øyen som er omigtt av et hav som noen ganger dorskt fremviser harmløse krusninger, og andre ganger kaster bølgende skumtopper vilt i været. Sørspissen av halvøyen Gellen rommer et enestående fugleparadis. Store deler av øyen er naturvernområde. Hestehovenes klampring og syklenes signalbjeller angir tonen på denne øyen.

Book et feriehus f.eks. ved et av de fornemme sjøbadene Sellin eller Baabe, som ikke ligger langt fra de maleriske strendene. Eller er det ønskelig med litt mer fred og ro, fjernt fra de større turiststedene? Uavhengig av hvilken bolig du velger, så er Rügen alltid verd et besøk.