Ferie i Spania

Spania er den perfekte feriedestinasjonen, sommer som vinter. Her venter behagelig klima, rene og innbydende strender, variert natur, vakre byer, spennende kultur, og ikke minst lange solrike dager som landet har rikelig av. På ferie i Spania senkes skuldrene i møtet med behagelige spanjoler og avslappende søreuropeisk atmosfære. 

Uansett om du reiser på familieferie, med gode venner eller på kjærestetur, så finner du opplevelser for alle anledninger i Spania. Sommerferie på én av de spanske øyene, eller ferie ved stranden når mørke og minusgrader tar over i nord? Hos NOVASOL finner du alltid et feriehus i Spania som passer dine behov.  

Bestill din neste ferie i Spania

Feriehus i Spania

Ferie i Spania med barn

Du vil merke at spanjolene er svært familiekjære. Kanskje er det nettopp denne familiekulturen som er grunnen til at Spania har blitt en av de mest foretrukne destinasjonene for ferie med barn? Her spiller storfamilien hovedrollen som trygt samlingspunkt i både hverdag og til fest. Dette setter også sitt positive preg på turismen i landet, som ofte er spesielt tilrettelagt for familiene. Spania egner seg utmerket til ferie med barn

Planlegger du en familieferie i Spania? Under gir vi deg våre beste tips:

  • Strandferie er ofte populært, men ikke alle er like glade i sand mellom tærne. Feriedager på stranden kan i verste fall bli en stressende opplevelse. Foretrekker du avslappende ferie hvor alle kan kose seg med bading, så finner du en rekke feriehus i Spania med privat basseng.
  • Måltider er samlende øyeblikk, og lokal mat kan være grunnlaget for store opplevelser. Samtidig kan et restaurantbesøk by på store utfordringer om barna er overtrøtte eller ikke liker maten på menyen. Ved å leie et feriehus i Spania kan du selv lage maten når det passer familien best. En kombinasjon av måltider på egen terrasse og lokale restaurantbesøk er ikke å forakte.  
  • Husk at ferie er til for å legge hverdagens stress igjen hjemme. Det er fristende å ville oppleve alt på en ny destinasjon, men unngå å planlegge for mange aktiviteter. Nyt i stedet de små øyeblikkenes gleder med dine nære og kjære.
Ferie i Spania med barn

Badeferie i Spania

Frister det med en badeferie i Spania? Langs spanskekysten ligger fortryllende hvite sandstrender som perler på en snor. I tillegg til strender i verdensklasse, skilter Spania med varmt klima og koselige kystbyer. Ferie i Spania er selve oppskriften på perfekte feriedager. Det eneste du må huske er solkremen! 

Usikker på hvor du skal reise på ferie i Spania? Her er tre spanske feriefavoritter langs kysten:

Badeparadiset Costa Blanca

Med en mer enn 200 kilometer lang kystlinje behøver du ikke lete lenge etter en fin strand i Costa Blanca. Er du på utkikk etter strender og masse sol, men også delikate mat- og vinopplevelser, spennende fotturer eller morsomme fornøyelsesparker? Da er Den hvite kyst destinasjonen for din neste ferie. Her finner du blant annet den lille byen Altea, beskrevet som én av de vakreste i Spania. Vel verdt et besøk. Øverst på en åsrygg ligger gamlebyen i Altea med panoramautsikt over store deler av Costa Blancas kyst.  

Ferieklassikeren Costa del Sol 

Vi blir aldri lei Costa del Sol, eller Solkysten som vi så fint kaller det på norsk. Regionen lever opp til sitt navn med mer enn 300 soldager i året, og er det perfekte reisemålet for nordmenn på utkikk etter sol- og badeferie. De fleste som reiser til Costa del Sol lander i Malaga i Andalucia. Her skorter det ikke på strender som du kan nyte når temperaturene er på topp. Visste du forresten at Malaga er hjembyen til maleren Pablo Picasso? På ferie i Malaga må du derfor unne deg en tur innom museet som er laget til ære for kunstneren. Like utenfor byen ligger også vannparken Torremolinos som er et paradis for alle som liker å leke seg i vann. 

Oppdag din nye favorittdestinasjon – Costa de la Luz

Solkystens nærmeste nabo og kanskje Spanias best bevarte hemmelighet, er Costa de la Luz. Drømmer du om en solsikker ferie med langt færre turister og mer luft rundt vingene? Da er Lyskysten destinasjonen for deg. Dette er den andalusiske kysten som vender mot Atlanterhavet, fra Tarifa og til grensen mot Portugal. Costa de la Luz er vakkert, varmt og solrikt. Og vindfullt. Her kan det blåse friskt når Atlanterhavet møter Andalucias varme. Strendene er likevel vakre og befriende tomme for turister. Legg turen til Cadiz og utforsk det som ifølge arkeologer er Europas eldste by. 

Søk og bestill badeferie i Spania

Badeferie ved Costa Blanca

Spania-ferie på budsjett

Hyppige flyavganger og direkteruter til store deler av Spania er ikke bare behagelig, men effektivt og gjerne billigere. Et godt utgangspunkt om du ønsker å begrense transportposten i feriebudsjettet. Med enkle grep kan du spare mange penger. I Spania får du mye ferie for pengene.

Her er tre smarte tips for en billigere ferie i Spania:

1. Dra på ferie med mange

Skal du planlegge ferie for hele familien? Er pris, plass og komfort alle viktige faktorer ved valg? Da vil et feriehus i Spania gi deg det du er på utkikk etter. Leieprisen er den samme uavhengig av antall personer i reisefølget. Leieprisen blir derfor lavere per person jo flere dere er. Fyll opp sengeplassene og spar penger på overnattingen.

2. Lag maten "hjemme"

Dyre restaurantbesøk gjør ofte store innhogg i feriebudsjettet. Da er det godt å vite at du kan lage noen av måltidene selv i eget feriehus. Ikke bare sparer du penger ved å lage maten selv. Du får også ferieminner du ellers ville gått glipp av. Slå av en prat med den lokale bakeren om morgen, få tips til deilige spanske retter av lokalbefolkningen på matmarkedet, og kanskje det viktigste – hele familien samles rundt et avslappende bord på deres egen terrasse. Velbekomme!

3. Reis utenfor høysesong

Om du ikke er låst til skoleferiene kan vi anbefale deg å reise noen uker før eller etter den travleste perioden. Da er prisene ofte lavere, og utvalget større.  

Finn overnatting til ferien i Spania

Severdigheter og opplevelser venter i Spania

Vinterferie i Sør-Europa

Vi nordmenn har i lang tid hatt varme følelser for landene, byene og strendene sør i Europa. Hit reiser vi mer enn gjerne flere ganger i året for påfyll av sol og varme, og muligheten til å plaske rundt i behagelige badetemperaturer. Spania er den perfekte helårsdestinasjonen i Sør-Europa. Her er vintrene korte og milde, og somrene lange og varme. 

Sett med norske øyne har Sør-Spania sommertemperaturer til sent ut i november. Vintrene blir heller sjeldent kaldere enn 10 grader på dagtid. Med mer enn 300 soldager i året, er du så og si sikret varme enten du reiser på en snøfylt og kald vinterdag, eller en regntung sommerdag i Norge. 

Visste du at du kan reise på langtidsferie i Spania med NOVASOL? Perfekt for deg som ønsker å bytte ut vintersko og votter, med sol og varme noen uker i vinter.

Se våre ferieboliger i Europa