search

Feriehus på Sicilia

Sicilia er den sydligste og i areal største regionen i Italia og samtidig Middelhavets største øy. Den viser seg frem med sin storsinnede natur, kunst og kultur. De meget fruktbare og frodige sicilianske marker omkranses av eventyrlige strender og indigoblått hav. Grekerne har vært der, romerne har vært der, araberne har vært der, normannerne har vært der og spanjolene har vært der. I dag er den italienske øya Sicilia først og fremst et yndet reisemål for turister - og det er mer enn forståelig. Vil du leie et feriehus eller en ferieleilighet i Italia og oppleve storslått natur og spennende kultur er Sicilia et naturlig valg.

Feriehus på Sicilia

Beliggenhet

Sicilia er adskilt fra fastlandsregionen Calabria gjennom det ca. 3 km brede sundet Stretto di Messina. Den sicilianske kystlinje måler omtrent 1.200 km. Politisk og administrativt hører også øygruppene Isole Eolie (med øyene Lipari, Salina, Alicudi, Filicudi, Panarea, Vulcano og Stromboli), Isole Egadi (med øyene Favignana, Marettimo og Levanzo) og Isole Pelagie (med øyene Lampedusa, Linosa og Lampione) og dertil også øyene Ustica i nord og Pantelleria i sør inn under regionen Sicilias jurisdiksjon.

Naturopplevelser på Sicilia

På Sicilia ligger den stadig aktive vulkanen Etna (3.340 m.o.h.) som om vinteren forvandles til Sør-Europas største skiområde! Rett nedenfor skiområdene ligger da skoger og innsjøer med subtropisk vegetasjon og appelsinplantasjer. Sicilia er absolutt mangfoldets øy: det finnes neppe noe annet ferieområde som kan tilby såpass stor avveksling og fargerikdom som Sicilia!

Ferieleilighet på Sicilia

Gastronomi 

For feinschmeckere lønner det seg så absolutt å foreta en kulinarisk reise rundt omkring på øyen: i Palermo bør du for all del smake på Cannoli (kremmerhusformet krumkake med ricotta-ost, sjokolade og kandiserte frukter), Cassata (kake med ricotta, kandiserte frukter og sjokolade) og Granita (is med sukkersirup og kaffe eller malte mandler)! Området rundt byen Menfi (øyens vestlige del) er kjent for sine gode viner. Den som vil gå tilbake i fortiden, kan besøke de antikke greske templene i Selinunte, Siracusa, Agrigento og Imera, det gresk-romerske teater i Taormina eller de mange normanniske katedralene i Palermo.

NOVASOL tilbyr feriehus og ferieleiligheter i Italia, og på Sicilia finner du feriehusene på nord- og vestkysten av øya, ved henholdsvis Palermo og Agrigento.

Det milde klima, den bokstavelig talt strålende solen og gjestfriheten til lokalbefolkningen gjør denne øyen til et ekte ferieparadis både på sommers- og vinterstid!