search

Feriehus og hytte i Akershus

Velkommen til NOVASOLs hytteutleie i Akershus. Denne grønne oasen som omkranser hovedstaden, byr på en rekke varierte naturopplevelser, samt korte avstander til små og mellomstore byer. Med en hytte i Akershus er du aldri langt fra fjord, skog eller sjø, og kan nyte feriedager både på land og ved vann. Landets hovedflyplass Oslo Lufthavn Gardermoen finner du i Akershus, som gjør det enkelt å reise til og fra fylket.

Naturomgivelser

Når man snakker om Akershus, snakker man om «Oslos grønne belte». Kallenavnet har blitt gitt fordi det befinner seg en rekke fjord, skog, sjø og land i området. Det er svært variert landskap når man befinner seg i Akershus, alt fra et skogkledt grunnfjellandskap til kuperte skogstrakter der berg grunnen stammer fra vulkan.

Klima er som ellers i Oslo variert, men Oslofjorden legger en demper på kulden om vinteren. Når du befinner deg i Akershus er det en rekke skogsområder du kan besøke. Er du interessert i sjølivet, er det også en mulighet for å utforske Oslofjordens vakre sjøliv. Snarøya befinner seg i Akershus og her er det en fantastisk utsikt over sjøen og et aktivt båtliv.

Lei feriehus eller hytte i Akershus

 

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Bo godt i en NOVASOL feriebolig, og skap opplevelser etter eget ønske. Det er en rekke attraksjoner og severdigheter i Akershus du kan få med deg når du besøker fylket, slik som Eidsvollsbygningen som er en kjent severdighet, stedet der den norske Grunnloven ble skrevet og vedtatt i 1814. Bærums Verk er også et kjent besøkssted. Et handelssted beliggende i industrihistoriske omgivelser tilbake til tidlig 1600-tallet.

Har du med små barn? Ja, da er Tusenfryd det rette stedet, Norges største fornøyelsespark. Skibladner – verdens eldste hjuldamper i rutegående trafikk, bygget på midten av 1800-tallet, er en opplevelse for store og små. Er du interessert i kunst? Besøk Henie Onstad Kunstsenter – museum for moderne kunst og samtidskunst. Her finnes også en skulpturpark og museets egen badestrand. Hvis tiden strekker til ta også turen til Vollen Handelssted. En levende kystperle bestående av en rekke uavhengige forretninger, gallerier, kunstnere og andre virksomheter som holder åpent hver dag i uken.

Naturen egner seg for vandre- og sykkelturisme, dager på golfbanen, samt langrenn på vinterstid. Golfentusiasten bør besøke Ballerud Golfbane, en kjent golfbane for innbyggerne i Bærum, der det er gode muligheter for å benytte golfferdighetene sine. Er du i nærheten av Nannestad, finnes det en rekke skiløyper her, blant annet lysløypen kort Nordåsen og lysløypen lang Nordåsen.

Her finnes mange spennende attraksjoner og opplevelser, og i tillegg er det kort avstand til hovedstaden og Oslofjorden. Hytteutleie i Norge er opplevelser med frihet!