search

Hytte ved Hardangervidda

NOVASOL har hytter nord, sør og øst for Hardangervidda. En ferie på vidda passer for alle; barnefamilier, venner eller par, og er en flott ferieopplevelse uansett årstid. 

Hardangervidda er Nord-Europas største fjellplatå, og ligger i fylkene Buskerud, Telemark og Hordaland. Ønsker du å leie hytte i Norge, kan en ferie ved Hardangervidda by på store naturopplevelser og gode aktivitetsmuligheter.  

Hardangervidda nasjonalpark

3400 kvadratmeter av Hardangervidda har vært nasjonalpark siden 1981. Vidda ble delvis gjort til nasjonalpark for å verne om bestanden av villrein i området; her finnes nemlig Europas største villreinflokk. Her går også sørgrensen for arktiske planter og dyr, noe som betyr at både fjellrev og snøugle lever her. I tillegg er vidda preget av et rikt plante – og fugleliv.  Villreinen beveger seg hele tiden, men er du veldig heldig kan det hende du får øye på en flokk. Husk kikkert! Elg og bever derimot er det større sannsynlighet for at du får se på tur over Hardangervidda. 

Vil du lære mer om parkens flora og fauna, kan du besøke et av nasjonalparkens to opplevelsessentre; Hardangervidda nasjonalparksenter i Tinn i Telemark og natursenter Eidfjord. 

Store opplevelser venter på Hardangervidda

Aktiviteter og opplevelser

En ferie ved Hardangervidda betyr et eldorado av aktivitetsmuligheter for hele familien. Pakk turskoene og velg mellom mange ulike turer ved Hardangervidda. Velg selv hvilken vanskelighetsgrad og lengde du ønsker på turen. Noen av de mest populære turene er; Kinsarvik til Stavali, Stavsro til Gaustatoppen og Haukeliseter til Hellevassbu og Litlos. Leier du hytte rundt midten av august, kan du også benytte anledningen til å plukke litt velsmakende multe på turen og så har du kveldens dessert i boks. 

Ønsker du å legge inn en topptur under oppholdet ved Hardangervidda, kan du for eksempel bestige Hardangerjøkulen (1839 moh), Hårteigen (1690 moh) eller Gaustatoppen (1883 moh). Fra sistnevnte kan du nyte en fantastisk utsikt over store deler av Sør-Norge. 

Foretrekker du sykkelsetet fremfor turer til beins? Hardangerviddas mest kjente sykkelrute er Rallarvegen fra Haugastøl til Flåm. Rallarvegen har flere ganger blitt kåret til Norges vakreste sykkelvei! Tråkk deg gjennom fantastiske naturområder. Ruten er som regel oppe fra juli til slutten av september. 

Fiske på Hardangervidda

I Norge er vi så heldige at vi har nesten uendelige fiskemuligheter over hele landet. Ta med fiskestangen på ferien og prøv lykken i vakre omgivelser på vidda. Det finnes hundrevis av fiskevann, som kan friste med stor og fin fjellørret og røye. Her kan du fiske i vassdrag og fjellvann, men undersøk alltid på forhånd om du trenger fiskekort. Ta med primus og tilbered et deilig ørretmåltid på fjellet, eller spar den til middag på hytta.

Påskeferie ved Hardangervidda

La neste påskeferie gå til en hytte ved Hardangervidda. Pakk sekken med kaffe og kvikklunsj, og legg ut på tur til fots eller på ski. Store deler av Hardangervidda er flatt, mens på vest – og sørvidda er mer kupert. Får du i tillegg strålende sol, finnes det knapt flottere steder å tilbringe påsken. Kompletter påsketuren med en god middag på kvelden, etterfulgt av kortspill og hygge foran peisen. 

Lei hytte ved hardangervidda

Severdigheter og attraksjoner 

Drar du på hyttetur med familien og ønsker en barnevennlig fjelltur, kan du ta turen opp til Falkeriset. Turen er tre kilometer tur/retur. Nyt høyfjellsnaturen mens du vandrer opp steinstien, som sherpaer fra Nepal har laget. Fra utsiktspunktet får du en utrolig utsikt mot Hardangervidda, Gaustatoppen, Møsstrond og Rauland. Heddal stavkirke, rundt 800 år gammel og Norges største stavkirke, finner du i  Notodden.  

Hytte ved Hardangervidda

NOVASOL har hytter og feriehus over hele Norge, og mange av ferieboligene ligger utenfor allfarvei og tett på vakker natur. Leier du en hytte ved Hardangervidda har du mulighet til å feriere nær den unike naturen og de flotte aktivitetsmulighetene. 

Hos NOVASOL kan du leie hytte med kort avstand til Hardangervidda. Dette legger til rette for fantastiske opplevelser for store og små – hele året! Blant våre hytter i Hordaland kan du velge mellom ferieboliger av ulik komfort og størrelse, alt etter hva du ønsker. Kanskje frister det med panoramautsikt over Hardangerfjorden eller over mektige fjell? Når du gjør et søk på våre nettsider, kan du enkelt velge kriterier basert på dine behov.