search

Feriehus i Dalarna

For mange er Dalarna synonymt med Sverige. Dalarna står for tradisjon med folkedans, felemusikk, knekkebrød, dalahest, midtsommerfester, folkedrakter, røde trehus og ikke minst det gigantiske langrennsløpet Vasaloppet!

Lei feriehus i Dalarna

Lei en hytte og foreta et dypdykk ned i den varierende og utrolig skjønne naturen som byr på dype skoger med tradisjonsrike tettsteder i sør og et flott fjellandskap i nord.

Mange berømte kunstnere tilbrakte faser av livet sitt i Dalarna. Hvem har vel ikke hørt om maleren Carl Larsson, hans kunstnerkollega Anders Zorn, forfatteren Erik-Axel Karlfeldt eller komponisten Hugo Alfvén, bare for å nevne noen. De lot seg alle inspirere av det ubeskrivelige landskapet samt den nær sagt fortryllende stemningen som man møter på overalt i Dalarna. Oppholdsstedene til enkelte av kunstnerne står i dag åpne for besøkende.

Det lille tettstedet Tällberg mellom Leksand og Mora er en virkelig perle. Her finnes det den dag i dag typiske gårder i dalastil, og i luften ligger det en slik ro som knapt finnes andre steder. Det finnes mange attraksjoner i Dalarna å besøke.

Vinter i Dalarna

Som du selv ser, er Dalarna fantastisk om sommeren; skjønt om vinteren er det om mulig enda mer spennende her.

Denne oppfatningen deler i hvert fall mange vintersportsentusiaster. Gjør som disse; ta med deg familie og venner på et par dagers opphold i alpinbakkene og langrennsløypene i Sälen og Idre. Hva er vel da koseligere enn å tilbringe kvelden rundt peisen i en tradisjonell stuga?

Feriehuset danner her alltid det ideelle utgangspunkt for ferien i Sverige. Velkommen til tradisjonenes land!