Feriehus i Altea

Velkommen til NOVASOLs feriehus i Altea, en by vakkert plassert langs «den hvite kysten». Her venter et hav av ferieopplevelser for absolutt hele familien. 

Den sjarmerende middelhavsbyen Altea ligger i provinsen Alicante, mellom byene Benidorm og Calpe. Når du leier feriehus i Altea, kan du derfor nyte et behagelig klima med mange solskinnstimer. De hvitkalkede husene og brosteinsbelagte gatene inviterer til rolige gåturer, mens sandstrendene lokker med deilige timer under solen. Når du rusler rundt i gamlebyen vil du uten tvil merke den autentiske stemningen som rår i byen. De mange gatemarkedene frister med fersk frukt og grønt. Her finnes det også mange opplevelser for deg som vil være aktiv. 

Vi har et stort utvalg av feriehus ved Costa Blanca, dersom du ikke finner drømmeboligen i Altea.

Ferie i Altea

Populære feriehus i Altea

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Altea

Loading...

Feriehus med basseng i Altea

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Altea

Loading...

Badeferie i Altea

I Altea ligger alt til rette for badenymfene. Det krystallklare Middelhavet bare venter på at du skal ta ditt første bad.

Feriehus i Altea

Strender til din badeferie i Altea:

  • I sentrum av byen ligger stranden Playa de l’Espigo. Her er det langgrunt og derfor midt i blinken for barnefamilien. I sommersesongen er det også livredder ved stranden. Stranden er rundt 700 meter lang og 30 meter bred, og består av småstein. 

  • I sør finner du Playa de la Roda, med gode fasiliteter. Dette er den lengste stranden i Altea, samt den mest besøkte. Stranden er tildelt utmerkelsen Blått Flagg, noe som er et sikkert kvalitetstegn. Her finnes det flere aktiviteter for hele familien. De yngste kan få fri utfoldelse på lekeplassen, mens de voksne kan få opp pulsen i ulike vannsporter. 

  • Blått Flagg har også Playa de Cap Blanch, som ligger helt i sør. Her kan du spille volleyball, mens barna får nye kamerater på lekeplassen. Det finnes flere mindre og roligere strender i Altea, som Cala del Metge, Cala del Soio og Playa de Cap Negret. Vil du være så godt som for deg selv, kan du finne deg din egen badebukt langs kysten. Her ligger strendene som perler på en snor. Det gjelder nesten uansett hvor du leier feriehus i Valencia. Du er aldri langt unna en magisk strand.

Topp 3 ting å se og gjøre i Altea

1. Besøk gamlebyen 

Alteas gamleby er uten tvil verdt et besøk. I gamlebyen, eller Casco Antiguo som den heter, vil du se tydelige arkitektoniske spor etter tiden som maurisk kongedømme. Overalt ligger det små kafeer og restauranter, der du kan stoppe for et måltid eller forfriskende drikke. På Plaza Iglesia finner du byens imponerende kirke med kupler i blå og hvit mosaikk. 

2. Utforsk byens markeder 

Gå ikke glipp av byens markeder, som er noen av de største og beste ved Costa Blanca. Markedene holdes som regel én gang i uken i gatene Calle Filarmónica og Camino del Algar. Her kan du blant annet handle inn til måltidene i feriehuset, eller kjøpe suvenirer og gaver til de der hjemme.

3. Gåtur i naturparken Sierra Heleda 

Sierra Heleda er naturpark ikke langt utenfor Altea. Her kan du velge mellom flere ruter som vil ta deg til toppen på 439 moh. Merk at noen ruter kan være steinete og bratte. Underveis på turen kan du ta deg tid til å bli bedre kjent med parkens flora og fauna. 

I tillegg er Altea et paradis for deg som vil være aktiv i vannet. Her kan du teste alt fra kajakkpadling til Stand Up Paddle og dykking. Rett utenfor Altea ligger vannparken Aqualandia. Her venter timesvis med lek og moro for store og små. 

Vil du teste det spanske utelivet, kan vi også anbefale en tur til Benidorm, ca. 10 kilometer unna Altea.

Utflukter og dagsturer

Fra et feriehus i Spania er det som regel uendelig med utfluktsmuligheter rett i nærheten. Altea er ikke noe unntak, og leier du feriehus her kan du blant annet: 

  • Besøke den vakre fossen Algar, der du kan bade i «naturens basseng»

  • Oppleve dyr fra hele verden i Terra Natura Zoo i Benidorm 

  • Utforske noen av de nærliggende byene, som Deni, Calpe og Alicante

  • Ta en dagstur til fantastiske Valencia

NOVASOLs feriehus i Altea

Når du velger å leie et av NOVASOLs feriehus i Altea, kan du alltid nyte godt av det milde klimaet og den autentiske stemningen. En feriebolig gir frihet til å planlegge oppholdet akkurat som du vil.