Feriehus og ferieleiligheter i Vimmerby

Velkommen til den populære og sjarmerende Vimmerby nord i Småland. I kommunen Vimmerby ligger også byen med samme navn, som nok er mest kjent som Astrid Lindgrens fødested. Byen var en gang et viktig handelssenter, og har tidligere hatt vanskelige tider. Byen har brent til grunnen ved flere anledninger, og mye av historien kan du fortsatt se i dagens vakre by. Legger du ferien til en av våre hytter i Vimmerby, kan du bo tett på spennende aktiviteter og severdigheter.

Opplev svensk ferieidyll med et feriehus i Vimmerby

Populære feriehus i Vimmerby

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Vimmerby

Loading...

Feriehus med basseng i Vimmerby

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Vimmerby

Loading...

Opplev Astrid Lindgrens eventyrverden

Den elskede forfatteren Astrid Lindgren har gjennom årene hatt en spesiell plass i nordmenns hjerter. Mange har vokst opp med bøkene og filmene om blant annet Pippi Langstrømpe, Emil i Lønneberget og Ronja Røverdatter. Karakterene har fortsatt en viktig rolle i barnelitteraturen, og for mange barn, og sikkert også voksne, er Vimmerby en drømmedestinasjon. Du kan besøke stedet der Lindgren vokste opp, Astrid Lindgrens Näs, og bare noen steinkast fra barndomshjemmet, ligger teaterparken Astrid Lindgrens Verden. Her kan du møte mange av de kjente karakterene, og se mange av de mest kjente scenene. 

Kjører du cirka 25 kilometer utenfor Vimmerby, til det lille tettstedet Gibberyd, kommer du til gården Katthult, kjent fra filmene om Emil i Lønneberget. Her finner du alle husene du har sett i filmene og som du mest sannsynligvis husker godt. 

Virum Elgpark ligger rundt 25 minutter fra Vimmerby. Her kan du oppleve både elg og dådyr i naturskjønne omgivelser. Bli med på en guidet safaritur, der det blir muligheter for å mate og kose med dyrene, samtidig som du sitter trygt.

Kart over Vimmerbys ulike aktiviteter

Aktiviteter og opplevelser i Vimmerby

ferie i Småland er det i tillegg til spennende severdigheter, mange fine aktivitetsmuligheter i den vakre naturen. Pakker du med fiskeutstyret, finnes det gode muligheter for å prøve fiskelykken i Vimmerby. Her kan du få både store gjedder og grove gjørs på kroken, men også velsmakende abbor. Mange av våre feriehus i Vimmerby har egen båt, noe som kanskje gjør det litt enklere å få fisk på kroken. Du kan også leie kano eller kajakk, og nyte roen mens du glir stille over vannene. Hvis du vil prøve fiskelykken må du huske å sjekke hvilken regler som gjelder for det aktuelle fiskevannet. 

I tillegg kan Vimmerby tilby gode shoppingmuligheter, fine spisesteder, og en rekke museer, som har noe for alle. Når du leier en hytte i Vimmerby kan du bo i komfortabel avstand til spennende opplevelser, samtidig som du kan nyte ferieboligens private atmosfære.

Kart over Vimmerby og de ulike aktivitene og severdighetene:

Feriehus og ferieleiligheter nær Vimmerby

NOVASOL formidler også ferieboliger nær Vimmerby, som for eksempel i Södra Vi. Her kan du blant annet besøke Södra Vi kirke og Nils Holgerssons Verden. Du kan også ta turen til Storebro ved Stångån, der du kan se monumentet Visans Skepp. Monumentet er et skipformet gravanlegg, og er satt opp for å hylle svenske viser. 40 viser og salmer er risset inn i flere meter høye steinene. 

Du kan også leie feriehus i Gullringen, der du kan bo nær sjøen Ören og stedets golfbane. Vil du bo nær vannet, er kanskje Frödinge riktig for deg, stedet som blant annet er kjent for sitt meieri. Her befinner du deg også nær Yxern, Gersjön och Nyn.

Se vårt store utvalg av feriehus og ferieleiligheter i Vimmerby og omegn her på våre nettsider. Du kan enkelt søke deg frem til den perfekte ferieboligen i Sverige ved å bruke vår søkefunksjon. Velkommen til NOVASOL og vår verden av ferieboliger!