search

Feriehus og hytter i Älvdalen

Dalarna er perfekt for ferier året rundt! Älvdalen kommune er midt i blinken for deg som ser etter en ferieopplevelse tett på naturen. Tettstedet Älvdalen er det største i Älvdalen kommune, og ligger ved Österdalsälven. Leier du en hytte i Älvdalen bor du med muligheter for vandring, bading og skigåing rett i nærheten. 

I Älvriket har  den lokale dialekten, «älvdalskan», blitt ført videre fra generasjon til generasjon i hundrevis av år. Velkommen til våre feriehus i tradisjonsrike Älvdalen.

Aktiviteter og opplevelser

Når du leier hytte i Älvdalen har du naturfenomener rett utenfor døren. Du kan for eksempel besøke Grövelsjön, Fulufjällets Nationalpark og Njupeskär, Sveriges høyeste fossefall. Älvdalen er et perfekt valg for deg som vil utforske nærområdet til fots, fra sykkelsetet eller i kano.

På vinteren er Älvdalen en populær destinasjon for skiferie, og mulighetene for langrenn er mange og varierte. Foretrekker du slalåm? Kun en halvtime unne ligger Idre Fjäll, som er et av Sveriges største skianlegg. Fra et feriehus i Dalarna har du mange gode skimuligheter rett i nærheten. Du kan for eksempel reise til Sälen, som er Nord-Europas største skiområde med flere gode skidestinasjoner. 

Så fort snøen legger seg i Älvdalen kommer snøscooterene ut fra vinterdvalen. For mange nordmenn er dette en spennende opplevelse og verdt å prøve i løpet av oppholdet. Hundeslede er en annen fartsfylt måte å oppleve naturen i Älvdalen på.

Se fossefallet Njupeskär fra en hytte i Älvdalen

Sommerferie i Älvdalen

I sommermånedene lokker Älvdalen med bademuligheter i innsjøer og elver. Mange av badeplassene er barnevennlige, og har stupetårn, toalettfasiliteter og kiosk. Her er det også mulig å finne sin helt egen, lille badestrand. 

Älvdalen er et paradis for deg som trives med tursko på føttene. De dype skogene, bratte fjellsidene og fossende elvene gjør dette til en enestående naturopplevelse. Prøv for eksempel den 28 kilometer lange Vasaloppleden, som byr på variert natur, rasteplasser og bademuligheter underveis. Det er selvfølgelig mulig å bare gå deler av leden. På høsten kan du ta med deg en kurv og plukke av naturens goder underveis.

Ferie for fiskeren i Dalarna

Har du lyst til å teste fiskelykken i løpet av ferien? Da kan du glede deg over svært gode fiskemuligheter gjennom hele året i Älvdalen. Gjennom skog og daler snirkler Österdalsälven seg frem, og inviterer til fiske direkte fra elvebredden. For en fredfull opplevelse kan du søke til nærmeste skogstjern for fluefiske. Området er svært variert, og tilbyr også fiske i andre typer vann. 

Ved mange av våre feriehus i Sverige er båtleie tilgjengelig. Det er uansett mulighet for leie av båt i Älvdalen, dersom det ikke allerede kommer med feriehuset. Husk at du alltid må undersøke hvilke regler som gjelder for fiske der du befinner deg. 

Feriehus og hytter i Älvdalen

I Älvdalen finnes det butikker som dekker det meste av behov under oppholdet, samt et lite utvalg av kaféer og restauranter. Alt ligger derfor til rette for noen fine feriedager. 

Søk og bestill ditt neste feriehus i Älvdalen enkelt her på våre nettsider. Uansett om du skal reise alene, med familien eller venner, kan du se frem til gode ferieopplevelser i et av våre feriehus. Mange av våre ferieboliger i Europa ønsker dessuten kjæledyr hjertelig velkommen, slik at absolutt alle kan være med på ferie!