search

Feriehus og hytte i Østfold

Du er kanskje på utkikk etter hytteutleie i Østfold? Da kan vi ønske deg velkommen til NOVASOL feriehusutleie i Norge! Lei en hytte i Vestfold med oss og opplev svale dager og avslappende ferieminner.

De fleste av NOVASOLs gjester ankommer østsiden av Oslofjorden med bil. og E6 går gjennom regionen. Det er gode transportforbindelser fra flyplassen på Gardermoen og fra Oslo til de fleste byer/tettsteder, men våre feriehus kan ligge litt unna offentlige transportmidler. Østsiden av Oslofjorden byr på en lang kystlinje og en flott skjærgård. Innenfor kysten finnes dype skoger, innsjøer og jordbruksområder. Norges lengste elv, Glomma, har sitt utløp ved Fredrikstad.

Lei en NOVASOL hytte i Østfold

Naturomgivelser

Østfold består av en rekke kommuner, og det sier seg selv at med størrelsen på fylket vil naturen være varierende. Hvaler, en kommune i Østfold består av en rekke øygrupper (bl.a. Herføl, Asmaløy, Spjærøy, Kirkøy mv.), og her er naturen varierende. Noen av øygruppene består bare av berg og fjell uten mye skog, mens andre består av mye skog og planter. Hvaler er plassert rett ved havet, og du møter mange måker og andre fuglearter som liker sjølivet og dens friske luft. Er du heldig kan du se f eks. sel, noe det er mye av i Hvaler og Fredriksstad område. Fredrikstad kommune befinner seg like ved Hvaler, og naturen er relativ lik her, varierende. Klimaet i Østfold er noe mildere enn Oslofjorden, og dere skal ikke se bort i fra mange dager fylt med sol og glede.

Moss, en annen kommune som befinner seg i Østfold har variert fjord og innlandsnatur. Sarpsborg som ligger ved Fredrikstad, er rikholdig på flora og fauna, spesielt funa som tuneflua. Her er temperaturen også svært mye mildere enn Oslofjorden, og om sommeren er det ofte solfylte dager.

Besøk Haldenvassdraget, Europas høyeste sluseanlegg dersom du er i Østfold. Til sammen finnes det tre sluser; Brekke, Strømsfoss og Evje. Haldensvassdraget er nesten 80 km langt, og det kjøres båt i rutefart mellom Tistedal, Strømsfoss og Ørje på sommerstid. NOVASOL har utleiehus blant annet ved Femsjøen, som er en del av vassdraget.

Uansett hvor du befinner deg i Østfold har du muligheten til vakre naturomgivelser. Sjøen og de vakre øyer her er et høydepunkt, men det finnes også skogsområder for turgåing dersom det er ønskelig.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Det finnes en rekke kulturelle severdigheter og attraksjoner i Østfold. Blant annet en rekke museer og gallerier som Fredrikstad Museum, Galleri F15 på Jeløya ved Moss, utstilling i Fetsund, Festningsbyen i Fredrikstad og de mange kunstgallerier i Drøbak. I Drøbak har du også mulighet til å besøke de koselige julehuset ved juletider, saltvannsakvariet og Oscarsborg festning.

Små barn med på ferien? Ja, da må turen definitivt gå til Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, som ligger på Vinterbro og er åpent i sommersesongen. Og besøk badeland som Badefryd og Østfoldbadet i Askim, eller badelandet som befinner seg på Gardemoen.

Festglad? Da må du besøke Glommafestivalen i Fredrikstad. Er du ute etter en mer aktiv ferie, er det en rekke aktivitetstilbud i fylket, som fiske, golf, vandring og lignende. Ta med venner og familie, og få en fantastisk ferie i Østfold, et fylke som byr på mye moro for store som små! 

Du kan enkelt se og søke gjennom, samt bestille, våre feriehus i Europa her på våre nettsider.