search

Feriehus og hytte i Østfold

Ferieperlen Østfold finner du mellom Oslo og svenskegrensen. Hit valfarter glade feriegjester spesielt i sommermånedene, men fylket har mye spennende å tilby resten av året også. Leier du en hytte i Østfold kan du se frem til dager fylt med severdigheter, vakker natur, idylliske småbyer og nærhet til havet. Fylket har en lang rekke historiske landemerker og bygninger, som du helt klart bør få med deg i løpet av oppholdet. I tillegg kan Østfold by på sommeridyll i særklasse! Bestill din neste feriebolig i Norge hos NOVASOL og legg ferien til fantastisk Østfold.  

Mange av våre gjester ankommer østsiden av Oslofjorden med bil. og E6 går gjennom regionen. Det er gode transportforbindelser fra flyplassen på Gardermoen og fra Oslo til de fleste byer og tettsteder, men våre feriehus kan ligge litt unna offentlige transportmidler. Østsiden av Oslofjorden byr på en lang kystlinje og en flott skjærgård. Innenfor kysten finnes dype skoger, innsjøer og jordbruksområder. Norges lengste elv, Glomma, har sitt utløp ved Fredrikstad.

Lei en NOVASOL hytte i Østfold

Attraksjoner og severdigheter

Det finnes en rekke kulturelle severdigheter og attraksjoner i Østfold, og med et NOVASOL feriehus i Norge har du det perfekte utgangspunktet for å oppleve disse. Blant annet en rekke museer og gallerier som Fredrikstad Museum, Galleri F15 på Jeløya ved Moss, utstillinger i Fetsund, festningsbyen i Fredrikstad og de mange kunstgalleriene i Drøbak. I Drøbak har du også mulighet til å besøke det koselige julehuset ved juletider, saltvannsakvariet og Oscarsborg festning.

På ferie i Østfold hører en tur til festningsbyen Fredrikstad og øyparadiset Hvaler med. Gamlebyen i Fredrikstad er velholdt og en av landets mest besøkte attraksjoner. Denne delen av Fredrikstad ble grunnlagt i 1567 av Kong Fredrik II og her er det mye historie i gatene. Festningsbyen hadde en militær funksjon frem til 2002. I dag finner du butikker, gallerier, håndverkere og kaféer i de gamle husene. Her kan du vandre gjennom brosteinsgater, utforske smale gater og besøke markedet på torget. 

I Halden troner Fredriksten festning over byen. Festningsverket ble bygget som en følge av at Norge mistet Bohuslän og Bohus festning til Sverige, og svenskene flere ganger angrep Halden i tiden som fulgte. I dag er ikke Fredriksten festning bare en historisk severdighet, det er også arena for en rekke spennende kulturelle arrangementer. Fra festningen har du en fantastisk utsikt over byen og fjorden, og du kan gå naturstien eller spøkelsesløypa om du ønsker. 

Flotte attraksjoner venter på ferie i Østfold

Naturomgivelser

Leier du feriehus i Østfold vil du oppdage at fylket har en variert natur. Uansett hvor du befinner deg i Østfold har du muligheten til vakre naturomgivelser. Sjøen og de vakre øyer her er et høydepunkt, men det finnes også skogsområder for flotte fot – og sykkelturer. I vest grenser Østfold mot Oslofjorden og her venter et idyllisk kystlandskap. Endemorenen Raet deler fylket i to, og i store deler av Østfold består av store skogsområder og jordbrukslandskap. 

Hvaler, en kommune i Østfold, består av en rekke øygrupper som for eksempel Herføl, Asmaløya, Spjærøy og Kirkøya. Her er naturen varierende. Noen av øygruppene består bare av berg og fjell uten mye skog, mens andre består av mye skog og planter. Hvaler er plassert rett ved havet, og du møter mange måker og andre fuglearter som liker sjølivet og dens friske luft.

I Ytre Hvaler nasjonalpark kan du nyte dagen på vandring langs kysten – her møtes du av glatte svaberg og kystskog. Nasjonalparken har et svært rikt fugl – og dyreliv, og her trives sjøfugler, seler og sommerfugler. Klimaet i Østfold er noe mildere enn Oslofjorden, og dere skal ikke se bort i fra mange dager fylt med sol og glede.

Besøk Haldenvassdraget, Europas høyeste sluseanlegg, på ferien i Østfold. Til sammen finnes det tre sluser; Brekke, Strømsfoss og Evje. Haldenvassdraget er nesten 80 km langt, og det kjøres båt i rutefart mellom Tistedal, Strømsfoss og Ørje på sommerstid. På en fin sommerdag er det lite som slår en tur med M/S Brekke opp eller ned Haldenkanalen. I Ørje ligger Haldenvassdragets Kanalmuseum, der du kan lære mer om tømmerfløting og den kjente kanalbyggeren Engebret Soot.

Ferie i Østfold med barn 

Ønsker du å leie hytte i Norge til familieferien? I Østfold finnes en rekke morsomme aktiviteter for store og små.  I Vinterbro ligger Norges største fornøyelsespark, Tusenfryd, som er åpent i sommersesongen. Besøk Badefryd på Tusenfryd, Kongstenbadet i Fredrikstad eller Østfoldbadet i Askim for moro i vannet. 
I Halden kan familien ta turen til klatreparken Klatring på Grensen der det ligger til rette for glede og mestring for hele familien. Videre kan turen gå til Modelljernbaneanlegg på Kornsjø. I Sarpsborg kan barna boltre seg fritt i Eventyrfabrikken, et gigantisk innendørs lekeland. Her kan barna rote, klatre, hoppe, løpe og rope så mye de vil . Østfolds flotte kystlinje er midt i blinken for dager ved havet. Finn din egen lille holme og nyt avkjølende bad i fjorden. 

Feriehus og hytte i Østfold

Er du ute etter en aktiv ferie i Østfold, er det en rekke aktivitetstilbud i fylket, som fiske, golf, vandring og lignende. Ta med venner og familie, og få en fantastisk ferie i Østfold -  et fylke som byr på mye moro for store som små! NOVASOL formidler ferieboliger i hele Europa og du kan enkelt bestille overnatting her på våre nettsider. Se vårt store utvalg og bestill din neste ferie i Østfold hos NOVASOL i dag.