search

Feriehus og hytte i Vestfold

Velkommen til NOVASOLs hytter i Vestfold. Vårt hytteutleie ved Oslofjorden gir et utmerket utgangspunkt til å oppleve en lang kystlinje og flott skjærgård bestående av nærmere 70 øyer, holmer og skjær. Naturen tar deg med på sykkelturer langs kystruten, vandring langs kyststiene, fiske i Numedalslågen som har sitt utløp i Larvik, eller rolige dager med golf. På hytte i Vestfold kan du også nyte et rikt kulturliv hele året med konserter, festspill, show og revyer, samt gode shoppingmuligheter i byene. Transportforbindelsene er gode fra både Oslo Lufthavn Gardermoen og Oslo sentrum, og Sandefjord Lufthavn Torp finner du i fylket.

Feriehus og hytte i Vestfold

Naturomgivelser

Vestfold er et stort fylke med en rekke byer og områder, og det har dermed en svært variert natur. Tønsberg, en kommune i Vestfold er hovedsakelig svært grønt, men dette er i område utenfor selve sentrum. Tønsberg er også rik på sjø, og du kan dermed oppleve havets skatter mens du trekker inn frisk sjøluft. Kommunen har også verneverdige våtmarker, og dette har betydning for blant annet fuglelivet. Litt utenfor Tønsberg finner man øyen Tjøme, og her er landskapet kupert med flere kløfter og svaberg. Det finnes en rekke strender, skoger og våtmarker her, og det er omringet av fantastisk sjø.

I Larvik finner vi store jordbruksarealer, og mye skog og fjell. Området er fylt av litt mer skog enn f eks. Tjøme som er omringet av mye sjø. Horten, nærme Tønsberg består av flere øyer som er kalt Bastøy, Mellomøyen, Østøyen og Vealøs. Her kan man finne misteltein i bøtter og spann, en av få steder i Norge hvor plantearten finnes i så stort omfang.

Opplev den vakre naturen i Østfold

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Det finnes en rekke museer og andre severdigheter i Vestfold som gjør at du kan kobinere kultur og aktivitet på ferien. Besøk for eksempel marinemuseet og presus museum i Horten. I Larvik kan du besøke Larvik museum, mens i Tønsberg kan du ta turen til slottsfjellmuseet. Velg det museet som du syns er interessant, det er tross alt din ferie.

Interessert i en gåtur? Da er Bøkeskogen, et friområde i Larvik å anbefale. Utenfor Nøtterøy kan man oppleve fantastisk sjøliv, og her bør man definitivt besøke øygruppen Bolærne. Badenymfen bør også ta turen til det kjente Farrisvannet, fylkets største innsjø. Farrisdrikken er oppkalt etter farriseleven som befinner deg her, så hvor morsomt er det ikke å besøke farrisdrikkens vannkilde?

Det finnes også nasjonalparker, Borrehaugene, Norges første nasjonalpark og Nordens første vikinggravfelt er verdt et besøk. I Vestfold finner du Norges lengste og mest utviklede Kyststi, og her kan du nyte et vakkert naturlandskap, monumenter og severdigheter, og fine badestrender, svaberg og skjærgårder. Interessert i sykling? Test ut Kystruta nr 1 da vel, en sykkelrute for de som ønsker det. Om tiden strekker til er et besøk til Verdens Ende på Tjøme et must. Dette er navnet på sydspissen av øyen Tjøme, og du finner et vernet friområde med bl.a. vakre naturopplevelser, restaurant, fiskeplass og bademuligheter.

For de mer fest- og musikkglade menneskene avholdes det en rekke festivaler i Vestfold, spesielt i Tønsberg i løpet av sommermånedene. Her kan man besøke Slottsfjellfestivalen som går over flere dager eller noen av de andre konsertene som går av stabelen der hvert år.

Natur, kultur, sjø og hav – her finnes det noe for alle og enhver til ferien i Norge!