Feriehus og hytte Alta

Alta ligger nesten helt nord i Norge – midt i nordlysets og midnattssolens rike. Byen befinner seg mellom fjorden og Finnmarksvidda, og er drømmedestinasjonen for deg som vil oppleve ekte nordnorsk kultur og natur.

Planlegger du en ferie til Alta, har vi hytter og ferieleiligheter i byen og i området rundt, hvor du selv kan bestemme komfort, størrelse og prisklasse. Her kan du trekke deg tilbake i private rammer etter lange dager på farten og føle deg helt som hjemme.

Leier du ei hytte i Alta om vinteren, har du store sjanser for å se nordlys

Nordnorsk natur

Alta ligger innerst i Altafjorden, og kan skilte med variert og vakker nordnorsk natur. I den vestlige delen av kommunen ruver fjelltoppene, mens Finnmarksvidda strekker seg så langt øyet kan se i øst, hvor Altaelva snor seg gjennom landskapet.

Den varierte naturen gir deg gode muligheter for en aktiv ferie. Alta er blant annet:

  • velsignet med en av verdens beste lakseelver

  • et mekka for sykkelentusiaster

  • godt plassert for skiturer på Finnmarksvidda

Alta blir ikke kalt nordlysbyen uten grunn, og den kalde og tørre vinteren gir perfekte muligheter for å se det vakre nordlyset.

Historie og kultur

Alta har også en spennende historie og kultur. Her kan du se 7000 år gamle helleristninger, som er på Unescos verdensarvliste, og som forteller en tydelig historie om livet i området i steinalderen. Er du interessert i å vite enda mer, ligger Alta Museum like utenfor sentrum.

Som flere andre byer i Nord-Norge, ble Alta nesten jevnet med jorden under andre verdenskrig. Er du interessert i krigshistorie, anbefaler vi å ta turen innom Tirpitz Museum. Museet har fått navn fra et av de største slagskipene i den tyske krigsmarinen, som lå i byen i lang tid under krigen. På museet kan du se en stor samling fotografi og gjenstander fra skipet.

Er du i interessert i flott og annerledes arkitektur bør du se nærmere på byens landemerke – den vakre Nordlyskatedralen – eller ta en tur forbi ishotellet Sorrisniva Igloo.  

Unike ferier og trygg utleie siden 1968

Vi i NOVASOL tror at en trygg, unik og god ferie skaper uforglemmelige ferieminner og opplevelser. Derfor er vi naturligvis med på hele reisen - både før, under og etter - så dere alltid er i trygge hender når dere leier hytte eller feriehus gjennom NOVASOL. Alle bestillinger er, uten ekstra kostnad, dekket av trygghetspakken. Sånn har det vært siden 1968, og slik skal det fortsette å være. Har du spørsmål om leie av feriehus eller hytte kan du se vår FAQ, der vi har samlet svar på de vanligste spørsmålene vi mottar.