Feriehus og hytter i Sölvesborg

Tenker du å leie en feriebolig i Sverige? Da bør du vurdere hyggelige Sölvesborg i Blekinge. Sölvesborg er fylkets minste by beliggende på en halvøy med flere gode fiskemuligheter. Her ligger for eksempel  Djupekås, Hällevik och Hörvik, der du finner flere NOVASOL feriehus. 

I Sölvesborg kan du nyte den fine, svenske naturen og gå på oppdagelsesferd i den byens hyggelige sentrum.

Lei feriehus i sommeridyllen Sölvesborg

Populære feriehus i Sölvesborg

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sölvesborg

Loading...

Feriehus med basseng i Sölvesborg

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sölvesborg

Loading...

Fra dansk middelalder til svensk sommeridyll

Sölvesborgs histories trekker seg helt tilbake til middelalderen. Byen ligger i den sørvestlige delen av Blekinge og er den fjerde største byen i fylket. Hvis du ønsker å leie hytte i Sölvesborg, men fortsatt ha mulighet til å komme deg ut i skjærgården, tilbyr NOVASOL også hytter på den sagnomsuste øya Hanö. Hanö ligger rundt 30 minutter med båt utenfor Listerlandet som er en del av Sölvesborg. Under Napoleonskrigene i årene 1810-1812 var øya en engelsk flåtebase. 

I begynnelsen av juni hvert år arrangeres Sweden Rock Festival i tettstedet Norje, rett utenfor Sölvesborg. Reiser du litt videre kommer du til Pukavik, der Norjes rettersted Galgabacken lå før i tiden.

Opplevelser på Listerlandet

I Sölvesborg kan du vandre mellom vakre hus og hyggelige gater. Tar du med eller leier sykkel underveis i ferien, kan du enkelt sykle ut til Listerlandet der du kan nyte nærheten til skogen, den flott utsikten og de sjarmerende fiskerlandsbyene med hvite sandstrender. Det er mange fine, langgrunne sandstrender i området. For deg som planlegger en hytteferie i Sölvesborg med hund på sommeren, kan glede deg over at det finnes to badeplasser spesielt for våre firbeinte venner. Du finner en sør for fotballarenaen Strandvallen, og en i Tredenborg. 

Når du leier hytte i Blekinge anbefaler vi et besøk til Sölvesborg-regionens mest populære friluftsområde, Ryssberget. Området er for deg som vil ha aktive opplevelser i vakker natur.

Severdigheter og attraksjoner nær Sölvesborg

Hvis du vil fylle feriedagene med mer enn bare skjærgårdsliv og skogsturer, finnes det gode kulturelle aktiviteter nær Sölvesborg. På grunn av en brann i den gamle bydelen i 1801, finnes det ingen hus fra 1700-tallet igjen i Sölvesborg. Den eneste bygningen fra middelalderen er St. Nicolai-kirken, der deler av interiøret er fra 1300-tallet. Utenfor kirken står det dessuten runesteiner fra 500-700-tallet. 

Du kan besøke det gamle korn – og brennevinsmagasinet som i dag huser Sölvesborg museum. Museet har utstillinger om Listerlandet og byens historie.

Fiskeferie i Sölvesborg

Er du interessert i fiske og ønsker å teste lykken i løpet av oppholdet? Du finner fiskeplassene som perler på en snor langs kysten, som Västra Näs, Hällevik, Norgesund og Hörvik.

NOVASOL formidler hytter i Blekinge nær så godt som alle fiskerlandsbyene. Hvis du vil leie en av våre fiskehus, feriehus spesielt tilrettelagt for fiskeren, kan du enkelt søke deg frem til det her på våre nettsider. Noen av feriehusene har båt til leie, mens andre ligger svært tett på gode fiskemuligheter.

Feriehus og hytter i Sölvesborg

Du kan enkelt søke og bestille ditt feriehus i Sölvesborg her på våre nettsider, eller ved å kontakte vår salgsavdeling. Vi hjelper deg gjerne med å finne den perfekte ferieboligen.