search

Hytte på Sjusjøen

 

Det tar ikke mye mer enn to timer med bil fra Oslo til Sjusjøen, som gang etter gang blir kåret til Norges beste langrennsdestinasjon. Området er kjent for stabile snøforhold fra sent på høsten til godt utpå vårparten og kan friste med hele 350 kilometer velpreparerte skispor. Sjusjøen ligger i hjertet av et enormt løypenett, og ligger helt på fylkesgrensen mellom Oppland og Hedmark. Du kan følge selveste Birkebeinerløypa til Lillehammer eller Rena, eller du kan velge Trolløypa som tar deg nordover mot Rondane.

Skiløypene på Sjusjøen er tilpasset ethvert nivå. Her føler både familier på søndagstur og eliteutøvere på treningstur seg vel. NOVASOL satser sterkt på feriehusutleie i fjellområdene, og flere av våre hytter på Sjusjøen ligger nesten midt i løypa.

Sjusjøen skisenter kan friste med tre heiser og syv varierte nedfarter. Supre barnebakker med gratis adgang finner du både øverst og nederst i anlegget. Aktivitetsmulighetene i området er mange; du kan prøve deg som hundekjører, bli med på en romantisk kanefart eller melde deg på et kurs i snøkiting.

Lei en NOVASOL hytte på Sjusjøen

Hytte på Sjusjøen for alle årets ferier

Sjusjøen er ikke bare en vinterdestinasjon. Sommerstid lokker området med nærmest endeløse muligheter for turer til fots og på sykkel. Toppene i dette landskapet er hverken spesielt høye eller spesielt bratte, men byr likevel på fantastisk utsikt og uforglemmelige opplevelser. Legg gjerne turen østover på Birkebeinerstien til Åkersætra, der du kan fortsette inn i den betagende Åstdalen, som byr på mange spennende turmuligheter. På sykkelsetet kan du velge mellom alt fra familievennlige turer rundt de idylliske tjernene på Sjusjøen til utfordrende downhillsykling.

På Sjusjøen og i Ringsakerfjellet finnes rundt 40 fiskevann og 60 kilometer med fiskeførende bekker og elver. Alle under 18 år kan fiske gratis her. Fra barnevennlige tjern til strie stryk som hilser den mer erfarne fritidsfiskeren velkommen – du finner det på Sjusjøen. Med base i en hytte fra NOVASOL ligger alt til rette for optimale ferieopplevelser.

Finn din neste hytte på Sjusjøen hos NOVASOL

Kultur- og naturopplevelser

Sjusjøen ligger i Ringsaker, som er Norges største hyttekommune. Takket være NOVASOLs store satsing på hytteutleie i Hedmark, kan vi nå tilby et stort antall hytter i området.

Selv om det ligger hundrevis av hytter her skal du ikke bevege deg langt for kjenne naturens ro. Et veldig landskap preget av skoger, myrer, blinkende tjern og smilende høydedrag venter på deg, og her er det plass nok for alle.

Lillehammer, med severdigheter som Maihaugen og OL-anlegget fra 1994, er bare 20 kilometer unna. Byen ligger vakkert til der Gudbrandsdalslågen renner ut i Mjøsa. En kort biltur nord for Lillehammer lokker Hunderfossen Familiepark med eventyrlige opplevelser for familiens yngste.

Opplev regionens mangfold ved å kombinere friluftsliv på Sjusjøen med en seilas med Skibladner, Mjøsas hvite svane. Avstandene er korte og oppevelsesmulighetene mange. Hamar med den vakre Domkirkeodden, det enestående klokkespillet ved Skibladnerbrygga og Vikingskipet er er ikke langt unna, og det vidstrakte kulturlandskapet ned mot Mjøsa danner en perfekt kontrast til de dype skogene rundt Sjusjøen. NOVASOL ønsker deg velkommen til Sjusjøen neste gang du søker en feriebolig i Norge.