search

Hytter og feriehus i Vesterålen

Drømmer du om å leie en hytte i Vesterålen på din neste norgesferie? Øyriket Vesterålen ligger lengst nord i Nordland, og består av de fem kommunene Andøy, Bø, Hadsel, Sortland og Øksnes. 

Hvor skal man begynne når man skal fortelle om Vesterålen? Dette er et «Norge i miniatyr», og opplevelsene her er mange og varierte. Du må oppleve Vesterålen for å forstå hvor fantastisk denne feriedestinasjonen er. Og det beste er at reisemålet passer for hele familien – hele året rundt. Finn overnatting i Vesterålen i dag og se frem til gode ferieopplevelser. 

Naturomgivelser og opplevelser

I Vesterålen er det opplevelser i naturen som er i fokus. Og naturopplevelser er det nok av her. Vesterålen kan i tillegg by på helt spesielle naturfenomener, som midnattssol og nordlys, som uten tvil vil krydre ferieopplevelsen. Reiser du på sommerferie i Vesterålen kan du bruke de ekstra timene med dagslys til å få enda mer ut av ferien. Knytt på deg turskoene og bestig en topp, lei en kajakk og utforsk øyene fra vannet, eller sleng deg med på hvalsafari. 

Når du leier hytte i Nordland i mørketiden, håper du kanskje på å se nordlyset danse over himmelen? Det forstår vi godt. Det er få ting som slår synet av nordlyset, der det farer over majestetiske fjelltopper. Det er naturligvis ingen garanti for å se nordlys, men for å øke sjansene kan det være lurt å bli med en lokalkjent guide på tur. 

Helt sør i Vesterålen ligger den kjente Trollfjorden. Dette er ikke den lengste eller dypeste fjorden i Norge, men beliggenheten til denne fjorden er det få som kan slå. En båttur på fjorden er noe du neppe vil glemme med det første. Nyt turen over det smaragdgrønne vannet mens du ser opp på de bratte fjellene som stuper ned i fjorden.

Lei hytte i Vesterålen

Topp 3 opplevelser i Vesterålen

1. Hvalsafari 

Leier du feriehus i Nord-Norge på vinterstid, kan du flere steder komme ganske så tett på hval. Spesielt om du velger å legge ferien til Vesterålen – som er kjent som et skikkelig hvalparadis. På vinteren strømmer flere milliarder sild inn til Vesterålen, og med dem kommer havets kjemper. Matfatet er stort og det er mer enn nok til alle. På vinteren kan man derfor se alt fra spekkhoggere til knølhvaler. Også luftens kjemper kommer hit, og er du heldig kan du få øye på havørn. Det er mulig å se hval fra land, men den aller beste opplevelsen får du nok ute i båt.

2. Skreifiske

Har du lyst til å oppleve skikkelig skreifiske, bør du ta turen til Vesterålen mellom januar og april. Torsken, som hvert år legger ut på vandring fra Barentshavet, kalles skrei når den kommer til den nordlige kysten av Norge. Her skal den gyte og beite. Dette har i flere hundre år vært et eventyr for fiskere langs norskekysten. Du trenger ikke være profesjonell fisker for å bli med på skreifisket. 

3. Vandring

I Vesterålen finner du over 150 merkede turløyper. Noen tar deg opp i høyden, der du kan nyte en spektakulær utsikt over fjell og hav, mens andre tar deg gjennom skog og mark. Som du skjønner vil det ikke mangle på turmuligheter når du leier feriehus i Vesterålen. Vi kan anbefale en tur opp til Møysalen, på 1263 moh, som gir én av de flotteste utsiktene i området. Er det klart vær kan du se helt til Sverige! En annen rute med vakker utsikt er «Dronningruta», som tidligere har blitt kåret til én av Norges mest spektakulære turer. 

Bestill din ferie i Vesteraalen

Vesterålen med barn 

Besøk opplevelsessenteret Andøya Space Center, der hele familien kan lære mer om romfart. I Romskipet Aurora kan familien også bli med som besetning på romferd, se filmer og utforske spennende utstillinger. Ikke langt fra senteret ligger utkikkspunktet «Kleivodden», som også er verdt å få med seg.  

Ta med barna på ut på tur. I Vesterålen venter mange turstier. Ikke alle egner seg for de minste, men gjør du litt undersøkende arbeid i forkant, vil du finne ut at det finnes flere familievennlige turer. Skal du ut på tur med barna trenger ikke turen være så lang heller, for å være en god opplevelse for alle. 

NOVASOLs hytter i Vesterålen

NOVASOL kan tilby et godt utvalg av ferieboliger til deg som ser etter overnatting i Vesterålen. Når du velger å leie en privat hytte i Norge til ferien, ligger alt til rette for en god ferieopplevelse. Skal du bo fiskeferie i Nord-Norge, kan du også se våre feriehus tilrettelagt for fiskeren. Disse ferieboligene har som regel sløye- og fryseplass, og noen har til og med båt inkludert i leien.

Dersom du ikke finner en feriebolig i Vesterålen som passer dine behov, kan du også se våre hytter i Lofoten