search

Feriehus og hytte i Fredrikstad

Velkommen til Fredrikstad, kommunen og byen i Østfold, beliggende øst for Oslofjorden og rundt 10 mil sør for Oslo. Legger du ferien til en hytte i Fredrikstad, kan du se frem til et ferie fylt med vakker kystnatur, samt en rekke kulturminner og opplevelser. Opplev en av Nordens best bevarte festningsbyer, og nyt ferien ved en av Norges fineste skjærgårder.

Østfoldkysten har en lang rekke flotte friluftsområder, som legger til rette for en aktiv ferie for alle. I Fredrikstad ligger også den kjente ferieøya Hankø, som har vært et attraktivt feriested siden 1800-tallet. Tar du turen ut hit, kan du benytte deg av de mange turstiene, som går over hele øya. Du vil oppdage det spennende dyrelivet på øya under besøket. Her bor det nemlig blant annet en ganske stor dåhjortflokk! 

Aktiviteter og opplevelser

Uansett om du skal på familietur, vennehelg eller kjæresteferie, finnes det et stort antall aktiviteter å velge mellom i Fredrikstad. Kommunen har  blant annet en fantastisk skjærgård som legger til rette for flotte opplevelser hele året rundt. Ikke bare har Fredrikstad flott kystnatur, men også en mangfoldig og variert innlandslandskap. Her kan du virkelig ta i bruk naturen som ligger rett utenfor hyttedøren. 

Nærheten til sjøen kommer med gode fiskemuligheter. I skjærgården er det hundrevis av øyer, holmer og skjær, som gjør at du kan finne din helt egen lille fiskeplass. Skjærgården er dessuten midt i blinken for deg som liker å utforske områder i kajakk eller kano. Er du heldig får du sjøørret, torsk, makrell eller sei på kroken, og kan nyte et skikkelig herremåltid til kvelds. 

Søker du avslappende feriedager i Østfold, har du kommet til rett sted. Dager da solen skinner og temperaturene stiger, frister det ofte med et avkjølende bad. Det finnes flere gode badeplasser, og vi kan nevne Langøya, Foten og Djupeklo som gode alternativer. 

Ta med barna til Bjørneløypa, som er en spennende tursti i Bjørndalen. På turen, som er rundt én kilometer lang, kan barna se etter treskulpturer som gjemmer seg rundt om i terrenget. På en regnværsdag kan familien ta turen innom Leos Lekeland. Her kan barna boltre seg med morsomme aktiviteter hele dagen, mens de voksne slapper av i hyggelige omgivelser. 

Attraksjoner og severdigheter

Fredrikstad er en by med mye historie. Leier du en hytte i Østfold, kommer du helt sikkert til å stoppe innom Fredrikstad festning, som er selve midtpunktet i Gamlebyen. Vollgravene går rundt det som tidligere var Fredrikstad by, men som nå er Gamlebyen. Etter at Sarpsborg brant ned under Den nordiske sjuårskrigen, ble Fredrikstad grunnlagt av Kong Frederik II i 1567. Gamlebyen i Fredrikstad er en av Nordens best bevarte festningsbyer og en populær turistattraksjon. Her kan du vandre rundt mellom vakre bygninger, på brosteinsbelagte gater. Stopp innom de hyggelige butikkene, museene og kaféene. I løpet av året skjer det mye spennende her, og festivaler, konserter og julemarked er bare noen av tingene som arrangeres her. I Gamlebyen ligger Skandinavias største modelljernbanesenter. Her kan du bli med inn i en miniatyrverden av tog, hus, mennesker og landskap – en spennende opplevelse for hele familien. 

Fredrikstad museum finner du i Tøihuset i Gamlebyen. Ønsker du å besøke de andre Østfoldmuseene, kan du ta turen ut til Elingaard Herregård på Onsøy. Bygningene på gården dateres til 1749, men mye tyder på at det har vært aktivitet her siden vikingtiden. Ved herregården kan du blant annet gå en natur – og kultursti som tar deg forbi gravfelt, helleristninger, badestrand og badehus. 

Vil du se noen av Fredrikstads fornminner, bør du begynne med Oldtidsveien. Langs strekningen som strekker seg mellom Fredrikstad og Skjeberg kan du oppleve mange av Norges viktigste fornminner. Her er det godt skiltet og tilrettelagt for at du skal få tatt en nærmere titt på helleristningene. 

Feriehus i Fredrikstad

Det store  utvalget av attraksjoner og aktiviteter gjør at finnes noe for alle i Fredrikstad. NOVASOL formidler hytter i hele Norge, og vi kan også tilby ferieboliger i Østfold.