search

Hytteutleie i Hvaler 

Ser du etter hytteutleie i Hvaler? Ønsker du ditt eget lille øyparadis, der du kan nyte privatliv og komfortable omgivelser? NOVASOL formidler gode overnattingsmuligheter på våre hytter i Aust-Agder, og i vårt utvalg finnes det noe for alle. 

Øykommunen Hvaler ligger ytterst i Oslofjorden, sørvest i Østfold. Hvaler har lenge vært en populær feriedestinasjon, spesielt på sommerstid, og det med god grunn. Her får du det beste en kystferie kan by på – varme svaberg og gode bademuligheter, fantastiske fiskeforhold, spennende severdigheter og yrende kulturliv. Fra et feriehus i Hvaler kan du dessuten besøke Ytre Hvaler nasjonalpark, som har et av Norges mest unike plante- og dyreliv.

Du har flere alternative transportmåter når du har bestilt overnatting i Hvaler. Hvaler ligger bare to timer fra Oslo, så derfra kan du enkelt kjøre bil, eller ta tog og buss ut til øyriket. Søk og bestill overnatting i Hvaler i dag, og se frem til et opplevelsesrikt opphold. 

Aktiviteter og attraksjoner i Hvaler

Hvaler består av over 800 øyer, holmer og skjær, og er perfekt for øyhopping på varme sommerdager. Dette er uten tvil en av de beste måtene å oppleve øyriket på. Du kan enkelt ta ferge fra Skjærhalden på Kirkøy mellom mange av øyene. Ta med badetøy og piknikkurv, og hopp av og på som du vil. De tre øyene, Søndre Sandøy, Nordre Sandøy, og Herføl er bilfrie og tilbyr uberørte naturomgivelser. En fin måte å utforske øyene er fra sykkelsetet. Sus gjennom det idylliske kystlandskapet, og stopp ved bortgjemte strandperler underveis.

Du bør heller ikke gå glipp av Vesterøy – som på mange måter viser den unike naturen du finner på Hvaler-øyene. Her ligger det til rette for skikkelig fine naturopplevelser. Et tips er å leie kajakk og utforske øya fra vannet. 

Når du leier et feriehus i Hvaler bør du ikke glemme fiskestangen! Her er fiskemulighetene gode og varierte, noe som tiltrekker både hobby- og sportsfiskere. På våren er det mange som forsøker å få den velsmakende sjøørreten på kroken, mens på høsten er det hummeren som helst skal stå på menyen. Faktisk er hummerfisket en svært høytidelig og tradisjonsrik aktivitet i Hvaler, men det betyr ikke at gjester ikke er velkomne. 

Gjennom NOVASOLs hytteutleie i Hvaler kan du bo tett på gode aktivitetsmuligheter. Foretrekker du å bruke bena mye i ferien, har du mye å glede deg til. Kyststien i Hvaler tar deg gjennom variert og spennende kystlandskap, fra svaberg til grønne skogsområder. For deg som vil få opp pulsen litt ekstra kan Hvaler by på gode forhold for kitere og vindsurfere. Spesielt ved Skjærhalden, Brattestø og Ørekroken er det mange som velger å teste bølgene. 

Hytteutleie Hvaler

Naturomgivelser

Hvaler har en vakker og variert kystlandskap. På de mange øyene kan du oppleve ulik natur. Søndre Sandøy er for eksempel en av Norges mest skogkledde øy, mens Herføl kan by på blankskurte svaberg og jettegryter. Den mest kjente av jettegrytene er nok «katedralen», som har fått sitt navn fordi den kan ligne på et gotisk kirkevindu. 

I 2009 ble flere av Hvalers sjøfuglreservater tildelt nasjonalparkstatus. Floraen og faunaen i nasjonalparken er svært rik, og landskapet er variert. Ytre Hvaler nasjonalpark har i tillegg flere rev, som for eksempel det 1200 meter lange Tislerrevet, som er verdens største innenskjærs kaldtvannsrev. 

NOVASOL hytteutleie i Hvaler

Hos NOVASOL finner du et variert utvalg av feriehus og hytter i Norge. Blant våre muligheter for overnatting i Hvaler finner du feriehus tett på sjøen. Tenk å kunne starte dagen med et friskt bad rett fra bryggen, og ta noen kast med fiskestangen før det er tid for middagen? Med NOVASOLs hytteutleie i Hvaler er det mulig!