search

Hytte i Hvaler 

Ønsker du ditt eget lille øyparadis hvor du kan nyte privatliv og komfortable omgivelser? Da er en hytte i Hvaler akkurat det du leter etter.

Øykommunen Hvaler ligger ytterst i Oslofjorden, sørvest i Østfold. Hvaler har lenge vært en populær feriedestinasjon, spesielt på sommerstid, og det med god grunn. Her får du det beste en kystferie kan by på – varme svaberg og gode bademuligheter, fantastiske fiskeforhold, spennende severdigheter og yrende kulturliv. Fra et feriehus i Hvaler kan du dessuten besøke Ytre Hvaler nasjonalpark, som har et av Norges mest unike plante- og dyreliv.

Du har flere alternativer til transport når du har bestilt din hytte i Hvaler. Hvaler ligger bare to timer fra Oslo, så derfra kan du enkelt kjøre bil, ta tog eller buss ut til øyriket. 

Aktiviteter og attraksjoner i Hvaler

Hvaler består av over 800 øyer, holmer og skjær, og er perfekt for øyhopping på varme sommerdager. Dette er uten tvil en av de beste måtene å oppleve Hvaler på. Du kan enkelt ta ferge fra Skjærhalden på Kirkøy mellom mange av øyene. Ta med badetøy og piknikkurv, og hopp av og på som du vil. De tre øyene, Søndre Sandøy, Nordre Sandøy, og Herføl er bilfrie og tilbyr uberørte naturomgivelser. En annen fin måte å utforske øyene på er fra sykkelsetet. Sus gjennom det idylliske kystlandskapet, og stopp ved bortgjemte strandperler underveis for en forfriskende dukkert.

Du bør heller ikke gå glipp av Vesterøy – som på mange måter viser den unike naturen du finner på Hvaler-øyene. Her ligger det til rette for skikkelig fine naturopplevelser. Et tips er å leie kajakk og utforske øya fra vannet. 

Når du leier en hytte i Hvaler bør du ikke glemme fiskestangen! Her er fiskemulighetene gode og varierte, noe som tiltrekker både hobby- og sportsfiskere. På våren er det mange som forsøker å få den velsmakende sjøørreten på kroken, mens på høsten er det hummeren som helst skal stå på menyen. Faktisk er hummerfisket en svært høytidelig og tradisjonsrik aktivitet i Hvaler, men det betyr ikke at gjester ikke er velkomne. 

Gjennom NOVASOLs hytteutleie i Hvaler kan du bo tett på gode aktivitetsmuligheter. Foretrekker du å bruke bena mye i ferien, har du mye å glede deg til. Kyststien i Hvaler tar deg gjennom variert og spennende kystlandskap, fra svaberg til grønne skogsområder. For deg som vil få opp pulsen litt ekstra kan Hvaler også by på gode forhold for kitere og vindsurfere. Spesielt ved Skjærhalden, Brattestø og Ørekroken er det mange som velger å teste bølgene. 

Hytteutleie Hvaler

Naturomgivelser i Hvaler

Hvaler har et vakkert og variert kystlandskap, og på de mange øyene kan du oppleve ulik natur. Søndre Sandøy er for eksempel en av Norges mest skogkledde øyer, mens Herføl kan by på blankskurte svaberg og jettegryter. Den mest kjente av jettegrytene er nok «katedralen», som har fått sitt navn fordi den kan ligne på et gotisk kirkevindu. 

I 2009 ble flere av Hvalers sjøfuglreservater tildelt nasjonalparkstatus. Floraen og faunaen i nasjonalparken er svært rik, og landskapet er variert. Ytre Hvaler nasjonalpark har i tillegg flere rev, som for eksempel det 1200 meter lange Tislerrevet, som er verdens største innenskjærs kaldtvannsrev. 

Leie hytte i Hvaler med NOVASOL

Hos NOVASOL finner du et godt utvalg av feriehus og hytter i Hvaler - mange av de tett på sjøen. Tenk å kunne starte dagen med et friskt bad rett fra bryggen, og ta noen kast med fiskestangen før det er tid for middag? Når du leier en hytte i Hvaler er det mulig! Våre hytter og feriehus i Hvaler varierer i prisklasse og størrelse, så enten du reiser på en romantisk tur med kjæresten eller med hele storfamilien, vil du kunne finne hytten som passer for anledningen. Mange av hyttene er også godt tilpasset barnefamilier, da de omgitt av store gressområder som er perfekt for ballspill og lek. 

Om du ikke finner drømmehytten blant vårt utvalgt i Hvaler, kan du ta en titt på våre andre hytter i Østfold og i resten av Norge. Husk at vi også er den største formidler av feriehus i Europa.

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss.

Når du har bestemt deg for å leie et feriehus i Hvaler, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider.

Vi ser frem til å ønske deg velkommen til Hvaler og NOVASOL.