Hytte og feriehus i Hurum

Velkommen til Hurum - en ordentlig ferieperle for hele familien! Her venter gode opplevelser gjennom hele året. På sommeren byr Hurum på sommeridyll, hav, svaberg og båtliv, mens på vinteren kan du blant annet gå på ski i preparerte løyper. Leier du en hytte i Hurum, vil du befinne deg i en variert destinasjon med uendelige aktivitetsmuligheter. 

Hurum kommune finner du på Hurumhalvøya, som deles med Røyken kommune. I tillegg til en flott kystlinje, kan Hurum by på flotte naturområder, ideelle for turer på sykkel eller til fots. Her finnes også en rekke fine severdigheter, blant annet kan du enkelt ta turen over til Oscarsborg festning.

Ferienwohnung Hurum-Sandspollen - Buskerud

Populære feriehus i Hurum

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hurum

Loading...

Opplevelser og aktiviteter

Hurumhalvøya ligger mellom Oslofjorden i øst og Drammensfjorden i vest. Her finnes 93 kilometer med kystlinje, og halvøya passer perfekt for en sommerferie fylt med fiske, bading og båtliv. Her har du gode muligheter til å fylle ferien med vannsport, eller bare nyte late dager på stranden. 

Dersom du har pakket med turskoene på ferien, kan du benytte deg av det gode nettverket av turstier i Hurum. Du kan for eksempel gå kyststien, som går gjennom skog og svaberg. Deler av stien er Kulturminneveien, som i løpet av fire kilometer tar deg forbi en rekke spennende kulturminner. 

På sommeren kan du ikke gå glipp av ferieperlen Holmsbu, som ligger ytterst i Drammensfjorden. Her venter en ekte sommeridyll av et tettsted og et yrende folkeliv. Vandre langs havnen, kjøp ferske reker eller sett deg ned en kafé. Besøk de små butikkene eller galleriene, eller bare nyt dagen på et varmt svaberg. Holmsbu er en opplevelse i seg selv! 

I Hurum finnes en rekke besøksgårder som det er verdt å sjekke ut i løpet av ferien. Holm gård er en av Hurums eldste gårder, med en flott utsikt over Drammensfjorden. Her holdes forestillinger av ulike slag, utstillinger og mye mer.

Severdigheter og attraksjoner

Opp gjennom årene har en rekke kunstnere latt seg fascinere av idylliske Holmsbu. Ta turen ut til Holmsbu Billedgalleri, et prislønnet kunstgalleri, der du kan oppleve verkene til holmsbumalerne Henrik Sørensen, Thorvald Erichsen og Oluf Wold Torne.

Ta turen til Filtvet fyr, Buskeruds eneste operative fyrtårn. Fyret har hjulpet båter og skip med navigering siden 1840 og har hatt stor betydning i området. I sommermånedene skjer det mye spennende ved fyret og flere kunstnere stiller ut sine verk her. Ta turen hit for en fin dag ved fjorden. 

Fra Sætre kan du ta ferge ut til Oscarsborg festning, en opplevelse du ikke kan glipp dersom du leier hytte i Buskerud. Ikke bare er festningen av stor nasjonalhistorisk betydning, her holdes det også utrolig mange spennende arrangementer i løpet av året, samt at festningen blant annet har museer, kro og fine turmuligheter.

Hytte og feriehus i Hurum

Ser du etter din neste hytte i Norge? NOVASOL formidler ferieboliger over hele landet, og når du bestiller gjennom oss, får du får vår Trygghetspakke inkludert. Din sikkerhet er viktig for oss og vi ønsker at du skal føle deg 100% trygg. Du kan lese mer om hva Trygghetspakken inneholder i våre leiebetingelser.