Feriehus i Hundested

Beliggende midt mellom hav og fjord, finner du den idylliske byen Hundested. Havnen er det naturlige sentrum, hvor du hver morgen kan oppleve fiskebåtene komme inn med fersk fisk i lasten. Hundested havn er en veldig travel havn, og litt av en kulturperle med mange aktiviteter og arrangementer. I byens hyggelige sentrum, ligger det mange butikker som perler på en snor og inviterer til shopping. Her finner du også flere gode restauranter og kafeer, der tilbyr utendørsservering i sommerperioden. Halsnæs, der Hundested ligger, er et veldig variert naturområde med mange gode vandreruter langs hav, sjø, skog og fjord. Du merker raskt at det er en del kreativitet i området, som er fullt av morsomme og spennende opplevelser for besøkende, som blant annet «klapp en fisk» ved havnen og de mange «kikk opp»-benkene rundt omkring. Den perfekte destinasjonen for deg som ønsker å ta med familien til et feriehus i Danmark i sommer.

Feriehus Hundested

Populære feriehus i Hundested

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Hundested

Loading...

Feriehus med basseng i Hundested

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Hundested

Loading...

Strendene ved Hundested

Trekanten:

Midt i byen ligger Trekanten, en stor, flott sandstrand med veldig gode parkeringsmuligheter langs bryggen. I skoleferien er det livredder på stranden. Shoppingmuligheter og spisesteder finnes i lystbåthavner og på kulturbryggen, som ligger noen hundre meter fra stranden. Trekanten har «blått flagg».

Lynæs:

Lynæs er en livlig strand med lavt vann. Her holder kite – og vindsurferne til. Her kan du leie kajakker og standup paddleboard i surfebutikken. Tett på finner du lystbåthavnen med spisesteder og mulighet for å kjøpe fersk fisk rett fra fiskebåtene – hvis du står opp tidlig!

Liseleje:

Det er ikke langt til Liseleje, der du finner en fantastisk fin sandstrand med sanddyner. Stranden er barnevennlig og har «blått flagg»-utmerkelsen og gode parkeringsmuligheter.

Feriehus med svømmebasseng i Hundested

Feriehus i Hundested

Naturen er veldig variert med både skog, fjord, hav og innsjøer. Rundt om i området er det satt opp «se opp»-benker, der du kan ligge og la tankene vandre, mens du nyter den vakre naturen rundt deg. I Grønneseskov finner du blant annet flere spennende våtområder og en stor bestand kronvilt. I Auderød skog som grenser opp til Arresø, kan hele familien leie kanoer og komme tett på skogens fugleliv. I Ullerop skog finnes et sunnhetsspor, som starter rett ved Hundestedhallen. Her er det også en skogslabyrint og en mosjonslekeplass. Hvis du følger den fem kilometer lange vandrestien i Vinderød Skog, går du forbi det vakre Arresødal Slott og Vinderød Kirke.

Attraksjoner og aktiviteter på ferie i Danmark

Besøk polarforskeren Knut Rasmussens hus og få et sjeldent innblikk i hans liv mellom de mange ekspedisjonene. Huset ligger rett ved Spodsbjerg fyr og har en fantastisk utsikt over havet. Du kan også utforske Kruttverksmuseet, og få en omvisning mellom de gamle maskinene som ble brukt til kruttfremstilling. Gå også en tur mellom de gamle kruttmøllene, som ligger som perler på en snor i det vakre landskapet. Du kan også nå verdenskjente attraksjoner som Kronborg, Fredensborg Slott og Københavns mange severdigheter på under en time med bil. I økosamfunnet Dyssekilde mellom Hundested og Frederiksværk, kan du utforske den økologiske landsbyen, som huser nesten 200 beboere. Alle husene er bygget av gjenbruksmaterialer og her kan du se spennende og annerledes arkitektur. Her er alle velkomne til å besøke landsbyen. På Halsnæs ligger også Kikhavn, som er et hyggelig fiskeleie, som kan spores helt tilbake til det 13. århundre.

Beliggenheten ved hav og fjord, gjør Hundested til et opplagt feriemål for lystfiskere. Dessuten er det mange muligheter for all slags vannsport. Ved havnen finnes en rekke spennende aktiviteter. Det er bygget en opplevelsesplattform kalt «klapp en fisk», som lar deg komme tett på fisk og krabber i to små basseng. Det finnes også minigolf, ishus og kafe, samt flere butikker i havnen. I det tidligere grustaket Ølstad, er det nå en rekreativ naturpark med vandrestier, bålplass, fugletårn og naturlekeplass. Her får hele familien mange fine timer helt gratis. Ta med familien til naturlekeplassen Havtyren, beliggende i Liseleje og er Danmarks største naturlekeplass. Det finnes flere gode golfbaner i området, blant annet Asserbo Golfklubb.

Kunst- og kulturopplevelser

Det helt spesielle lyset i området har i mange år inspirert kunstnere. Du kan derfor besøke et stort antall gallerier og håndverkbutikker i Hundested og omegn. På havnen finner du blant annet et glassverksted og galleri. I Kongenes Nordsjælland ligger det også mange berømte museer som for eksempel Louisiana og det nasjonalhistoriske museum. Området har dessuten mange spennende, historiske slott. Sist, men ikke minst, ligger København med masse kunst – og kulturtilbud ikke langt unna – hit kan dere fint ta en dagsutflukt fra feriehuset i Nordsjælland.