Feriehus i Nykøbing Sjælland

Nykøbing Sjælland er det naturlige sentrum i Odsherred. Byen ligger vakkert til mellom Kattegat og Isefjord. Når du leier et feriehus i Nykøbing Sjælland, kan du velge mellom et hav av aktiviteter og severdigheter. I byens hyggelige gågate ligger det spennende butikker, restauranter og kafeer som perler på en snor. Her kan du vandre en tur i lystbåthavnen og oppleve den maritime stemning. Utover gågaten og de mange butikkene, har Nykøbing Sjælland flere bemerkelsesverdige severdigheter. Her kan du blant annet se en skulptur formet som en granittvegg, med en fredsdue flyvende igjennom. Kunstverket er inspirert av Berlinmuren. Rett sør for byen ligger Anneberg, med en stor samling av kunst, antikke glass og skulpturer.

Naturen rundt Nykøbing Sjælland er preget av sletter og skog, samt mye vann. Istiden har satt sitt preg på naturen her, og på tur rundt i området kan du se mange overraskende naturfenomener. Dette er den perfekte destinasjonen for deg som vil tilbringe oppholdet i et feriehus i Danmark i vakker natur, på noen av landets beste badestrender.

Feriehus i Nykøbing Sjælland

Populære feriehus i Nykøbing Sjælland

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Nykøbing Sjælland

Loading...

Feriehus med basseng i Nykøbing Sjælland

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Nykøbing Sjælland

Loading...

Strender ved Nykøbing Sjælland

Lumsås strand: En av Danmarks beste badestrender. Den brede sandstranden med sanddyner er veldig barnevennlig. Parkeringsplassen ligger cirka 200 meter fra stranden, og her finnes det ikke toalettfasiliteter.

Nykøbing Nordstrand: Fin sandstrand med gode parkeringsforhold. Her finnes både kiosk og toaletter.

Skærby strand: Flott badestrand med sanddyner, tett på Nykøbing Sjælland. Parkering ved stranden.

Strand Nykøbing Sjælland

Attraksjoner og aktiviteter nær feriehuset

Ta med familien til sommerland Sjælland, der det finnes aktiviteter for store og små. Her finnes det for eksempel et kjempestort badeland. I Odsherred Zoo kan du komme helt tett på mer enn 100 forskjellige eksotiske dyrearter. Parken er samtidig involvert i redningsaksjoner, og de tar seg av dyr som har hatt en elendig tilværelse. Besøk også Lumsås Mølle, et levende museum som fortsatt maler mel etter gamle metoder.

I eventyrparken Lejre kan familien oppleve jernalderen på tett hold og kanskje få en liten smakebit på hvordan livet var den gang. Bestiller du et NOVASOL feriehus får du rabatt på entre i eventyrparken. Du kan også stifte bekjentskap med gamle vikingskip på Vikingmuseet i Roskilde. Du kan også oppleve en ekte ganggrav i Højby. Her ligger Danmarks best bevarte ganggraver, som også fungerte som gravkammer.

Feriehus med familien og hund

Aktiv ferie i Nykøbing Sjælland

Det er mange muligheter for en aktiv ferie i et feriehus i Nykøbing Sjælland. Her finnes det flere golfklubber, blant annet Odsherred Golfklubb. Området inviterer til fot – og sykkelturer. Besøk for eksempel Klint Bakker med flere kuperte vandreruter, eller opplev det spennende fuglereservatet ved Hovvig, hvor du kan følge Isefjordstien. Området er et mekka for lystfiskere. Her kan du velge mellom en trebåt på havet, eller fiske i en av de mange kanalene eller strendene. Det finnes flere «put and take»-innsjøer i området. Det er også mulig å spille fotballgolf, leie tennisbane og oppleve kysten på en guidet kajakktur på havet.

Er det litt dårlig vær en dag kan familien tilbringe noen timer i Nykøbing Sjællands bowlingsenter, eller ta en tur i den lokale svømmehallen. I byens kulturhus, Pakhuset, er det alltid mange arrangementer og utstillinger for både barn og voksne.

Geopark Odsherred

Hvis du ikke helt vet hva du skal ta deg til på ferien, kan Geopark Odsherred være et godt sted å hente inspirasjon. Her finner du en oversikt over unike ferieopplevelser. Området er tatt inn i UNESCO Global Geopark Odsherred på grunn av det unike istidslandskapet. Geopark Odsherred hjelper gjerne til med å finne alle former for opplevelser og severdigheter i området. Besøk for eksempel noen av de lokale matprodusentene og gårdsbutikkene, som tilbyr masse lekre, lokale spesialiteter. Du får også en oversikt over kunst, naturområder og mye annet på Geopark Odsherred.

Kunst og kultur

Få et innblikk i psykiatriens historie på det psykiatriske museum, hvor du kan ta en spennende omvisning med forteller. I Pakhuset kan du hver lørdag i sommerperioden oppleve jazzmusikk. Mange malere har blitt inspirert av området gjennom tidene, og den dag i dag er det fortsatt en stor aktiv kunstnerkrets her. Du kan besøke de mange galleriene og utstillingsstedene, og få et innblikk i teknikk og maleformer. Du kan også besøke den berømte maleren Sigurd Swanes gård, som i dag er et museum. Hempel Glassmuseum har smykkeutstilling, og her kan du i tillegg prøve glasskunst. Du får nemlig mulighet til å lage egne smykker eller mosaikk.

Feriehus for hele familien

Et feriehus i Nykøbing Sjælland er den perfekte rammen for en ferie med mange uforglemmelige opplevelser, uansett om du reiser med familien eller venner. Det finnes feriehus i alle størrelser og prisklasser i området, så her finner du noe som passer deg og dine behov.