Feriehus i Liseleje

Liseleje er en vakker, liten ferieby med en mye atmosfære og god stemning. Utover den vakre stranden, trekker de hyggelige butikkene, is-kaféene og gode restaurantene gjester til byen. Den sentrale plasseringen i Kongenes Nordsjælland, gjør Liseleje til en yndet feriedestinasjon med lange tradisjoner. Hver lørdag i høysesongen er det marked på byens torg, hvor bodene bugner av nytt og gammel. Besøk også Asserbo Slottsruiner, som ligger ganske nært Liseleje og det lille galleriet «Die Kunsthalle», som ligger midt i byen.

De små badebyene ligger som perler på en snor langs kysten, og her kan du virkelig føle den avslappede feriestemningen. Ta en tur langs kysten og kom i den rette feriestemningen. Overalt ligger det gårdsbutikker i veikanten, hvor du kan kjøpe frisk frukt og grønnsaker. Når du leier et feriehus i Liseleje, har du muligheten til å tilberede alle de ferske råvarene i eget kjøkken. Det er nettopp denne friheten som gjør det så deilig med et feriehus i Danmark.

Feriehus og leilighet i Liseleje

Populære feriehus i Liseleje

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Liseleje

Loading...

Feriehus med basseng i Liseleje

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Liseleje

Loading...

Stranden i Liseleje

Stranden er Liselejes store høydepunkt. Den brede sandstranden med store sanddyner er barnevennlig og har miljøsertifiseringen «blått flagg». I sommerperioden er en livredder tilknyttet stranden, som også er et yndet sted for surfere på grunn av sine ideelle vindforhold. Tett på stranden finner du en stor parkeringsplass, is-hus, kaféer og et aktivitetsland for barn.

Aktiviteter og attraksjoner Liseleje

Naturopplevelser fra feriehuset i Danmark

Liseleje er omgitt av noe av Danmarks vakreste natur. Arresø ligger kun ca. 4 kilometer fra byen og som Danmarks største innsjø, er dette et yndet utfluktsmål for både lokale og turister. Det er også gode fot – og sykkelruter rundt sjøen, og du kan seile en tur med skipet m/s Frederikke. Gribskov er et annet populært utfluktsmål. Med sine 5500 hektar er det en av Danmarks største skoger, og her finnes både skogssjøer, myrer og enger. Du må ikke gå glipp av et besøk i Tibirke åsene– et fredet naturområde med lyngdekkede områder, eller Heatherhill med de bratte bakkene som frister paraglidere på vindfulle dager.

Attraksjoner i området

Det finnes et stort antall spennende slott i området. Et besøk på Kronborg i Helsingør er et must! Shakespeare har gjort slottet verdensberømt i «Hamlet». Her kan du utforske tunellene, og hilse på Holger Danske, som sitter og sover. Dronningens sommerresidens, Fredensborg, er helt klart også verdt et besøk. Når dronningen ikke er på slottet, kan du ta en guidet tur i de vakre salene og den fantastiske hagen. På Frederikborg Slott finner du det nasjonalhistoriske museum. Museet ligger vakker til på de tre små holmene i slottssjøen, og rommer 500 år med dansk historie. I slottshagene er det små innsjøer og en romantisk atmosfære.

Foruten det nasjonalhistoriske museet, er Louisiana også verdt et besøk. Museet kan skimte med en fortryllende utsikt, og har skiftende utstillinger i verdensklasse. I Esrum kloster, kan du kjenne historiens vingesus og få innblikk i cisterciensermunkenes liv. Det er også mulig å kjøpe klosterets egne produkter i Møllegården.

Kun ca. en times kjøring fra Liseleje ligger København, med et hav av severdigheter og attraksjoner. Besøk Tivoli, Bakken og planetariet, eller oppdag byen fra vannet i en kanalbåt. Nyt en frokost i Nyhavn, og føl på den fantastiske stemningen. Du kan også se garden på Amalienborg Slottsplass og det nye, spektakulære operahuset.

Aktiviteter

Det finnes et hav av aktiviteter i området – både på land og vannet. Vil du teste ferdigheter i det våte elementet, kan du delta i guidede kajakkturer, arrangerte fisketurer på havet, eller kurs i vindsurfing. Her kan du også prøve dykking, snorkelsafari, wakeboard og vannski, så muligheter er det nok av! Vil du oppleve kysten i vakker solnedgang, kan du ta med din kjære på en romantisk kveldscruise med m/s Pernille. Øresund akvarium tilbyr også nisesafari, der du kan komme tett på disse vakre skapningene. 

Det tilbys minst like mange aktiviteter på land. Området inviterer til sykkel – og vandreturer i vakker natur. Sykler kan du leie overalt og kart med ruter fås ved det lokale turistsenteret. Liker du gold, så er Nordsjælland det rette stedet å feriere. Det finnes utallige gode golfbaner i området, blant annet Asserbo Golfklub. I høysesongen kan du hver morgen praktisere yoga på Tisvilde strand.

Liseleje for barn

Barn elsker ferie i et feriehus – bare å være med familien og kose seg! Det er de nære opplevelsene som teller, og de er det mange av i Liseleje, stranden, den hyggelige byen og ikke minst Danmarks største naturlekeplass Havtyren. Havtyren ligger på Lisehøjvej i Liseleje. Her kan barna boltre seg i timevis og møte nye venner. Like utenfor Havtyren finner du den rake motsetning – nemlig Liselegelandet, hvor barna kan prøve elektriske biler og hele familien kan prøve et slag minigolf.

Et feriehus på Sjælland er den perfekte rammen for en skikkelig badeferie, som i gode, gamle dager.