Feriehus i Rørvig

Du finner Rørvig rett ved innseilingen til Isefjord. Denne hyggelige, gamle fiskerlandsbyen er et ferieparadis for store og små. Det naturlige sentrum av byen er den lille havnen, hvor man på sommeren kan se barn ligge på bryggen og fange krabber. Her er det dessuten et røykeri der du kan kjøpe ferske røykevarer, samt flere restauranter. Når du vandrer en tur gjennom de hyggelige gatene, kan du nyte synet av de fine fisker – og skipperhusene, som ligger som perler på en snor i bykjernen.

Opplev også den fredede Lodsoldermandsgård, som i mange år var hjemstedet til skipperne som førte skipene trygt gjennom havnen. Byen er populær blant kunstnere og har derfor flere gallerier og håndverksbutikker. Om sommeren er det dessuten et ukentlig kremmermarked i havnen. Våre feriehus i Rørvig ligger hovedsakelig i områder med furu og gran. De fleste ligger tett på hav og strand.

Rørvig Havn

Populære feriehus i Rørvig

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Rørvig

Loading...

Feriehus med basseng i Rørvig

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Rørvig

Loading...

Naturopplevelser fra feriehuset i Danmark

Rørvig er omgitt av en fantastisk og enestående natur, med en spennende historie. Beliggenheten ved Isefjords innseiling har helt siden vikingtiden gjort dette til et interessant område. Øst for havnen finner du Skansehage og Skansebukten, som har røtter fra vikingtiden, med en liten naturhavn. Nord herfra ligger Korshage, som har et rikt fugleliv, og hvert år besøkes av store flokker av trekkfugler. I våtområdet Hovvig fuglereservat kan du betrakte fuglelivet fra et fugletårn. Opplev også den 11 meter høye innlandssanddynen, som bønder har skapt gjennom 400 år for å forhindre av sanden blåser vekk. I Rørvig finner du dessuten noen av Danmarks aller beste sandstrender, så her finner du alt du trenger for en avslappende og hyggelig sommer i et NOVASOL feriehus.

Lei feriehus eller leilighet i Rørvig

Rørvig strand

Rørvig strand er en av Danmarks absolutt beste badestrender! Den brede sandstranden ligger rett ved Sandflugtsplantagen – en skog som skal forhindre at sand blåser inn og legger seg i området. Stranden er omkranset av sanddyner med marhalm. Vannet her er grunt med blått badeflagg og er derfor barnevennlig. I sommerferien er det et bemannet livreddertårn på stranden, samt gode parkeringsforhold, toaletter og en kiosk. Du kan låne nett til sandvolleyball i kiosken mot et depositum på 100 DKK.

Fiskebutikk Sjællands Odde

Attraksjoner og aktiviteter

En sommerferie i et feriehus i Danmark er ikke komplett uten spennende attraksjoner for store og små! Fra Rørvig kommer du deg enkelt og raskt til mange av Odsherreds attraksjoner. Besøk for eksempel Sommerland Sjælland med 60 attraksjoner og et kjempestort badeland. Eller gå på oppdagelsesferd i Odsherred Zoo, og se de mange eksotiske dyrene på kloss hold. Du kan også besøke det spennende Brandmuseum og prøve en historisk brannbil. På Ulfborg merker du historiens vingesus, når du får innblikk i riddernes liv i middelalderen. Du må ikke gå glipp av et besøk til det fine fiskerøykeriet på Sjællands Odde. Den vakre bygningen er tegnet av Arne Jacobsen og ligger fantastisk plassert med en vakker utsikt over havet. I butikkens åpningstid kan du kjøpe ferske røykevarer, som kan nytes på benkene og bordene utenfor, med en flott utsikt.

Ferie Rørvig

Aktiv ferie

Det er utallige muligheter for å være aktiv i Odsherred, både på land og vann. Opplev de vakre kystene fra en kajakk, eller på en guidet seile – eller fisketur i det gamle treskipet Marianne F. Liker du vind i seilene, er det her veldig gode forhold for kite – og vindsurfing. Det finner også mange gå – og sykkelstier i området rundt Rørvig. Prøv for eksempel den 27 kilometer lange Isefjord-stien, hvor du kan oppleve en enestående natur og gamle gravhauger. Fra Rørvig havn arrangeres det også selsafari til Hesselø, hvor du kan nyte synes av seler som ligger og soler seg på steinene. Du kan også oppleve den vakre naturen fra hesteryggen på guidede turer.

Liker du å fiske? Det er sterke fisketradisjoner i området, nettopp fordi Rørvig er en gammel fiskerlandsby. Her kan du dra på dagstur med fiske fra båt eller fiske fra stranden eller havnen. Det finnes dessuten flere «put and take»-sjøer der du blant annet kan fiske ørret.

Geopark Odsherred

Når du leier et feriehus i Odsherred venter det masse unike ferieopplevelser i UNESCO Global Geopark Odsherred. At området er en del av verdensarven skyldes det unike istidslandskapet. Med Geopark Odsherred kan du finne alle former for opplevelser og severdigheter i området. Finn for eksempel alle de lokale produsentene og gårdsbutikkene, som kan tilby alle typer kulinariske opplevelser av høy kvalitet. Du kan også få oversikt over kunst, naturområder og mye annet i Geopark Odsherred.

Shopping

Utover gallerier og håndverksbutikker finner du de mest nødvendige butikkene og supermarkedene i selve Rørvig. Hvis du vil kjøpe andre ting, er Nykøbing Sjælland stedet for dette. Her ligger det mange spennende spesialbutikker langs gågaten, og trenger du en pause, kan du nyte en kopp kaffe på en av byens kafeer.