search

Feriehus og hytte i Buskerud

Gjennom vårt feriehusutleie i Buskerud finner du hytter i Hallingdal, Numedalen og Ustedalen. I tillegg finner du her også fylkets største innsjøer som f.eks. Tyrifjorden, Krøderen og Sperilen. Hardangervidda nasjonalpark, som er Norges største innbyr til flotte fjell turer. Noen av Norges mest kjente og eldste skiområder som bl.a. Geilo, Hemsedal, Ål, Gol, Norefjell, Nesbyen, Uvdal og Dagali ligger her. Bo i en av våre hytter og bli med på opplevelser utenom det vanlige hele året. Hvis du skal leie hytte i Norge, så er Burskerud er godt valg. NOVASOL hytteutleie i Buskerud ønsker deg velkommen!

Lei en NOVASOL hytte i Buskerud

Naturomgivelser

Buskerud er et stort fylke, og det sier seg selv at man da vil få varierte naturopplevelser, men alle er vakre på hver sin måte. Landskapet i Buskerud preges av store, parallelle daler gjennom hele fylket. Fylket har en variert natur men en rekke fjell og skoger.

I buskerud finner du en rekke fjell som er over 1000 meter over havet(moh.), blant annet Folarskardnuten med sine 1933(moh.), etterfulgt av Høgeloft(1920 moh.) og Hallingskarvet, Ø (1909 moh.). Du har derfor en rekke alternative fjellområder å gå turer i, og alle har fantastisk flott natur, enten du besøker Buskerud fylket på vinteren eller sommeren.

Når du er på Norgesferie i Buskerud har du mulighet til å besøke nasjonalparkene Hardangervidda og Hallingskarvet.

Opplev flott natur på en hytte i Øvre Buskerud

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Buskerud legger opp til en rekke kulturelle opplevelser for store og små. Besøk f eks. det Norske Bergverksmuseum i Kongsberg, en spennende svippetur på vei opp mot høyfjellene. Videre er Bjørneparken i Flå en spennende opplevelse, spesielt for de små. I Nore og Uvdal kan man besøke Langedrag Naturpark, en favoritt blant barn, men også andre dyrelskere.

Når familien besøker Buskerud er det en rekke vinter – og sommeraktiviteter dere kan gjøre. Vil du på ferie i Europa, der skisport skal prioriteres, trenger du ikke reise langt. 

For skientusiaster venter flere forskjellige skiresorter som blant annet Geilo, Hemsedal, Gol, Ål, Nesbyen og Norefjell. Ål, det perfekte sted for deg som er glad i langrenn, da det er 400 km med langrennspor du kan benytte deg av. Mens for slalåm eller snowboard kjøreren er en vinterferie i Geilo virkelig å anbefale. Det er ikke uten grunn at Hemsedal har fått tilnavnet ”De Skandinaviske Alper”. Her står fjellene tett, og når du tar heisen til topps får du en fantastisk utsikt over hvitkledde fjelltopper. Hemsedal har en spesiell plass i mange ski- og brettentusiasters hjerter.

Selv om Buskerud som nevnt er kjent som en vinterdestinasjon, er det også en rekke sommeraktiviteter man kan gjøre her. Alt fra gåturer på fjellet, kanoturer til fisketurer og ridning. Hemsedal utmerker seg om sommeren og høsten med unike fiskeopplevelser, Topp 20 toppturer til fjells, sommeråpen stolheis, elgsafari osv - her er det bare å kaste seg ut i spennende opplevelser. Nesbyen kan lokke med både Vassfaret Bjørnepark, Langedrag, turer i flott høyfjellsterreng samt hesteridning og mye mer.