search

Hytte og ferieleilighet i Hemsedal

Tilbring din neste hytteferie i Hemsedal og oppdag et eldorado av aktiviteter – sommer som vinter. Mange forbinder Hemsedal med skiferie, med god grunn, men området har mye mer å by på. NOVASOL tilbyr et stort utvalg av hytter og leiligheter i Hemsedal. Uansett om du søker en luksuriøs hytte til storfamilien eller en enkel, moderne leilighet til vennegjengen, finner du det hos oss.  

Sommer i leilighet

Leier du hytte eller ferieleilighet om sommeren kan du blant annet benytte deg av turmulighetene i området. Pakk ned fjellsko og legg ut på tur i noen av de mange løypene. Her finnes rundt 210 kilometer med turløyper, for nybegynner og de mer fjellvante. Søker du de luftige opplevelsene har Hemsedal en rekke toppturer. Hemsedals «Topp 20» er en samling av de ulike fjellturer, og brosjyren finner du på nett eller på turistkontoret. På «Topp 20»-listen finner du turer med ulik vanskelighetsgrad og lengde. Hemsedals høyeste fjell er Høgeloft på 1920 m.o.h.

Har du tatt med fiskestangen på sommerferie i Hemsedal, kan du prøve lykken i 18 fjellvann og fire elver. Her kan du fiske både med og uten flue, og elva Hemsila er kjent som en av Norges beste fluefiskeelver. Tar du med sykkelen på ferie til Hemsedal, kan du få fart i hjulene på 225 kilometer med oppmerkede ruter. 

Høst i hytte 

Er en hytteferie i fjellet med turer i skog og mark, etterfulgt av kvalitetstid ved peisen din definisjon på høstferie? Vi forstår deg godt. En hytte og ferieleilighet i Hemsedal passer godt for deg som søker overnatting  i Buskerud. I mange av våre hytter er husdyr også velkomne, noe som er en ypperlig mulighet til å ta med de firbeinte på tur. 

Høst på fjellet er en fantastisk opplevelse. La deg trollbinde av naturens fargepalett, som på denne tiden av året maler trærne i gnistrende farger. Prøv deg på noen av de oppmerkede turløypene i området, eller meld deg på en tur opp Via Ferrata. Dette er  en fin opplevelse, uansett om du har klatret mye eller ingenting. Her blir du guidet trygt opp til toppen av fjellet Røggjin, der du får lønn for strevet, i form av en fantastisk utsikt. 

Vinterferie på fjellet

Hemsedal er et sant vinterparadis! Tilbring  dagene ute med frisk luft i lungene og ski på beina. Fra november til mai kan du sette utfor i 49 bakker i Hemsedal Skisenter. Utstyrt med 20 heiser, store barneområder og snowparks, er dette midt i blinken for deg som trives på ski. Uansett hvilket ferdighetsnivå du er finner du bakker som passer. Ta med deg venner eller familien, og fyll dagene med fart og spenning. 

Foretrekker du langrenn, eller ønsker en kombinasjon, kan Hemsedal vise til fantastiske langrennsmuligheter. Her kan du spenne for skiene og legge ut på preparerte løyper i skog, daler og fjell. Er du på utkikk etter helt nye vinteropplevelser, kan kanskje isklatring eller snøscooterkjøring være noe for deg? I Hemsedal kan du ta kurs i isklatring, eller dra på tur med snøscooter alene eller sammen med en større gruppe. 

Opplevelser og aktiviteter

Hemsedal byr på et stort antall aktiviteter gjennom hele året. Fra fiske, fjellturer og klatring til slalåm og langrenn - aktivitetseldoradoet Hemsedal sover aldri. Få en smak av Hemsedal og nyt gode, lokale råvarer på ferie i Norge. Her venter nye smaksopplevelser for store og små. Smak på ekte hallingkost, lokalbrygget øl eller høyfjellsost. 

Planlegger du en lengre ferie i Hemsedal, kan du ta en dagstur med Flåmsbanen. Togturen er verdens bratteste, og slynger seg fra Flåm til Myrdal, som ligger 886 m.o.h. Kombiner turen med et cruise på Narøyfjorden, som står på UNESCOs verdensarveliste.