search

Hytte i Sigdal

Kun 2 timer fra Oslo finner du Sigdal, stedet som ikke bare har lånt navnet sitt bort til en anerkjent produsent av kvalitetskjøkken og et bakeri som står bak de populære og velkjente knekkebrødene, men som også huser spennende historie, er rik på kultur og som har et stort aktivitetstilbud for både store og små.

Ut på tur i Sigdal

Når du legger ferien til Sigdal får du automatisk tilgang på et stort utvalg av turløyper og toppturer. Fjellet Andersnatten (733 moh) er eksempelvis en populær destinasjon for turgåere og fjellklatrere. Fjellet er mye brukt i norske sagn og eventyr, og den norske kunstneren Theordor Kittelsen bruke Andersnatten mye som inspirasjon til sine mest kjente trolltegninger. Utsikten fra toppen av Andersnatten er fantastisk flott hvor man kan se Norefjell i øst, Jonsknuten i Kongsberg og Gaustadtoppen i vest.

En annen populær turdestinasjon er Gråfjell, som rager 1466 meter over havet. Gråfjell er Norefjells høyeste fjelltopp. Turen tar ca. 4,5 time og kan gjennomføres både til fots og på ski om vinteren. I tillegg til Andersnatten og Gråfjell, har Sigdal flere gode turområder som er verdt å nevne:

  • Allemannsåsen
  • Haglebuvannet rundt og Haglebunatten
  • Høgevarde
  • Ranten
  • Madonnastien
  • Trillemarka

Aktiviteter i Sigdal

Når du leier en hytte i Sigdal er det ikke bare gode turmuligheter som byr seg. Hvis dere er en familie som liker fart og spenning vil dere stortrives her. I Eggedal finner dere nemlig Sigdal Aktiv som tilbyr alt dere kan ønske av morsomme og til dels krevende aktiviteter. Bli med på en heftig raftingtur ned elva Simoa, prøv ferdighetene dine på brettpadling (SUP) i elven Eggedøla, kjør gocart, eller bli med på en guidet trugetur til en av de nærliggende fjelltoppene.

Hvis du leier en hytte i Sigdal om vinteren vil du også kunne nyte godt av at Norefjell Skisenter ligger knappe 40 minutter unna. Her kan du se frem til å teste ferdighetene enten på snøbrett eller ski i en av de 30 nedfartene som skisenteret innehar. Skianlegget er tilrettelagt med løyper for alle ferdighetsnivåer så her kan alle ha det moro!

Om sommeren kan derimot Sigdal og omegn friste med flere gode badeplasser. Etter dager med mye aktivitet kan det være godt å bare senke pulsen og nyte det gode sommerværet i roligere tempo ved eksempelvis Sandsbråten, Lauvnesvannet, Fragåttberga, Borofjelltjern eller Haglebuvannet.

Severdigheter i Sigdal

Sigdal har i mange år vært godt representert når det kommer til norsk kultur, og kan blant annet skryte av å ha huset to av landets mest folkekjære malere og forfattere. Theodor Kittelsen er best kjent for sine illustrasjoner av troll og andre mystiske skikkelser i eventyrene til Asbjørnsen og Moe, og ved Lauvlia kan dere besøke kunsterens hjem, som i dag er omgjort til et museeum.

Maleren Christian Skredsvig hadde også sitt hjem i Sigdal, og Hagan er i dag et av landets best bevarte kunstnerhjem fra den norske gullalderen i malerkunst. Ved Hagan finner dere også Skredsvig galleri hvor dere kan se verk av både Christian Skredsvig og andre kunstnere.

Når du er i Sigdal kan du heller ikke gå glipp av den berømte Madonnastatuen som står å ruver på toppen av Bjønneskortenatten (1020 moh). Statuen som står ved porten av Trillemarka er kanskje Sigdals mest berømte severdighet, og historien bak denne granittskulpturen og hvordan den havnet der er rett og slett fascinerende. Da Anne Margrethe Bugge ga dette landområdet i gave til kommunen i 1989 ble det skrevet en klausul i avtalen, hvor kommunen forpliktet seg til å reise en Madonnastatue her. Skulpturen stod klar allerede i 2009, men det skulle fortsatt ta tid før statuen kom på sin tiltenkte plass. Det krevde mye arbeid for å få statuen opp og det ble hentet sherpaer fra Nepal for å steinsette stien opp til toppen. Sommeren 2019 var det klart for avdukning av statuen, og siden den gang har Madonnaen med barnet vært en populær severdighet for både lokale og utenlandske turgåere.

Leie hytte i Sigdal

Når du leier en hytte i Sigdal har du et perfekt utgangspunkt for spennende aktiviteter og fantastiske naturopplevelser i Viken fylke. Våre feriehus og hytter i Sigdal kommer i alle størrelser, prisklasser og fasonger.Ta familie eller venner med på en hytteferie i Sigdal med NOVASOL. Vi har over 50 års erfaring med formidling av hytter og feriehus i Norge.

 

NOVASOL – Med kunden i fokus siden 1968

Hos NOVASOL står kundens opplevelse i fokus. Derfor inspiserer vi alle våre feriehus og hytter innen vi inkluderer de i vårt sortiment. Dette bidrar til å skape trygghet hos våre kunder. Vi tror på at god service er nøkkelen til en uforglemmelig ferie. Derfor er vi med deg på hele reisen – før, under og etter – slik at du alltid skal føle at du er i trygge hender når du leier en feriebolig med oss. 

Når du har bestemt deg for å leie en hytte i Sigdal, kan du enkelt gjennomføre bookingen her på våre nettsider. 

Vi ønsker deg varmt velkommen til Sigdal og NOVASOL.