search

Feriehus og hytte i Nordland

NOVASOL hytteutleie i Norge ønsker deg velkommen til herlige Nordland! Nordland fylke har en lang kystlinje og en omfattende skjærgård med mer enn 14.000 øyer, holmer og skjær. Innenfor kysten strekker ville, bratte fjell seg mot himmelen, og i stille bukter og langs fjordene ligger små tettsteder og mindre byer. Landskapet egner seg utmerket for fotturer, klatring, sykkelturer, dykking, fisking, rafting, eller om vinteren, langrenn, alpinski og annen lek i snø. Å leie hytte i Nord-Norge rangerer som den mest autentiske ferieformen.

Lengst nord i Nordland fylke, som en arm ut i Nord-Atlanteren, ligger øygruppene Lofoten og Vesterålen. Det er på disse øyene, og spesielt i Lofoten, at du finner NOVASOLs hytteutleie i Nordland. Reisen helt hit opp kan bli lang. Ønsker du å feriere i Bodø kan du gjøre reisen ekstra spesiell ved å kjøre en av landets Nasjonale Turistveier, RV17, som går langs den storslåtte Helgelandskysten fra Steinkjer til fylkets største by, Bodø. Vi anbefaler en overnatting underveis, så du får tid til virkelig å nyte turen.

Lei feriehus eller hytte i Nordland

Naturomgivelser

Avstanden til store, støyende byer, gjør at mange fugler og dyr har funnet seg vel til rette i naturen her. Du finner blant annet havørn, lundefugler, krykkjer, seler, spekkhoggere, rev og elg her. Nordland har i flere hundre år vært sentrum for et stort norsk kystfiske, og kulturen langs kysten er spesielt sterkt preget og forbundet med denne tradisjonen.

Men det er ikke bare dyrene som preger naturomgivelsene, også dens vakre fjell med flora og fauna er et vakkert syn. Nordlands høyeste fjell er Oksskolten, i overkant av 1900 m.o.h, og her har du to alternativer. Enten kan du gå på egen hånd eller få en guidet tur til toppen.

Aktiviteter, kultur og opplevelser

Er du kulturinteressert er Nordlands Røde Kors krigsminnemuseum å anbefale. Eller ta turen på Nordland teater, og hvert år i februar arrangeres Vinterlystfestivalen, en morsom opplevelse.

Som ellers i Norge, har man også tilgang til sportslige aktiviteter som gå, løpe og sykkelturer i fjellet. Eller rafting, klatring, fisking mv. Så har du energi, er dette et alternativ, og du få kombinert sightseeing og en aktiv ferie.

Velkommen til Nordland - Norges lengste fylke!