Feriehus i Sæby

Sæby er en sjarmerende småby langs den nordjyske kysten. De fleste av NOVASOLs feriehus i Sæby ligger ganske tett på havet, stranden og den lille byens sentrum. Her er det derfor gode muligheter for fine ferieopplevelser for hele familien!

Sæby er en gammel handelsby, og har lenge vært en populær feriedestinasjon. Her kan du fint leie feriehus hele året rundt. Utenfor høysesong er Sæby en rolig by, men du finner fortsatt alt du trenger til oppholdet. Frederikshavn ligger dessuten kun 15 minutters kjøring unna. På sommeren yrer det av liv i Sæby. Da er alle klare for en ny sesong. Restaurantene åpner dørene, iskrembodene er klare med årets fristelser og på Sæby Torv spilles det musikk. 

Ta en titt på vårt utvalg av feriehus neste gang du er på utkikk etter overnatting i Sæby. Utvalget er stort, og du finner garantert noe som passer dine feriebehov.

Feriehus i Sæby

Populære feriehus i Sæby

Loading...

Dyrevennlige feriehus i Sæby

Loading...

Feriehus med basseng i Sæby

Loading...

Feriehus med fleksibel ankomst i Sæby

Loading...

Badeferie i Sæby

Mange ønsker å bo tett på hav og strand når de leier et feriehus i Danmark. På ferie i Sæby har du mange muligheter for lange sommerdager på stranden. 

Sæby Nordstrand: En fin badestrand med gode forhold for barn og voksne. Her er det ikke store bølger og det er langgrunn, så her kan selv de minste bade trygt. Fra havnen i Sæby og ca.to kilometer nordover kan du gå turer på fine stier. Stranden er dessuten tilrettelagt for rullestolbrukere. 

Sulbæk Strand: Få kilometer fra Sæby kan du tilbringe dagen på enda en god og barnevennlig strand. Mange vindsurfere reiser dessuten til Sulbæk Strand, på grunn av de gode forholdene. 

Stranden ved Professorens Plantage: Mellom Sæby og Lyngså ligger naturområdet Professorens Plantage, og en tilhørende sandstrand. Her er sanden silkemyk og vannet langgrunt. For deg som ikke kan ligge stille en hel dag, har området gode turmuligheter. 

På sommeren er de danske strendene perfekte for bygging av sandslott, blunder i sanddynene og svømmetrening for de minste. Gå på jakt etter muslingskall og vakre steiner i vannkanten. Kanskje du til og med finner et stykke rav? Strendene er dessuten midt i blinken for en høstferie i Danmark. Nyt en frisk gåtur i høstvinden, før du vender snuten tilbake til sommerhuset i Sæby.

Attraksjoner nær ditt feriehus

Du vil garantert ta livet med ro når du leier feriehus i Nordjylland, men det betyr ikke at du ikke også kan lære noe nytt under oppholdet. I Sæby er det flere severdigheter som det er verdt å sjekke ut. 

  • På Nordmolen ved Sæby Havn står byen landemerke: Fruen fra Havet. Den hvite gallionsfiguren er faktisk laget av den norske kunstneren Marit Benthe Norheim. Kunstneren har hentet inspirasjon fra Henrik Ibsens "Fruen fra Havet", et stykke han skrev etter et besøk til Sæby i 1887, og byens skytsengel Jomfru Maria. Den seks meter høye statuen ønsker seilere velkommen til byen, og hennes store skjørt symboliserer beskyttelse. Statuen er laget i samarbeid med nesten 1000 skolebarn, ved at alle laget små figurer som er støpt inn i skjørtet. Du kan derfor se alle mulige figurer – fra bamser til sjøstjerner. 

  • I utkanten av byen ligger Nellemanns Have, og hit kan du reise for en dag omgitt av blomster, epletrær og små innsjøer. I området finnes grillmuligheter og lekeplass, så her kan familien fint tilbringe mange timer. 

  • I Sæby Museum og Arkiv kan du lære mer om områdets historie gjennom ulike utstillinger. Opplev for eksempel den flotte sølvsamlingen og kunsten, som forteller om byen og nærområdet. Titt også innom pensjonatrommet fra første verdenskrig, som er en del av fortellingen om den eldre turismen i Sæby. 

  • Hos Ravsliberen kan du kjøpe rav og se Frank Kristensens private samling. Inngangen til museet er gratis, og her kan du se det største ravstykket funnet ved Sæby. Dette er også stedet å dra hvis du vil få gode tips til hvordan du selv finner rav. 

  • Gå heller ikke glipp av Sæby Vandmølle, som var i drift frem til 1930. Den første møllen ble bygget her i 1640, og i 1710 ble det oppført en ny kornmølle. Dette er i dag en privatbolig, så det er kun mulig å se huset fra utsiden.

Hvorfor leie et feriehus i Sæby?

Hver eneste av NOVASOLs ferieboliger er ulike. Dette gjør at du garantert vil finne en feriebolig som passer deg og dine ferieønsker. Uansett om du vil leie et større feriehus med plass til hele storfamilien, eller en moderne ferieleilighet med sentral beliggenhet, finner du det i vårt utvalg. 

Alle våre ferieboliger er privateide, og hver feriebolig er derfor unikt innredet. Noen feriehuseiere foretrekker et moderne uttrykk med rene linjer, mens andre velger det mer nostalgiske. Noen av feriehusene har gått i arv i familien, og disse bærer ofte preg av flere generasjoner. Det er dette mangfoldet som gjør at det finnes en feriebolig for enhver smak. 

Se alle våre feriehus i Sæby neste gang du søker overnatting i Nordjylland. Du kan også gjøre et generelt søk på alle ferieboliger i Danmark, dersom du ikke har bestemt deg for destinasjon.